• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bergama’da cami, ibadethane  temizleme ekibi oluşturuldu
25 Mart 2020 Çarşamba 17:07

Bergama’da cami, ibadethane temizleme ekibi oluşturuldu

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bergama Belediyesi, şehrin dört bir tarafında iç ve dış mekanlarda, cadde ve sokaklarda gerçekleştirdiği dezenfeksiyon çalışmalarına bir yenisini daha kattı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında faaliyetlerini sürdüren Bergama Belediyesi, şehrin dört bir tarafında iç ve dış mekanlarda, cadde ve sokaklarda gerçekleştirdiği  dezenfeksiyon çalışmalarına bir yenisini daha kattı. Bu amaçla her türlü donanıma sahip mobil temizlik aracı ve ekibi cami ve cem evlerinde temizliğe başladı.  Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Bir plan dahilinde periyodik olarak cami ve cem evlerini temizleyeceğiz. Hemşehrilerimize bu yönde vermiş olduğumuz bir söz vardı. Bu sözümüzü de yerine getirmiş olduk” dedi.

137 MAHALLEDE İBADETHANE TEMİZLİĞİ DEVAM EDECEK

İslamın temizlik dini olduğuna ve temizliğin bu süreçte ne kadar önemli olduğunun bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Hakan Koştu, “Temizlik İmandandır düsturuna uygun olacak şekilde camileri,  ibadethaneleri temizleyeceğiz. Bunun için de İbadethane Temizleme Ekibini kurarak çalışmalara başladık. Bu ekiplerin endüstriyel anlamda tüm temizlik donanımları mevcut” dedi.

Temizlik İşleri ve Çevre Korumu Müdürlüğü bünyesinde kurulan ekiplerin öncelikle iç mekan temizliğinde görev alacağını ifade eden Başkan Koştu, “Dış mekanda ise yine Temizlik İşlerimiz, Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz koordineli olarak faaliyetlerini sürdürecek. Yaptığımız planlama dahilinde rutin bir şekilde 137 mahallemizde bulunan cami ve cem evlerini sürekli temizleyeceğiz. Koronavirüs tedbirleri kapsamında temizlik faaliyetlerini hızlandırdık. Ramazan ayı öncesi her birinin temizliğini yapmış olacak, daha sonraki dönemde ise bu çalışmaların bir plan dahilinde periyodik olarak gerçekleşmesini sağlayacağız” dedi.

TEMİZLİĞİ TAMAMLANAN İBADETHANELER

İlçe merkezinde (Ulu Cami,  Laleli Cami, Kurşunlu Cami)  Mahalleye Dönüşen eski köylerde (Tepeköy Cem Evi, Pınarköy Cem Evi, Yalnızev Cemevi, Sarıcalar, Eğrigöl, Kaplan, Yukarıbey, Yenikent, Kıranlı)

TEMİZLİĞE DAHA ÇOK ÖNEM VERECEĞİZ

Seçimlerde vaat ettikleri yatırımlar arasındaki en önemli işlerden birinin temizlikteki iyileştirmeler olduğuna dikkat çeken Başkan Koştu, “Göreve gelir gelmez cadde ve sokak temizliği hem de diğer mekanların temizliğinde hızla çalışmalara başladık. 2020 yılı itibariyle temizlik araç ve filomuzu yeniledik. Temizlik ekibinin daha hızlı hareket etmesi için her türlü önlemi alıyoruz. Araç ve gereç alanında ciddi yatırımlar yaptık. Manuel ve otomatik olmak üzere yol süpürme araçlarıyla her yeri temizliyoruz. Çağımızın teknolojisine uygun olarak ilçemizde temizlik faaliyetlerini modernize ediyoruz” dedi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim