• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bergama’da can dostlar unutulmadı
13 Nisan 2020 Pazartesi 02:15

Bergama’da can dostlar unutulmadı

‘Bergama’da yaşayan her can bizim için el üstünde ve kıymetli’ sloganıyla sabahın erken saatlerinde bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Tarım İlçe Müdürü Adem Aklar, Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Ürper, Belediye ve Tarı

‘Bergama’da yaşayan her can bizim için el üstünde ve kıymetli’ sloganıyla sabahın erken saatlerinde bir araya gelen Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Tarım İlçe Müdürü Adem Aklar, Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Ürper, Belediye ve Tarım İlçe Müdürlüğü Veterinerleri sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama dağıtıp, besleme yaptılar. 

Koronavirüs salgını kapsamında ilan edilen 48 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle işyerlerinin kapalı olması, vatandaşların sokağa çıkamamaları nedeniyle açlık sorunu yaşayan sokak hayvanları unutulmadı. Belediye Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, Tarım İlçe Müdürü Adem Aklar, Bergama Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Emel Ürper, veteriner işleri ve zabıta birimi ekipleri, şehrin dört bir yanında sokak hayvanlarının yemek bulmakta zorlanacakları bölgelere mama dağıtımı yaptılar. Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar “Can dostlarımızın bu süreçte aç kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz” dedi. Koronavirüs salgınına bağlı olarak restoran, kafe gibi işyerlerinin geçici süreyle kapatılması, sokak hayvanlarını etkilemişti. 48 saatlik sokağa çıkma yasağı nedeniyle daha çok etkilenen can dostlar unutulmadı.  Yerleşim yerleri içinde ve dışında, su ve yemek bulamayan ve açlık tehlikesi ile karşı karışa kalan hayvanlara Bergama’da Belediye, Tarım İlçe Müdürlüğü ve Hayvan Koruma Derneği birlikteliğiyle besleme yapıldı.

BAŞKAN YARDIMCISI UYAR; “DÜZENLİ OLARAK BESLEME YAPIYORUZ”

Bu zorlu süreçte, mama dağıtımına düzenli olarak devam ettiklerini açıklayan Başkan Yardımcısı Aşkın Uyar, “Güzel ilçemiz Bergama’da yaşayan her can bizim için el üstünde ve kıymetli. Sokağa çıkma yasağı nedeniyle yemek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçemiz genelinde bir çok noktaya mama dağıtımına devam ediyoruz. Salgın nedeniyle her alanda belediye olarak tedbirlerimizi en üst seviyede alıyoruz. Bir yandan 65 yaş üstü büyüklerimiz ve vatandaşlarımızın günlük ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bir yandan da can dostlarımızın aç kalmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreci birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” dedi.

Bu haber toplam 716 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim