• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BORSA'DAN ŞEFLERE TADIM EĞİTİMİ
18 Nisan 2019 Perşembe 17:51

BORSA'DAN ŞEFLERE TADIM EĞİTİMİ

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından sosyal sorumluluk kapsamında Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde farkındalık eğitimi düzenlendi.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından sosyal sorumluluk kapsamında  Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde farkındalık eğitimi düzenlendi.

Eğitim  okul öğretmenleri, yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilerin  yanı sıra Ziraat Odası Başkanı ve ünlü modacı Nail Yurdakul’unda aralarında olduğu 55 kişiye verildi.

Tadım paneli Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Renan Tunalıoğlu tarafından katılımcılara,  zeytinyağının sınıflandırılması, kaliteyi etkileyen faktörler, zeytinin işlenmesi ile duyusal tadım metodu, zeytinyağının negatif ve pozitif özellikleri konuları hakkında eğitim verildi.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları  Gözde Şahin Kapankaya, Barış Şenol ve Aysun Uğur tarafından,   iki olumlu özellikli, dört kusurlu zeytinyağı olmak üzere altı numunenin duyusal analizi tadım yapılarak anlatıldı.

Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli tarafından eğitimin her yıl 12. Sınıf yiyecek içecek hizmetleri alanı öğrencilere geleneksel olarak verilmesi planlandı.

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur yaptığı açıklamada, Uluslararası Zeytin  Konseyinden (IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları tarafından, Köyceğiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen farkındalık eğitimimiz ile   “doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği” eğitim verilerek ve  tadım yaptırılarak anlatıldı. Eğitime katılım sağlayanlar,  kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirilerek,  tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya ve kişi başı düşen iç tüketim miktarının artmasına katkıda bulunulacaktır. İfadelerine yer verdi.

tadim-1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1042 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim