• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bucalının sofrasına boyoz morali
13 Nisan 2020 Pazartesi 02:12

Bucalının sofrasına boyoz morali

Sokağa çıkma yasağı boyunca öncelikle dezavantajlı bölgelerde olmak üzere ekmek servisi başlatan Buca Belediyesi, zor günlerde moral olsun diye hemşehrilerin pazar kahvaltıları için İzmir’in vazgeçilmez lezzeti boyoz ve yumurta dağıttı.

Sokağa çıkma yasağı boyunca öncelikle dezavantajlı bölgelerde olmak üzere ekmek servisi başlatan Buca Belediyesi, zor günlerde moral olsun diye hemşehrilerin pazar kahvaltıları için İzmir’in vazgeçilmez lezzeti boyoz ve yumurta dağıttı. 48 saatlik yasak boyunca toplam 100 bin ekmek ve 25 bin boyoz Bucalılara ulaştırıldı.

Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığı tarafından ani bir kararla ilan edilen sokağa çıkma yasağının son gününde Buca Belediyesi çalışmalarına hız kesmeden devam etti.

Yasağın ilk gününde Buca’nın kent merkezinde ve kırsal kesiminde ekmek dağıtımına başlayan Buca Belediyesi Destek Hizmetleri Ekipleri, yasağın son gününde de planlama dâhilinde kapı kapı ihtiyaçları giderdi.

BALKONDAN İPLER BU SEFER DAYANIŞMA İÇİN SALLANDI
Sabah erken saatlerde fırında ekmekleri hazırlayarak güne başlayan ekipler, hijyen kurallarını azami seviyede tutarak çalışmalarını yürüttü. Yasağın ikinci gününde hemşehrilere pazar günü sürprizi yaparak ekmeğin yanı sıra İzmir’in vazgeçilmez lezzeti boyoz hazırladı. Vatandaşların pazar kahvaltılarına moral olsun diye sıcak sıcak fırınlardan çıkan boyozlar, paketlenip haşlanmış yumurta eşliğinde dağıtıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği hizmet sırasında sosyal mesafe kuralına özel önem gösterilirken, servislerin çoğu balkonlardan sarkan poşetler aracılığıyla yapıldı.   

48 SAATTE 100 BİN EKMEK, 25 BİN BOYOZ
Ekipler çalışmalarını, özellikle dezavantajlı mahalleler ve yakın çevresinde ekmek fırını bulunmayan semtlerde, sabah ve akşam servisi olarak gerçekleştirdi. Sokağa çıkma yasağının sürdüğü 48 saatlik süre boyunca toplam 100 bin adet ekmek, 25 bin adet boyoz ve 25 bin adet yumurta, Bucalı hemşehrilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim