• Aydın20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cafe Manzara İşletmecisi Mehmet ÇEPNİ Röportajı
22 Aralık 2016 Perşembe 00:37

Cafe Manzara İşletmecisi Mehmet ÇEPNİ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Cafe Manzara İşletmecisi Mehmet ÇEPNİ ile Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Emrullah TURGUT Cafe Manzara İşletmecisi Mehmet ÇEPNİ ile Özel Röportaj Gerçekleştirdi. 

Emrullah TURGUT : Öncelikle kendinizi tanıtır mısınız?

Mehmet ÇEPNİ : İlkokulu Bitirdikten Sonra Çalışmaya Başladım

Aslen Gümüşhaneliyim. Trabzon doğumluyum. 9 yaşıma kadar Trabzon’da yaşadım. 9 yaşında Aydın’a geldim. İlkokulu bitirdikten sonra Aydın otogarında çalışmaya başladım.

Mehmet ÇEPNİ : 1993 Yılında Kendi İşimi Yapmaya Başladım

1993 yıllarında kahve açarak kendi işimi yapmaya başladım. İlerleyen dönemde bir kahve daha açtım. Sonra lokale döndük. 1995 Genç Aydınsporlular Lokali olarak çalışmaya devam ettik. Daha sonra bir üst sokağa geçtik.

Mehmet ÇEPNİ : Çeşitli Yerler İşlettim

Folklor Sevenler Lokalini açtık. Sonra Lokali Cafe-Bar’a çevirdik. Yanı çiçek sevenlerdi Bira Layla oldu. Sonra Lazio oldu. Alt sokağa Üniversiteliler Kahvesini açtık. Daha sonra buraya geldik.

Emrullah TURGUT : Aydın otogarında ne ş yapmıştınız?

Mehmet ÇEPNİ : Kendi İşimi Yapmak İstedim

Aydın otogarının orada büfe işletiyordum. Akrabalarımın yeriydi, ben işletiyordum. Daha sonra kendi işimi yapmak istedim, kahve açarak başladım. 25-26 yaşından sonra kendi işime başladım.

Mehmet ÇEPNİ : Hayatımda Hep 2-3 Yer Çalıştırdım

25-26 yaşıma kadar hep akrabalarımın yanında çalıştım. Sonra kahve açarak kendi işime başladım. Genç Aydınsporlular Lokali olduk. Daha sonra Cafe-Bara döndük. Hayatımda hep 2-3 yer oldu. Şuanda Cafe Manzara işletmeciliğini yapıyorum.

Emrullah TURGUT : Cafe Manzara’da yaptığınız çalışmalardan bahsedebilir misiniz?

Mehmet ÇEPNİ : Tecrübe Kazandık Daha Güzel Oldu

Burayı biraz daha büyüttük düzenledik. Alt tarafı aldık düzenledik. Çokta güzel bir mekan oldu. İnsanların gelip, görüp çok güzel olmuş budur diyebileceği bir yer oldu. Alt tarafı biraz daha özenerek yaptık. Biraz daha tecrübe kazandık, orası daha güzel oldu.

Mehmet ÇEPNİ : Alt Kata Damsız Almıyoruz

Üst katımız normal servisine devam edecek. Alt katımıza damsız almıyoruz. İnsanların gelip kız arkadaşlarıyla daha rahat oturabileceği, kızlı erkekli arkadaş gruplarının gelip rahatça oturup sohbet edebileceği bir yer olarak düşündük.

Mehmet ÇEPNİ : Uygunsuz Davranışları Kabul Etmiyoruz

Bu tabi kızlı erkekli oturulacak derken her istediğini yapabilecek anlamında değil. Kızlı erkekli otururken seviyeli bir şekilde oturacakları bir yer olarak düşündük. Uygunsuz bir şeyler yapanları kesinlikle kabul etmiyoruz. Bizim esas amacımız gelecek nesilleri daha düzgün bir şekilde görebilmek.

Mehmet ÇEPNİ : İnsanların Amacı Dostluğu Pekiştirmek Olmalı

Buraya gelen insanların amacı nedir; sohbet etmek bir şeyleri paylaşmak, dostluğunu pekiştirmektir. Bu şekilde olmasını istiyoruz. Buraya yanlış şeyler yapmak için gelmelerini istemiyoruz. Buna kesinlikle karşıyız.

Mehmet ÇEPNİ : Ailelere Güven Sağlamak İstiyoruz

Önemli olan bir şeyleri paylaşmak sohbet etmek gülüp eğlenebilmektir. Farklı konseptler var, bizim konseptimiz sunduğumuz ürünlerin temiz, sağlıklı olmasıdır. Gençler ailelerine Cafe Manzara’dayım dediğinde ailenin o zaman sıkıntı yok algısını oluşturmak istiyoruz.

Mehmet ÇEPNİ : Burada Bize Emanetler

Buraya gelen gençlerimiz bir yerde bizim çocuklarımız. Burada bizlere emanetler. Onlara bir şekilde yanlış bir şeyler olursa ilk önce biz müdahale ederiz.

Mehmet ÇEPNİ : Burada Yanlış Hareketler İstemiyoruz

Burası hem güvenli, hem temiz, kızlı erkekli gelebilecekleri sıkıntı yaşamayacakları bir yerdir. Burada uygunsuz bir davranış gördüğüm de ben uyarıyorum. Burada yanlış hareketleri ben istemiyorum. 

Emrullah TURGUT : Burada yiyecek ve içecek var. Menüden bahsedebilir miyiz?

Mehmet ÇEPNİ : Menümüzü Genişletmeyi Düşünüyoruz

Menümüze pizza eklemeyi düşünüyoruz. Pizzayı kendimiz yapacağız. Ustasını getirdik. Makarna, tavuk ızgara, hamburger, tost çeşitlerimiz var menümüzü biraz daha genişletmeye çalışıyoruz.

Mehmet ÇEPNİ : Kendimizi Yenilemek Zorundayız

Gençlerimize daha iyi nasıl hizmet edebilir diyerek değişiklikler, eklemeler yapıyoruz. Diğer yerlere de bakarak düzenlemeler yapıyoruz. Kendimizi de yenilemek zorundayız. Biz 3 senedir buradayız her sene bir şeyler yapıyoruz.

Mehmet ÇEPNİ : Şık Bir Mekan Oldu

Sürekli neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. En son alt katı aldık, damsız girilmez yaptık, çok güzel düzenledik. Çok şık bir mekan oldu. Şuan servise açık ama ufak işlerimiz kaldı. Onları bitirdikten sonra tamamen hazır olacak.

Emrullah TURGUT : Menülerinizde kampanyalarınız oluyor mu?

Mehmet ÇEPNİ : Yenilikler Yapmayı Düşünüyoruz

Bugüne kadar öyle bir şey yapmadık. Bundan sonra yapmayı düşünüyoruz. Gelişim adına yenilikler yapmayı düşünüyoruz. Konseptimizde genişliyor. Kendimizi yenilemek adına neler yapabiliriz diye düşünüyoruz. Onları da ilerleyen dönemde yapabiliriz.

Emrullah TURGUT : Cafe Manzara’yı bilmeyenler için nasıl anlatabiliriz?

Mehmet ÇEPNİ : Seyre Değer Bir Manzaramız Var

Manzarası var. Balkondan bulvarı izleyebileceğiniz, meydanı görebileceğiniz bir manzarası var. Buraya çıkmaya değer. Seyre değer bir manzarası var. Çay kahve içip sakin, güvenli bir ortamda sohbet edebileceğiniz bir yer.

Mehmet ÇEPNİ : İnsanlar İyi Şeylere Layıktır

Sunduğumuz ürünlerin temiz sağlıklı olmasına özen gösteriyoruz. Ev yapımı limonatamız var. Ürünlerimizi alırken mümkün olduğu kadar ucuz değil de sağlıklı, kaliteli olmasına özen gösteriyoruz. Yiyeceklerimiz de kullandığımız malzemelerimizin taze olmasına, kaliteli olmasına önem veriyoruz. İnsanlar iyi şeylere layıktır diye bir söz var onu uygulamaya çalışıyoruz.

Röportaj : Emrullah TURGUT 

_dsc5150.jpg_dsc5158.jpg_dsc5161.jpg_dsc5162.jpgmanset-027.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7375 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim