• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ceren Büro Makinaları Sahibi Sefer SARI Röportajı
06 Kasım 2016 Pazar 18:06

Ceren Büro Makinaları Sahibi Sefer SARI Röportajı

Ceren Büro Makinaları Sahibi Sefer SARI AydınÖzel gazetesi muhabiri Muhammet MUTLU’ya özel açıklamalarda bulundu.

Ceren Büro Makinaları Sahibi Sefer SARI AydınÖzel gazetesi muhabiri Muhammet MUTLU’ya özel açıklamalarda bulundu.

Muhammet MUTLU : Sefer bey öncelikle kendinizi tanıtırmısınız nerelisiniz nerde doğdunuz hangi eğitimleri aldınız?

 Sefer SARI : Büro makinaları işi yapıyorum

 Aslen Zonguldaklıyım aydında büyüdüm ilköğretim ortaokul ve lise dönemi eğitimlerimi Aydında aldım üniversiteyi Burdur Meslek Yüksek Okulundan terk ettim. Esnafım Aydındayım Ceren Büro makinaları adında bir işyerimiz var. Büro makinaları işi yapıyorum.

Muhammet MUTLU : Ceren büro makinaları nedir ne iş yapar bunu açar mısınız ?

Sefer SARI : Fotokopi, Fax, Yazıcı, Toner Dolum …

Ceren büro makinaları aydında 2009 yılından beri faaliyet göstermekte büro makinaları konusunda fotokopi, fax, yazıcı konusunda gerek toner dolum, gerek yedek parça satışı tamiri ve bakımı konusunda çalışıyoruz.

Muhammet MUTLU : Sektörünüzü değerlendirirseniz Aydında yeteri kadar bu işi yapan firma var mı ? Varsa bu işin handikapları nelerdir vatandaşlara tavsiyeni nedir yanlış işlemden kaynaklı makine hataları neler oluyor?

Sefer SARI : Bir lazer yazıcı bir saatte  8m³ hava kirletir

Ben hep şunu savundum toner dolumu gelişmekte olan ülkelerin yapması gereken bir konu bizde gümrük yasaları ağır olduğu için orijinal parça fiyatları çok yüksek. Dolayısıyla kullanıcılar yan sanayii ürünlerine ya da toner dolumu şeklinde çözümler arıyorlar kendilerine ama bilinmeyen nokta şu toner dolumunda kesinlikle kaliteli bir toner malzemesi ve titiz bir şekilde dolum yapılması gerekiyor. Çünkü bu uluslararası araştırmalarla ortaya konulmuş. Bir lazer yazıcı bir saatte  8m³ hava kirletir. Toner partikülleri küçük parçalar olduğu için havada askıda kalır ve bu parçalar akciğere yapışarak sağlığı büyük miktarda etkilemekte kanser riski söz konusu ve bu konu Lazer yazıcı kullananların sağlığı için aslında çok önemli bir konu. Onun için ucuz malzemeli yetkisiz elemanların yaptığı dolumlar tehlikeli ve zararlıdır.

Sefer SARI : Toner dolumunu işin ehli kişiler yapmalı

Makinenin göreceği zarardan çok kullanıcının sağlığı söz konusu. Ama Aydında yetkisiz seyyar müşterinin olduğu yerde dolum yapmaya çalışan çok insan var bunlara itibar edilmemesi gerekiyor ve toner dolumu yapılırken tonerin iyice temizlenip doldurulması gerekiyor ki makineye ve kullanıcıya zarar vermesin diye. Ama maalesef ucuz diye bu insanlara rağbet gösteren kullanıcılar oluyor. Aydındaki tüm kullanıcıları bu konuda  bilinçlenmesini istiyorum ve işin ehli kişilerde ve ortamında dolum yapılması gerektiğini söylüyorum.

Muhammet MUTLU : Kaçak toner dolumu yapanların önüne geçmek için herhangi bir önem alıyor musunuz bu konuda girişiminiz var mı ?

Sefer SARI : Bir oda kurulması gerekmekte

Bizim bağlı olduğumuz herhangi bir oda yok şuanda, büro makineleri konusu Türkiye’de yanılmıyorsam 2000 yılında tespit edildi o yıla kadar böyle bir iş kolu olduğu bilinmiyordu ama hala daha bir odamız yok. Bizi bilgisayarcılar odasına ya da başka odalara yönlendirmeye çalışıyorlar. Bu konuda Bürokrasi engelleriyle karşılaşıyoruz sürekli. Hep söylüyoruz Aydında bu meslek kolu için bir oda kurulması gerekiyor. Bütün bilgisayarcıların camında toner dolumu yapılır yazıyor. Ama bilgisayarcıların branşı değil bu iş bu işi yapan kişiler büro makinaları konusunda yetişmiş eğitimini almış kişiler olması gerekiyor. Önüne belki zamanla geçilebilir biraz daha sayımızın artması ve birlik olmamız gerekiyor.

Muhammet MUTLU : Kurumsal manada işinizi büyütmeyi planlıyor musunuz?

Sefer SARI : Müşterilerimizle güvene dayalı bir ilişkimiz var

Bu meslek kolunda bir güvensizlik hakimdi ama biz bunu yıktık müşterilerimizle güvene dayalı bir ilişkimiz var. Evet, işimizi büyütmek istiyoruz ama aydın potansiyeli belli bir yerden sonrasını kaldırmıyor. Pazar payı küçük, pastadan pay almak isteyen kişi sayısı fazla. Ama bizim işimizi yapıp ta Aydında ve Türkiye genelinde satış yapan arkadaşlarımız var da var mı var. Kendine güzel bir internet sitesi açmış Türkiye genelinde bir müşteri portföyüne ulaşmış arkadaşlarımız var ama biz Aydın odaklı çalıştığımız için şimdilik pozisyonumuzu koruyoruz.

Muhammet MUTLU : Peki Söylemek istediğiniz başka bir şey var mı ?

Sefer SARI :Sağlık, Kalite, Temizlik, Güven..

Dediğim gibi ben her zaman şunu söylüyorum. Önce sağlık. İşin ucuzluğundan çok temizliğine kalitesine ve sağlığına dikkat etmemiz gerekiyor ve bunu da önümüzdeki 5-10 yıl içerisinde bunun ne kadar önemli olduğunu vatandaşlarda görecektir.

Röportaj : Muhammet MUTLU

_dsc1578.jpgsefer.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3414 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim