• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Çocuk Oto Koltuğu İle #Yarınlarımız Olsun!..
17 Aralık 2018 Pazartesi 10:43

Çocuk Oto Koltuğu İle #Yarınlarımız Olsun!..

Geçtiğimiz yıl UNİCEF ile iş birliği yapan mammashow, bu yıl Türkiye’de çocuk oto koltuğu kullanılması konusunda farkındalık yaratmak üzere, Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendeciler Derneği BAGİDER tarafından yürütülen #yarınlarımızolsun

Geçtiğimiz yıl UNİCEF ile iş birliği yapan mammashow, bu yıl Türkiye’de çocuk oto koltuğu kullanılması konusunda farkındalık yaratmak üzere, Bebek Araç Gereçleri Üretici, İthalatçı ve Perakendeciler Derneği BAGİDER tarafından yürütülen #yarınlarımızolsun başlıklı sosyal sorumluluk kampanyasına destek veriyor. Çocuk oto koltuğu, doğru şekilde kullanıldığında kaza sırasında çocukların zarar görme riskini yüzde 75 oranında azaltıyor.

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre; çocuk koltuğu kullanılması zorunlu olan ülkelerdeki trafik kazalarında çocuk ölümleri yüzde 3 civarındayken, zorunlu olmayan ülkelerde bu oran yüzde 46’yı buluyor. Ülkemizde çocuk koltuğu kullanım oranı yüzde 23. Ne yazık ki, çocuk koltuğu kullananların yüzde 90’dan fazlası 0-3 yaştan sonra çocuk koltuklarını değiştirmiyor ve sonrasında da koltuk kullanımını bırakıyorlar. Oysa Türkiye’de her 25 saniyede bir trafik kazası meydana geliyor ve kazalarda en çok hayatını kaybedenler arasında bebek ve çocuklar yer alıyor. Son 10 yılda meydana gelen trafik kazalarında 3 bin 233 çocuk hayatını kaybederken 275 binden fazla çocuk da yaralandı.

Çocuklar, neden koltuğa bağlanmayı sevmez?

Türkiye’de anne ve baba adayları ile 0-3 yaş grubu çocuklara odaklanan ilk ve tek etkinlik olan mammashow, 9-12 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenleniyor. 11 Ocak Cuma günü 10.00-12.00 saatleri arasında mammashow ev sahipliğinde, moderatörlüğünü Hassas Anne Ece Kumkale’nin üstleneceği, bebek oto koltuğu kullanmanın önemine dikkat çekecek #yarınlarımızolsun başlıklı panel düzenleniyor.

Panelde, BAGİDER Bebek Oto Koltuğu Çalışma Grubu üyelerinden, Bebek Yaşam Ürünleri Genel Müdür’ü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Görevlisi Phd. Dr. Kasım Yiğit, her yıl ülkemizde doğan bebek sayısı, buna karşılık oto koltuğu kullanım oranı hakkında bilimsel verileri aktaracak. Bu alanda çalışma ve araştırmaları bulunan oyuncu/influencer Akasya Asıltürkmen kişisel deneyimlerini paylaşırken, Çocuk Gelişimi ve Özel Eğitim Uzmanı Özge Selçuk Bozkurt; “Neden çoğu çocuk koltuğa bağlanmayı sevmez?’, ‘Haydi, çocukla empatik bir yaklaşım yapalım’, ‘Çocuğun koltukta kalabilmesini sağlamanın yaşa göre değişen ipuçları ve çocuğun ilgisine, yaşına uygun yolculuk etkinliklerini içeren güvenli ve keyifli bir yolculuk ile ilgili bir sunum gerçekleştirecek. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden Eğitim Uzmanı da Türkiye’de trafik kurallarına uyma ve ülkemizde oto koltuğu kullanımındaki son durum hakkında bilgilendirme yapacak.

 

 

 

 

 

 

Mammashow’u ‘Anneliğe Dair Herşey’i Deneyimlemek İsteyen 4 bin Anne Ziyaret Edecek…

Bu yıl 36’ncısı düzenlenen CBME Türkiye Anne, Bebek ve Çocuk Ürünleri Fuarı’nın etkinlik platformu olan mammashow’da anne ve anne adaylarına rehberlik edecek 23 uzman konuşmacı ve 16 başlık altında hazırlanan eğitim seminerleri ile eğlenceli etkinlikler bir arada yer alıyor. 4 bin anne ve anne adayı ziyaretinin beklendiği mammashow’da, anneler ve bebeklerinin, bebek emzirme ve bakım odaları ve çocuk oyun alanları gibi tüm ihtiyaçları düşünülmüş durumda. Aptamil Devam Sütleri sponsorluğunda organize edilecek Bebek Beslenme alanında ise her gün belli sayıda iikram üniteleri kurlacak. Etkinlik biletleri biletix üzerinde satılıyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1544774870_2018_g__rsel_fusya.jpg1544774911_mammashow_19_gorsel__1_.jpg1544774914_mammashow_19_gorsel__3_.jpg1544774919_mammashow_19_gorsel__2_.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 647 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim