• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ PARILTI, ÖNYARGININ NEFRET EDİLESİ BİR ŞEY OLDUĞUNU ÖĞRETTİ”
20 Mayıs 2019 Pazartesi 15:44

“ÇOCUKLARIN GÖZLERİNDEKİ PARILTI, ÖNYARGININ NEFRET EDİLESİ BİR ŞEY OLDUĞUNU ÖĞRETTİ”

Kadir Has Üniversitesi 17 Mayıs Cuma günü “Geçmişten Günümüze Bilim İnsanlarımız” başlıklı videolarıyla sosyal medyada dikkat çeken Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu öğrencilerini ağırladı.

Kadir Has Üniversitesi 17 Mayıs Cuma günü “Geçmişten Günümüze Bilim İnsanlarımız”başlıklı videolarıyla sosyal medyada dikkat çeken Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu öğrencilerini ağırladı.

 

“Geçmişten Günümüze Bilim İnsanlarımız” başlıklı videolarıyla sosyal medyada dikkat çeken Şırnak Uludere Ortasu Ortaokulu öğrencileri, Kadir Has Üniversitesi’nde bilim insanları Dr. Öğr. Üyesi Leyla Türker Şener ve Doç. Dr. Burcu Özsoy’un katılımıyla “Gül ve Dikenleri” isimli tiyatro oyunu sergiledi.

 

Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “Biz bu 13 tane pırlanta çocuğu ve sevgili Ramazan hocamızın eserini seyrederken çok gururlandık. Ben çok duygulandım, çok mutlu oldum. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için,başta Ramazan hocamız olmak üzere,hepinize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

 

“HAYALLERİMİZİN PEŞİNDEN GİTTİK”

Şırnak Ortasu Ortaokulu öğretmeni Ramazan Teker, “Sahnedeki 13 öğrencinin öğretmeni olma gururunu yaşıyorum. Buraya gelmemize vesile olan sayın rektörümüz Sondan Hocamıza hem kendim hem de öğrencilerim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. 2016 yılında Denizli’den Şırnak’a gönülsüz giden bir öğretmen olarak, işlerin böyle güzel noktalara gelebileceğini hiç düşünmemiştim. Şimdi arkamı dönüp baktığımda, bu çocukların gözlerindeki parıltıyı gördüğümde önyargıların ne kadar nefret edilesi bir şey olduğunu anladım. Hayat, babamdan yeni bir şey daha öğretti bana; “Olmak istediğin yerlerin hayaliyle vakit kaybetmektense, olduğun her yeri hayallerini kurduğun yerlere çevir.” Bunun da tek yolu hayallerinize inanmaktan geçer. Biz bu 13 öğrenci ile hayallerimize inandık, siz de inanın” dedi.

 

Öğretim üyeleri, üniversite mensupları ile bu gösteriyi izlemek üzere davet edilen Tarık Us Ortaokulu ve Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğrencileri, “Gül ve Dikenleri” adlı oyunu büyük beğeni ile izledi. Etkinlik sonunda 13 tiyatro öğrencisi ve Ramazan Teker, ayakta alkışlandı.

Haber : Helin ÖDEN

1558335448_kapan____.jpg1558335448_sahne.jpg1558335451_g__l_ve_dikenleri_sahne.jpg1558335451_toplu_g__rsel.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim