• Aydın5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
COVID-19 İLE MÜCADELE VE DAYANIKLILIK MALİ DESTEK PROGRAMI
02 Nisan 2020 Perşembe 13:25

COVID-19 İLE MÜCADELE VE DAYANIKLILIK MALİ DESTEK PROGRAMI

Güney Ege Kalkınma Ajansı 1 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tasarlanan “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı”nı ilan etmiştir.

Güney Ege Kalkınma Ajansı 1 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda tasarlanan “COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı”nı ilan etmiştir. Aydın, Denizli ve Muğla illerimizin tamamında uygulanacak olan programın toplam bütçesi 6 milyon TL’dir. Söz konusu program hakkında detaylı bilgiye, başvuru rehberi ve eklerinin tamamına www.geka.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir.

Program kapsamında COVID-19 salgını ile mücadeleye katkı sağlayan ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik acil çözüm sunan projelerin desteklenmesi amaçlanmaktadır. Bu amaca ulaşmak için “Virüsün Yayılımının Önlenmesi ve Kontrol Altına Alınması”, “Halk Sağlığı için Acil Hazırlık ve Müdahale Çalışmaları” ile “Salgının Ülke ve Bölge Ekonomisine Negatif Etkilerinin Azaltılmasına Yönelik Yenilikçi Uygulamalar Geliştirilmesi” adlı 3 öncelik belirlendi. COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programında “Kar Amacı Gütmeyen Kurum/Kuruluşlar” ve “Kar Amacı Güden İşletmeler” uygun başvuru sahibi olabilir.

Valilikler, kaymakamlıklar, kamu kurumlarının bölge, il ve ilçe müdürlükleri, yerel yönetimler, kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşları (odalar, borsalar vb.), organize sanayi bölgeleri, kooperatifler, sivil toplum kuruluşları (dernek, vakıf vb.), üniversiteler,  teknoloji geliştirme bölgeleri ve firmalar salgına yönelik acil çözüm sunan projeleri ile programa başvurabilecekler.

COVID-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programında her bir proje için verilecek mali destek aşağıda belirtilen asgarî ve azamî tutarlar arasında olacaktır:

 

Asgari Destek Oranı

Azami Destek Oranı

Asgari Tutar

Azami Tutar

Kar Amacı Gütmeyen Kurum ve Kuruluşlar

10 %

100 %

50.000 TL

500.000 TL

Kar Amacı Güden Kuruluşlar (İşletmeler)

10 %

50 %

 

Potansiyel başvuru sahipleri; proje başvurularına Ajansın internet sitesinden erişilebilecek olup Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden elektronik olarak başvuruyu doldurmaları gerekmektedir. Sistem, yapılan başvurular için otomatik olarak bir başvuru kodu üretecek olup bu kod başvuru sürecindeki tüm işlemlerde kullanılacaktır.

Programın son başvuru tarihi 30 Nisan 2020 olarak belirlenmiş olmakla birlikte program süresi boyunca herhangi bir günde proje başvurusu yapılabilir ve Ajansa ulaşan proje teklifleri son başvuru tarihi beklenmeden değerlendirmeye alınır. Başvuru sürecinde proje değerlendirmesine başlanılması ve başarılı projelere verilecek toplam destek miktarının programa tahsis edilen bütçeye ulaşması halinde program, başvuru süreci tamamlanmadan sonlandırılabilir. Ajans başvuru döneminde yeni başvuru almama yetkisine sahip olup bu durum Ajans internet sitesinde duyurulur.

COVID-19 önlemleri çerçevesinde ve kişisel teması en aza indirmek amacıyla program ile ilgili bilgilendirmeler video konferans yöntemi, e-posta ve telefon ile yapılacaktır.

Bu haber toplam 1196 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim