• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dell Yeni Bilgisayar ve Yazılımlarıyla CES 2019'da Parlıyor
09 Ocak 2019 Çarşamba 15:33

Dell Yeni Bilgisayar ve Yazılımlarıyla CES 2019'da Parlıyor

Latitude 7400, 24 saate varan pil ömrü vadeden dünyanın en küçük 14 inç 2'si 1 arada kurumsal bilgisayarı olarak öne çıkarken, Intel® Context Sensing teknolojisi sayesinde yakınlık sensörü olan ilk bilgisayar aynı zamanda.
  • Latitude 7400, 24 saate varan pil ömrü vadeden dünyanın en küçük 14 inç 2'si 1 arada kurumsal bilgisayarı olarak öne çıkarken, Intel® Context Sensing teknolojisi sayesinde yakınlık sensörü olan ilk bilgisayar aynı zamanda.
  • InfinityEdge ekranın üst tarafına monte edilen yenilikçi HD web kamerası ve buz rengi ile mükemmelleştirilen yeni XPS 13 tanıtıldı.
  • Yeni Inspiron 7000 2'si 1 Arada Black Edition türünün ilk örneği, menteşeye yerleştirilmiş tam boy manyetik kalem yuvasıyla, kaleminizin her zaman elinizin altında olmasını sağlıyor.
  • Dell Cinema, olağanüstü canlı görüntü kalitesi için Dolby Vision ve çepeçevre saran bir sinema deneyimi için 360 derece ses özelliği sunan Waves MaxxAudio NX ile güncellendi.
  • Kablosuz bilgisayar ile akıllı telefon entegrasyonu sağlayan yeni nesil Dell Mobile Connect, Android için dosyaları sürükleyip bırakarak anında aktarma ve geleceğin VR entegrasyon özelliğini sunuyor.

LAS VEGAS – 9 Ocak 2019 – Otuz yılı aşkın süredir inovasyon kültürüne bağlı olan Dell, ödüllü Latitude, XPS ve Inspiron portföylerinde yeni ve iyileştirilmiş ürünleri ve yazılımlarını tanıttı.

 

Tamamen yeni Latitude 7400 2'si 1 arada, bilgisayar deneyiminde dönüşüm yaratıyor

Bugünün teknolojisinden daha fazlasını talep eden tüketiciler, performanstan ödün vermeyen taşınabilirlik ve bağlantı özelliklerinin yanı sıra hem yüksek tepki hızına sahip hem de şık bir makine istiyorlar. Yeni Latitude 7400 2'si 1 arada tüm bunları sunuyor ve sanki altıncı hissi varmış gibi kullanıcılar daha dokunmadan harekete geçmeye hazır oluyor. Intel® Context Sensing Teknolojisi1 kullanılan yakınlık sensörüne sahip ilk bilgisayar olan bu 2'si 1 arada üründe, kullanıcının varlığını algılayan, sistemi uyandıran ve Windows Hello ile oturum açmak üzere yüz tanıma için hemen tarama yapan ExpressSign özelliği bulunuyor. Kullanıcı kısa bir mola vermek için uzaklaşsa bile, kullanıcının ayrıldığını anlıyor ve hem pil ömrünü korumak için hem de güvenlik amacıyla kendisini kilitliyor.

 

CES 2019 İnovasyon Ödüllü Latitude 7400 bilgisayar, dünyanın en küçük 14 inç 2'si 1 arada bilgisayarı2 olmasıyla göz dolduruyor. Değişken tork özelliğine sahip menteşesi, kolayca açılabileceği anlamına geliyor ve göz alıcı yeni Titan Grisi işlenmiş alüminyum kaplama ile sunuluyor. Ayrıca, Dell’in geri kazanılan okyanus plastikleriyle üretilmiş ambalajlarını kullanan ilk Latitude olma özelliğine de sahip.

 

Az yer kaplamasına karşın Dell mühendisleri, performanstan, pil ömründen, bağlantı özelliklerinden, portlardan ya da BT departmanının güvendiği özelliklerden ödün vermeyi reddediyor. İlk test sonuçlarına göre Latitude, sınıfındaki en uzun pil ömrünü sunuyor. Tek bir şarjla 24 saat çalışma3 vadediyor ve Dell’in ExpressCharge teknolojisi, sadece bir saat içinde şarjı yüzde 80 seviyesine getiriyor4.

 

Yeni XPS 13 yeni renk seçenekleriyle geliyor

Dell, 13 inç ekrana sahip, ince ve hafif XPS 13 modelini daha iyi video deneyimi için üst çerçeveye monte edilen yenilikçi web kamerası ve yeni "Buz" rengi seçeneğiyle mükemmelleştirdi. Bir diğer CES 2019 Inovasyon Ödülü Sahibi ve Dell’in bugüne kadar en çok ödül kazanan ürünü olan XPS 13, profesyonellerin ve benzer şekilde tüketiciler tarafından merakla takip ediliyor. Sadece 2,25 mm'lik genişliğiyle, Dell'in bugüne kadarki en küçük HD web kamerası, XPS'nin trendleri belirleyen InfinityEdge ekranının üstünlüğünü sürdürüyor ve kameranın üst tarafa alınması daha iyi bir video deneyimi sağlıyor. Bununla birlikte XPS 13, Dell portföyünde Dolby Vision ® teknolojisini destekleyen ilk dizüstü bilgisayarı olarak öne çıkıyor.

 

Dolby Vision ultra canlı görüntü kalitesiyle, eğlenceye hayat veren inanılmaz parlaklık, kontrast ve renk özellikleriyle eğlence deneyimini baştan aşağı değiştiriyor. Standart görüntü ile kıyaslandığında, Dolby Vision daha önce görülmemiş renkler, 40 kata kadar daha parlak renkler ve 10 kata kadar daha koyu siyahlar sunuyor.

 

Şimdi en yeni dört çekirdekli 8. Nesil Intel ® Core™ işlemcilerle daha önce hiç olmadığı kadar güçlü olan XPS 13, hâlâ sınıfındaki en güçlü 13 inç dizüstü bilgisayar unvanı taşıyor5. XPS 13 daha da parlak, arktik beyazı, dokunmuş cam elyafı çarpıcı iç tasarımı ve Roze Altın ve Beyaz ile Siyah ve Gümüş versiyonlarına eklenen yeni Buz rengi, anodize edilmiş dış yüzey renk seçeneği sunuyor.

 

Menteşesinde tam boyutlu kalem yuvası bulunan Inspiron 7000 2'si 1 arada

Yeni 13 inç ve 15 inç Inspiron 7000 2'si 1 arada cihazlar alüminyum kasa, dar çerçeveler ve elmas kesimli kaplamaya sahip, lüks bir tasarım sunuyor. Türünün ilk örneği olan menteşedeki yuva6, ürünle birlikte gönderilen ve nasıl kullanırsanız kullanın erişilebilen tam boyutlu Active Pen için bir yer sunuyor. Biçim ve işlevsellik düşünülerek tasarlanan yeni klavye, güç düğmesini ve parmak izi okuyucuyu, klavyenin bir parçası olan yeni güç düğmesinde bir araya getiriyor. Bu Dell'in ilk kez dar çerçeveli 15 inç'lik 2'si 1 arada bilgisayara sayısal tuş takımı ekleyebilmesini sağlıyor.

 

Yeni Inspiron 7000 2'si 1 arada cihazlarda, kullanıcının cihazı nasıl tuttuğuna dayalı olarak sistemin performans profilini ayarlamasını sağlayan Uyarlanabilir Termal teknolojisi bulunur. Cihaz dizüstünde film izlerken daha az ısı üretmek için güç profillerini değiştirir ve masada çalışırken tam verimlilik için tam güç sağlıyor.

 

 

CinemaColor, CinemaSound ve CinemaStream'deki güncellemelerle Dell Cinema vites yükseltiyor

Bu yeni bilgisayarların sunduğu tek şey, hareket halinde verimlilik değil. Canlı renkler, olağanüstü ses netliği ve önceliklendirilmiş içerik akışı, yeni XPS ve belirli Inspiron cihazlarda standart olarak gelir ve en yeni filmleri izlemek için mükemmeldir. Bilgisayarda sürükleyici bir sinema deneyimi sunan Dell Cinema yeni özellikler ve güncellemelerle gelişmeye devam ediyor.

 

 

Dolby Vision™ ile geliştirilen CinemaColor 2.0 ile daha zengin ve daha derin renklerin keyfini çıkarın. CinemaSound 2.0 ile ses düzeyi, bas ve diyalog da geliştirilmiştir. Dell’in 2'si 1 arada cihazlarında bulunan Sound Optimization (Ses Optimizasyonu) özelliği, cihazın konumu ne olursa olsun, en iyi deneyim için ses dengesini otomatik olarak ayarlar. Waves MaxxAudio NX cihazın web kamerası aracılığıyla kafa hareketlerini takip ederek kulaklıklarınızda 360 derece ses geliştirmesi sunar ve sesin yönünü kullanıcının konumuna göre ayarlar.

 

Bunlara ek olarak CinemaStream 2.0, 10 kata kadar daha az arabelleğe alma ve görüntü kalitesinde 6 kata kadar iyileştirmeyle, çevrimiçi izleme deneyimini geliştiriyor8. En önemli ağ akışını algılayıp önceliklendirerek kesintisiz ve sorunsuz bir deneyim için çevrimiçi içerik izlemeye ve görüntülü sohbetlere ayrılan bant genişliğini en üst düzeye çıkarıyor.

 

Dell Mobile Connect ile daha iyi bilgisayar ve akıllı telefon entegrasyonu

CES 2018'de kullanıma sunulduğundan beri, Dell Mobile Connect 30 milyondan fazla telefon görüşmesi yapılmasını ve kısa mesaj gönderilmesini sağladı ve kullanıcılara dikkatlerini bilgisayarları ile akıllı telefonları arasında bölmek zorunda kalmamaları için yardımcı oldu. Dell şimdi Android kullanıcılarının, internet bağlantısı olmasa bile, telefonlarındaki fotoğrafları ve diğer dosyaları sürükleyip bilgisayarlarına bırakmalarını (ya da tam tersi) sağlayan kablosuz dosya aktarımı işleviyle sunduğu becerileri daha da güçlendirdi.

 

Bunlara ek olarak Dell ayrıca VR oyun tutkunlarının bildirimler almalarını, telefon görüşmeleri yapmalarını ve kısa mesajlara yanıt vermelerini sağlayacak, akıllı telefon ile VR deneyimini entegre etme amaçlı, gelişmiş bir özelliği de kullanıma sunuyor. Hatta Android kullanıcıları, telefonlarının 3 boyutlu modelini VR deneyimi içinden dokunmatik şekilde kullanarak tüm mobil uygulamalarına dahi erişebilirler.

 

Dell ürünleri ve sürdürülebilirlik girişimleri 2019’u yeni ödüllerle karşıladı

 

Dell bu hafta Alienware, Dell Precision, XPS, Latitude, Oyun ve Ekran portföylerinde almaya hak kazandığı tam dokuz CES 2019 İnovasyon Ödülü’nü kutluyor. Bunlara ek olarak, şirket geri dönüşüm ve geri dönüştürülmüş altın girişimleri için iki ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) ödülü aldı. Dell 2020 için belirlediği yaklaşık 1 milyon ton kullanılmış elektronik parçayı geri kazanma hedefine ulaştı. Şirket Nisan 2019'daki Dünya Günü'ne kadar, Dell ürünlerinde yaklaşık 45 milyon kilogram geri dönüştürülmüş materyali kullanma hedefini aşacak şekilde ilerlemeyi sürdürüyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1547031296_dell_xps_13___ces_2019_1.jpeg1547031296_dell_xps_13___ces_2019_2.jpeg1547031296_dell_xps_13___ces_2019_10.jpg1547031300_latitude_7400_2_in_1_lap___tent.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim