• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didim Ticaret Odası Alman Dışişlerine Seyahat Uyarısını Kaldırma Çağrısı Yaptı
12 Haziran 2020 Cuma 08:00

Didim Ticaret Odası Alman Dışişlerine Seyahat Uyarısını Kaldırma Çağrısı Yaptı

Türkiye’nin de içinde yer aldığı 160 ülkeye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatan Almanya Dışişlerine Didim Ticaret Odası bir yazı kaleme aldı.

Türkiye’nin de içinde yer aldığı 160 ülkeye seyahat uyarısını 31 Ağustos’a kadar uzatan Almanya Dışişlerine Didim Ticaret Odası bir yazı kaleme aldı. Başkan Vekili Hikmet Atilla imzası ile gönderilen yazının Türkçe metni şu şekilde;

Sayın Heiko Mass

Almanya Dış İşleri Bakanı

 

Sayın Bakan,

Covid-19 da uluslararası sosyal ve ekonomik ilişkilerin büyük anlam ifade ettiğini tekrar bize gösterdi. 

Turizm, ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve kültürel etkileşimin sağlanmasında önemli bir rol üstlenmiştir. Küreselleşmeyi toplumsal ve ekonomik açılardan kolaylaştıran turizm, bazı hesaplara göre en büyük ekonomik faaliyettir

Tarihte de sıkı ilişkiler içerisinde olan Türkiye ve Almanya, Ekonomik ve sosyal açıdan da güçlü bağlara sahiptir. İki ülke arasındaki ilişkiler Ticari ilişkilerin ve antlaşmaların ötesinde anlam ifade etmektedir: Ülkeniz milyonlarca soydaşımıza ev sahipliği yaptığı gibi her yıl sayıları artan Alman Vatandaşı da Türkiye’de yaşamayı tercih etmektedir. Derin bağları olan ülkelerimizin birbirinden ayrı düşünülmesi olanaksızdır.

Sayın Bakan, bildiğiniz gibi Türkiye’nin Turizm alt yapısı çok güçlüdür. Bundan dolayı Türkiye Dünyada en çok tercih edilen tatil ülkelerinden biridir.

Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin yarıdan fazlasının AB ülkelerinden gelmesi önemlidir. Bu kitlenin içinde Alman Vatandaşlarının payı büyüktür.

Küresel ölçekteki covid-19 krizine karşı sektörümüz ve Kültür ve Turizm Bakanlığımız çok hızlı reaksiyon göstermiştir.  Başta Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı olmak üzere alınan kararlar diğer ülkeler tarafından takip edilmektedir.

Ülkemiz; sağlık altyapısı, sağlık çalışanlarının sayıca ve tecrübe olarak üstünlüğü ile hızlıca alınan önlemler sayesinde covid-19 pandemisini diğer ülkelerle kıyaslanmayacak kadar çabuk kontrol altına almıştır. Hayatlarını ülkemizde geçiren Avrupalı komşularımızın da bu süreçte ülkemizi terk etmemesi ve basına verdikleri beyanatlar, duyulan güvenin en büyük ispatıdır.

Her yıl tatillerini ülkemizde geçiren Alman misafirlerimizin ilgisi ve seyahat uyarılarının kalkma beklentisi göstermektedir ki Türkiye önemli bir tatil ülkesidir. Almanya’daki Tur operatörleri ve Seyahat Acentaları için de Türkiye önemli bir ülkedir.  

Sayın Bakan, Sizden beklentimiz normalleşme adımlarının atıldığı bu dönemde turizm için vereceğiniz kararlarda ülkemizi diğer Avrupa birliği ülkelerinden ayrı tutmamanızdır.

Türkiye’yi seyahat uyarısı kapsamına almamanızı Sizden rica ediyoruz.

Bu haber toplam 1186 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim