• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DİDİM TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISINDA MÜJDELİ HABERLER
22 Ekim 2019 Salı 18:09

DİDİM TİCARET ODASI MECLİS TOPLANTISINDA MÜJDELİ HABERLER

Didim Ticaret Odası Ekim ayı Meclis Toplantısını gerçekleşti. Daha önce Meclis toplantılarını basına açacağını ve her ay bir konuk davet edeceğini kamuoyuna duyuran Didim Ticaret Odası, ilk olarak Didim Kaymakamı Mehmet Türköz’ü meclis toplantısına davet

Didim Ticaret Odası Ekim ayı Meclis Toplantısını gerçekleşti. Daha önce Meclis toplantılarını basına açacağını ve her ay bir konuk davet edeceğini kamuoyuna duyuran Didim Ticaret Odası, ilk olarak Didim Kaymakamı Mehmet Türköz’ü meclis toplantısına davet etmişti. Ekim ayı toplantısının konukları ise KUEM Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Sevinç Karataş ve Didim Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu 2. Temsilcisi Öznur Kale’ydi.

Meclis Toplantısında ilk olarak söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş geçtiğimiz günlerde Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a gerçekleştirdikleri ziyaret hakkında bilgiler verdi. Bakan Ersoy’u 8. Didim Turizm Yatırım Zirvesine davet ettiklerini belirtti. Bakan Ersoy’un Bakanlığının Didim turizminin geleceğine yön verecek bir çalışmayı tamamlamak üzere olduğunu ve bu konu tamamlandığında Çalıştayın yapılmasını önerdiğini belirtti. Görüşmede ayrıca balık çiftlikleri ve Balıkçılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi konularını da gündeme getirdiklerini anlattı. “Sayın Bakanımız Turizm amaçlı yatırımlar yapılacağından, Balıkçılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasının doğru olmadığını, bu konuyu Tarım Bakanı ile görüştüğünü ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a arz ettiğini belirtti. “Bunu duyduğumuz için memnuniyetimizi ifade ettik” diyen Erbaş, Bakan Ersoy’un Balık Çiftlikleri hakkında farklı kaynaklar ve farklı üniversitelerce çalışma yapılmasını önemli bulduğunu, buralardan alınacak sonuçlarla balık çiftliklerinin taşınabileceğini ifade ettiğini dile getirdi. Erbaş, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un Nitelikli raporlar olması halinde bu konuda da çalışma yapılacağını söylediğini, yatırım açısından da Didim’de yeni bir pencere açılacağını önümüzdeki dönemde de turizmde çok ciddi bir ilerleme kaydedileceğini müjdelediğini bildirdi.

Önümüzdeki dönemde Didim turizminin, Didim ticaretinin daha iyi bir noktaya taşınması için turizmdeki yatırımları takip etmemiz ve adımlar atmamız önemli diyen Erbaş, aynı zamanda başka alanlarda da ekonomiyi büyütmek gerektiğini ifade etti. 1999 yılında tarım reformu ile bir ivme kazanan zeytin ve zeytinyağı üretiminin 50 – 60 milyon lira gibi bir ekonomik değere ulaştığını ve bu alanda büyümenin devam edeceğini belirtti. “Turizm ekonomisin yanına tarım ekonomisini de ekleyebilirsek ve bunu turizm ile birleştirebilirsek o zaman daha ciddi bir ekonomik sürdürülebilirlik sağlayacağız” dedi.  

Bu amaçla Hem KUEM Kadın Girişimi Kooperatifi hem de Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerine bir söz verdiklerini söyleyen Erbaş, KUEM ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin, Kooperatifçilik ve kadının üretime katılması açısından örnek teşkil eden Kars Boğatepe köyüne bir ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti. Didim’de de tarımsal kalkınma noktasında bir kooperatifleşmeye ihtiyaç olduğunu söyleyen Erbaş,  girdi maliyetlerini düşürmek, ürününü markalaştırmak ve son tüketiciye ulaştırmak için kooperatifçiliğin önemli bir avantaj sağladığını vurguladı. Çevremizde Nazilli Ör-Koop ve Tire Süt Kooperatifi gibi başarılı örnekler ile Torku gibi artık bir şirket hüviyeti kazanmış ulusal örnekler olduğunu hatırlattı. Kars Boğatepe’de doğa koşullarının verdiği imkânlar dahilinde,  hayvancılık ve hububat tarımı yapılan bir yerde, ürünlerini bir değere dönüştürüp o bölgenin iktisadi olarak kalkınmasının sağlandığını ve bir kültüre dönüştüğünü ifade etti. Kooperatif ve Kurul Üyelerinin önümüzdeki dönemde başka yerleri ve örnekleri görmeleri istediklerini söyleyen Erbaş, “Nasıl başarmışlar neleri bir araya getirmişler örnek alabilirsek bölgemizin tarımsal potansiyelini kullanarak ürünler geliştirip bölgemizi kalkındırmak için girişimler yapabiliriz, Ziraat Odamız ve Kaymakamlığımız ile bir araya gelerek bu alanda ilerlemeye devam edeceğiz” dedi. Kasım ayında KUEM ve Kadın Girişimciler Kurulu Üyelerinin tohum takas şenliği yapmak konusunda girişimleri olduğunu ve Didim Ticaret Odasının destek verdiğini, yardımcı olmaya çalıştığını ifade etti.

Meclis Toplantısının gündeminde 2019 – 2023 yılı stratejik planının da görüşüleceğini, Yönetim Kurulu tarafından onaylanan Planın Meclisin onayına sunulduğunu ifade eden Erbaş, Meclis onayından sonra kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

KUEM Kadın Girişimi Kooperatifi ve Kadın Girişimciler Kooperatifinin Kars Boğatepe ziyareti gözlemlerini aktarması akabinde meclis gündemleri görüşülerek Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı sona erdi. 

sablon-126.jpg
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 904 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim