• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didim Ticaret Odası Otelcilere Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı Hakkında Seminer Veren İlk Kurum Oldu
06 Haziran 2020 Cumartesi 08:00

Didim Ticaret Odası Otelcilere Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı Hakkında Seminer Veren İlk Kurum Oldu

Didim Ticaret Odası Konaklama Sektörü için Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı Bilgilendirme Semineri gerçekleştiren ilk kurum oldu.

Didim Ticaret Odası Konaklama Sektörü için Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı Bilgilendirme Semineri gerçekleştiren ilk kurum oldu. Toplam Kalite Uzmanı Teyfik Bıyıklı’nın konuşmacı olduğu eğitim Didim Ticaret Odası Facebook hesabından canlı olarak da yayınlandı. Eğitime İlçede faaliyet gösteren konaklama tesisleri katıldı.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Atilla katılımcıları selamlayarak toplantının açılışını yaptı. Bugün yaşanılanların öncesinde öngörülemeyen bir durum olduğunu ifade eden Atilla, 4 Haziran tarihi itibariyle hemen hemen tüm otellerin kapalı olduğunu hatırlattı. Korana virüsünden en fazla etkilenen turizm sektörünün tüm dünyada da aynı durumda olduğunun altını çizdi. 1 Haziranda şehirlerarası seyahat kısıtlamasının kaldırıldığını, iç turizmden beklenen sayının 6 ila 8 milyon arası olduğunu söyledi. Turizm tesislerinin ağırlıklı olarak yurt dışı pazardan gelir elde ettiğini belirterek bunun %45 oranında Avrupa, %35 olarak da eski Sovyetler birliği ülkelerinde olduğunu ifade etti. Bu hafta Almanya’nın 29 ülke ile seyahat kısıtlamasını kaldırdığını, bu ülkeler arasında Türkiye’nin olmadığını söyleyen Atilla Türkiye için de en fazla iki hafta içerisinde olumlu karar verileceğini düşündüğünü belirtti. Turizm bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bunun için mücadele verdiğini, kapıların bir an önce açılması için Bakanlar düzeyinde ve sivil toplumla görüşmeler gerçekleştiğini söyledi. “bizim temennimiz seyahat uyarısının bir an önce kaldırılmasıdır,  İnsanların seyahat etmeyecekleri, tatil yapmayacakları öngörülerine katılmıyoruz” dedi.

“Korona virüse karşı hijyen tedbirlerini içeren sertifikasyon hazırlığını ilk olarak yapan ve devreye alan Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığıdır, bizim yazdığımız kriterleri diğer ülkeler örnek alarak uygulamış oldular” diyen Atilla, önemli olanın gelecek tatilcilere güven vermek olduğunu bunun siyasetçiler ve sektördeki işletmelerin yapacağını söyledi. Sözü eğitimin konuşmacısı Toplam Kalite Uzmanı Teyfik Bıyıklı’ya bıraktı.  

Teyfik Bıyıklı Bakanlık tarafından konaklama tesisleri ve yeme içme ünitelerinde pandemi süresince uygulanacak bir standart belirlendiğini, yetkilendirilen 11 firmanın da belgelendirme yapabildiğini, kriterlerin, denetim firmalarının ve değişikliklerin Turizm Geliştirme Ajansının web sitesi www.tga.gov.tr adresinden takip edilebileceğini söyleyerek eğitime başladı. Kriterler üzerinden aranan şartlar hakkında bilgi verdi.

Eğitimi izlemek için https://www.facebook.com/watch/?v=2556530757782260

Güvenli Turizm Sertifikası Nedir?

Türkiye’nin Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı, tatilini Türkiye’de geçirecek tüm Türk vatandaşları ve yabancı ziyaretçilere, ulaşımdan konaklamaya, tesis çalışanlarından yolcuların kendi sağlık durumuna uzanan geniş bir yelpazede bir dizi alınması önerilen tedbirleri tanımlıyor. Zorunlu olmayan, isteğe bağlı bu belgelendirmeyi başvurmak isteyen tesis işletmeleri; yetkili uluslararası akreditasyon kuruluşlarına başvuruda bulunabilecektir.

Dünyada ki ilk örneklerinden biri olan “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı”, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın öncülüğünde, Sağlık, Ulaştırma, İçişleri ve Dışişleri Bakanlıklarının katkıları ve tüm sektör paydaşlarının iş birliğiyle hazırlandı.

Konaklama ve yeme-içme tesislerimizi ayrı ayrı kriterler çerçevesinde uluslararası standartlarda denetleyerek, Güvenli Turizm Sertifikasını vermeye yetkili olan akreditasyon firmaları hijyen ve sağlık denetimi ve uygunluk değerlendirmesi yaparak bunlara ilişkin raporlar düzenleyecek ve başvuruda bulunan tesislere düzenli olarak denetçi gönderip kriterlere uygun hizmet verilip verilmediğini denetleyecek.

Belgeyi alan tesisler Kültür ve Turizm Bakanlığı web sitesinden de duyurulacak. Güvenli Turizm Sertifika logosu, belgeyi alan tesislerinin görünen noktalarına asılacak ve müşteriler belge üzerindeki kare kod sayesinde tesis ile ilgili tüm denetleme bilgilerine ulaşabilecek. Bu sayede tüm süreç şeffaflık kazanmış olacak.

 
Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim