• Aydın30 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Didim Ticaret Odası Tarım ve Orman Bakanlığına Didim’in Taleplerini İletti
05 Haziran 2020 Cuma 08:00

Didim Ticaret Odası Tarım ve Orman Bakanlığına Didim’in Taleplerini İletti

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda/borsa başkanı ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.​

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 365 oda/borsa başkanı ile video konferans yöntemiyle bir araya geldi.​

Toplantıya Didim Ticaret Odası adına Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hikmet Atilla katıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli Bakanlığın yaptığı çalışmalar ve Kovid-19 pandemi sürecinde attıkları adımlar hakkında bilgiler verdi. Gıda israfını önlemek üzere hayata geçirdikleri Gıdanı Koru kampanyasının detaylarını paylaştı.

Bakan Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç Oda Borsa Başkanlarının taleplerini dinledi,  sorularını yanıtladı.

Hikmet Atilla, Didim’de özellikle Akbük bölgesinde kıyılarda bulunan balık çiftliklerinin çevre kirliliği oluşturduğundan dolayı Taşburun bölgesine taşındığını hatırlatan Atilla, balık çiftliklerinin şuan bulunduğu bölgede de kirliliğe sebep olduklarını ve kapasite artışı planlanmasından dolayı riskin giderek arttığının altını çizdi. Bu çiftliklerin taşınmasını talep etti.

Didim’de balıkçılık üzerine Organize Sanayi Bölgesi kurulma çalışmalarının da gündeme geldiği günden bu tarafa kamuoyu ve ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının tepkisi ile karşılaştığını, planlanan alanda yapılacak yatırımın turizme zarar vereceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanlığının Didim’i Turizm kenti ilan ettiğini, Turizm Tahsisleri yaptığını ve Mega Proje adıyla Didim ile ilgili çok kapsamlı bir proje hazırladığının Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından ilan edildiğini ifade eden Atilla, balıkçılık üzerine yapılacak çalışmaların ilçe turizmine zarar verdiği gibi yapılacak Turizm yatırımları ile de çelişeceğini vurguladı. Kamuya ait olan yatırım alanında Turizmle entegre olacak başka tarım ürünleri üzerine yatırımlar planlanmasının doğru olacağını ifade etti.

Atilla’nın talebine cevap veren Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Bakanlığın balıkçılık çiftliklerinin sayısını arttırmak istediğini belirterek bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Bakanlığın uygun dediği alanlarda balık çiftlikleri kurulduğunu ifade etti. Tunç, “Turizm sektörünün de değerini biliyoruz, Kültür ve Turizm Bakanlığına rağmen, turizme rağmen herhangi bir faaliyette olmayacağız, söylediklerinizi not aldık” dedi. 

Toplantının önemli bir imkan sağladığını söyleyen Atilla, “bize zaman ayıran ve taleplerimizi dinleyerek değerlendirmede bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç ile toplantıya imkân sağlayan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim