• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Efeler Saklı Bahçe Tarih Kokuyor
08 Kasım 2016 Salı 22:30

Efeler Saklı Bahçe Tarih Kokuyor

Aydın'ın Efeler İlçesinde bulunan Saklı Bahçe Cafe Restoran'da AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Muhammet MUTLU sizin için ufak bir gezintiye çıktı.

Aydın'ın Efeler İlçesinde bulunan Saklı Bahçe Cafe Restoran'da AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Muhammet MUTLU sizin için ufak bir gezintiye çıktı.

Efeler Belediyesinin işletmeciliğini yaptığı Saklı Bahçe otantik ve tarihi güzelliğiyle sizleri bekliyor. Saklı Bahçeye girdiğimiz anda ilk dikkatimizi çeken detay sıcakkanlı güler yüzlü personeller oluyor. Gerçekten çok doğal, otantik ve tarihi bir yapısı olan bir yeri bu hafta sizler için keşfettik.

Saklı bahçe 13 Nisan 2016 tarihinde hizmete açıldı, gayet huzurlu bir ortam bulunuyor kahvaltı restoran cafe her türlü kitleye hitap eden bir yer. Kahvaltı menüsü oldukça zengin ve göz doldurucuydu.

Burada akşam yemekleri doğum günleri hatta bayanlara özel günler bile düzenlenebilmekte, her yaş grubuna hitap eden bir yer. Mekânın verdiği huzur ve yaşanmışlık, duygusal anlara yol açabiliyor.

70'lik koca çınarlar bile buraya gelip vakit geçirip tebessümle oturabiliyorlar. Tarihi yapının Eski Saray Sineması olduğunu öğreniyoruz. Belki sizinde çocukluğunuz bu bahçede geçmiş olabilir.

Fiyat olarak gayet makul, kâr amacı gütmeyen bir Efeler Belediyesi işletmesi. Bahçedeki asırlık sedir ağacı ve Türkiye de yetişmesi çok zor bir bitki olan bambu bitkisiyle karşılaşıyoruz, gerçekten çok harika bir yer.

Ayrıca burada çok güzel bir uygulama mevcut kitap dönüşüm projesi başlatılmış, ufak bir kütüphanesi var. 1 kitap getirip kütüphanedeki herhangi bir kitapla değiştirebiliyorsunuz. Eğer kitap almak istemezseniz Kahve ikram ediyorlar size.

Benim bu yer ile ilgili izlenimlerim bu kadar umarım sizde bir gün bu saklı güzellikleri olan saklı bahçeyi mutlaka bir gün ziyaret edersiniz.

Ayrıca böyle Tarihi bir Dokuyu Aydın Halkına armağan ettiği için Efeler Belediye Başkanı Mehmet Mesut ÖZAKÇAN Bey'e de teşekkür etmeden geçemeyeceğim.

Efeler Belediyesi Saklı Bahçe Cafe Restoran'da beni ağırlayan Efebel A.Ş. Genel Müdürü Alper KANDOĞAN, Genel Müdür Yardımcısı Bülent Salih DOĞAN, İşletme Sorumlusu Rojin TANHAN ve tüm sıcakkanlı personele misafirperverliklerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Haber / Fotoğraf: Muhammet MUTLU

_dsc1770.jpg_dsc1690.jpg_dsc1699.jpg_dsc1686.jpg_dsc1682.jpg_dsc1679.jpg_dsc1774.jpg_dsc1663.jpg_dsc1794.jpg_dsc1709.jpg_dsc1700.jpg_dsc1701.jpg_dsc1704.jpg_dsc1706.jpg_dsc1708.jpgsaklibahce.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4419 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim