• Aydın28 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Eric Cantona ve Hotels.com, Futbol Taraftarlarına Nasıl ‘Kültürlü’ Olunacağını Anlatıyor
27 Mayıs 2019 Pazartesi 11:35

Eric Cantona ve Hotels.com, Futbol Taraftarlarına Nasıl ‘Kültürlü’ Olunacağını Anlatıyor

Tottenham Hotspur ve Liverpool taraftar derneklerinden yüzbinlerce taraftar, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için Madrid sokaklarına ayak basmaya hazırlanırken; Hotels.com™ ve yeşil sahaların efsanevi futbolcusu Eric Cantona, İngilizleri İspanya’nın baş

 

Tottenham Hotspur ve Liverpool taraftar derneklerinden yüzbinlerce taraftar, 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için Madrid sokaklarına ayak basmaya hazırlanırken; Hotels.comve yeşil sahaların efsanevi futbolcusu Eric Cantona, İngilizleri İspanya’nın başkentine ulaştıklarında ‘daha kültürlü olmaya’ teşvik ediyor. Yani ‘gerçek İngiliz’i oyuna sokmanın tam zamanı!

Kültür ikonu Kral Eric, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmî seyahat ortağı Hotels.com ile birlikte her iki takımın taraftarlarını da ‘gözlerini açmaya’, ‘kültürü nefes gibi içlerine çekmeye’ ve ‘Madrid’in zevklerini günışığına çıkarmaya’ davet ediyor. Bu davet ile kısaca söylenen ise: “Şehirdeki İrlanda barlarını ve ayaküstü restoran zincirlerini keşfetmek yerine, yerel halkı tanıyıp onlarla haşır neşir olun, yerel mutfağı deneyin ve pub yerine de sanat galerisine gidin”. Eric Cantona’nın taraftara önerilerini paylaştığı videonun tamamını buradan izleyebilirsiniz.

 

Cantona’nın bu daveti aslında, Hotels.com seyahat danışmanlarının yaptığı bir araştırmaya dayanıyor. Bu araştırmaya göre futbol taraftarları, takımlarını izlemek için Avrupa’da başka bir şehre seyahat ettiklerinde, gittikleri yerin kültürel güzellikleri keşfetmekten uzak duruyorlar.

Gerçekten de araştırmaya katılan İngiliz futbol taraftarlarının dörtte biri (%25) kendisini ‘hiç kültürlü bulmuyor’, dörtte üçü (%75) yurt dışına çıktığında ‘bir sanat galerisini ziyaret etmeyeceğini’ söylüyor ve neredeyse yarısı ise (%43) Avrupa’daki son seyahatinde ‘bir pub veya bara gittiğini’ belirtiyor.

 

Futbol tarafları yerel tatların denenmesi söz konusu olduğunda da maceradan hayli uzaklar. Yarısından fazlası (%55) yerel mutfağı denemek yerine ‘kendi memleketine özgü yemekleri bulmaya çalıştığını’ söylüyor. Domuz Kulağı ve Paella isteyen var mı?

Neredeyse tüm İngiliz taraftarlar (%98) yurt dışına çıktıklarında ‘düzgün davrandıklarını’iddia etseler de küçük bir azınlık (%3) ‘otel odasını kırıp döktüğünü’; %5’i ise ‘sonunda kendisini hastanede bulduğunu’ itiraf ediyor!

 

Kulağa biraz ürkütücü gelse de her on futbol taraftarından ikisi (%20) sadece ‘maçı izlemeye gittiği için’ hangi şehirde bulunduğunu bile bilmiyor; onda birinden fazlası (%11) ise yerel dili konuşmayı hiç denemiyor.

 

Hotels.com her iki takımın taraftarlarını da UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için çıktıkları geziden ‘en iyi şekilde yararlanmaya’ teşvik etmek amacıyla Eric Cantona ile bir takım kuruyor ve taraftarlara “o la la” dedirtecek eşsiz bir Madrid turu sunarak; olabilecekleri ‘en iyi seyahat eden taraftar olmalarını’ sağlıyor.

 

Eric Cantona şöyle diyor: “Takımınızı izlerken gözünüzü açıp ziyaret ettiğiniz yerlerin güzelliklerini keşfetmenin zamanı sizce de gelmedi mi? Hotels.com ve ben, yerel kültür ile sunduğu her şeyi kucakladığınızda yurt dışı gezilerinin daha da keyifli bir deneyim olacağına inanıyoruz. Dili öğrenin, kültürü içinize sindirin, yerel halkla tanışın ve en iyi seyahat eden taraftar haline gelin.”

Hotels.com markası Başkanı Adam Jay ise konuyla ilgili olarak şu yorumda bulunuyor: “Futbolda deplasman taraftarı, dünyanın en tutkulu taraftarları arasındadır. Ancak herkesin, ev sahibi şehri tamamen yaşama fırsatını bulamadığını da biliyoruz. Bir seyahat markası olarak bunu değiştirmek istiyoruz. Size nasıl ‘en iyi seyahat eden taraftar olunacağını’ ise Eric Cantona gibi bir kültür ikonundan daha iyi kim gösterebilir ki?”

 

Hotels.com, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin resmî seyahat ortağı ve takımınızı takip etmenin de en az takımınızı kazanırken görmek kadar tatmin edici olmasını sağlayacak dünya çapında yüz binlerce tesise sahip!

Haber : Helin ÖDEN

1558942253_hotels.com_eric_cantona_1.jpg1558942256_hotels.com_eric_cantona_2.jpg1558942257_hotels.com_eric_cantona_3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 839 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim