• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
FESTİVAL408’DE BU YIL TEMA “ÇOK NORMAL”
17 Nisan 2019 Çarşamba 09:59

FESTİVAL408’DE BU YIL TEMA “ÇOK NORMAL”

İstanbul Bilgi Üniversitesi, çağdaş gösteri sanatları festivali “festival408” 15 Nisan itibarıyla başladı.

İstanbul Bilgi Üniversitesi, çağdaş gösteri sanatları festivali “festival408”

15 Nisan itibarıyla başladı. BİLGİ İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Programı ve Sahne Sanatları Alanı öğrencileri tarafından düzenlenen festival408; oyun ve dans performansları, sahne sanatları atölyeleri, film gösterimleri ve söyleşilerle 19 Nisan’a kadar devam edecek

 

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi programı ve Sahne Sanatları alanı tarafından bu yıl sekizinci kez düzenlenen “festival408” 15 Nisan Pazartesi günü santralistanbul Kampüsü’nde başladı. Her gün başka bir sıra dışı durumun “çok normal!” karşılandığı günümüz çelişkilerinden yola çıkan festivalin açılışı Sanat Yönetmeni Merve Sıla Karakaya’nın “Gidilmeyen Bir Yoldan Gitmek” başlıklı söyleşiyle gerçekleşti. Festivalin ikinci gününde düzenlenen etkinlikler, Performans Sanatları öğrencilerinin mezuniyet gösterilerine sahne oldu. Katılımcılar “Buğra Can Şahin – Eserimin Adı: Benimsin”, “Buse Çetin - Bugün Yine Kendim Olamadım”, “Eren Durşen - Geçen Gün Oradaydım”, “Hakan Onat – Kimse”, “Yusuf Burak Kurtoğlu - Hiçbir şey”, “Burçin Aydınay –Toz”, “Meryem Dilara Şengül - Hatırlıyorum”, Doğanalp Dulkadir – Ya Sonra Yoksa” ve “Su Lara Aslan – 200 Derecede 25 Dakika” başlıklı hareket ve dans gösterileriyle unutulmaz bir gün geçirdi.

 

Koreografiden prodüksiyona, oyun yazımından tanıtım ve pazarlamaya, her aşaması öğrenciler tarafından tasarlanan ve üretilen festivalin üçüncü günü Burcu Yılmaz’ın “Soundpainting” atölyesinin ardından “Çoğunluk” film gösterimi ve yönetmen Seren Yüce söyleşisi ile devam edecek. 18 Nisan Perşembe günü“Mihran Tomasyan ile Doğaçlama Beden Atölyesi” ve Rahmi G. Öğdül’ün “Çokluğun Dönüşü / Katabası̇s ve Anabası̇s: Bedenin Mekân İçindeki Serüvenleri” sunumu ile tamamlanacak.

 

Festivalin son günü ise Dr. Özgül Akıncı‘nın “Kim Korkar Performansın Feminist Olanından?” sunumu ile başlayacak. Dr. Evren Barın Egrik’in “Toplumsal Performans ve Bir Takım Artistlikler” sunumu ile devam eden festival408, BİLGİ İletişim Fakültesi Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü Araştırma Görevlisi Burcu Halaçoğlu tarafından sahnelenecek “Benden Bu Kadar” tiyatro oyunu ile tamamlanacak. Sahne sanatlarına ilgi duyanların birbirinden farklı eğitimler alabileceği ve unutulmaz bir festival deneyimi yaşayacağı etkinlik, 19 Nisan Cuma günü son bulacak.

 

Detaylı Bilgi:

Gökçe Kopuk / İstanbul Bilgi Üniversitesi / 0538 095 61 56 / gokce.kopuk@bilgi.edu.tr

Can Mete / İz İletişim / 0535 947 7746 / can.mete@iziletisim.com

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Hakkında:

1996 yılında Türkiye’de üniversite yaşamına yeni bir soluk getirmek amacıyla yola çıkan ve kurulduğu günden bu yana öğrencilerine uluslararası gelişim fırsatları sunan İstanbul Bilgi Üniversitesi, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı’nın Türkiye’deki tek üyesidir. Yaklaşık 1500 kişilik bir öğretim kadrosuna sahip olan İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin 25.000’i aşkın öğrencisi ve 30.000’i aşkın mezunu bulunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi, Sosyal ve Beşeri Bilimler, Hukuk, İşletme, İletişim, Sağlık Bilimleri, Mimarlık ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri fakültelerinin yanı sıra yüksekokulları, meslek yüksekokulları ve enstitüleri çatısı altında 150’yi aşkın ön lisans, lisans ve doktora programı sunmaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin İstanbul’un merkezinde, santralistanbul, Dolapdere, Kuştepe ve Kozyatağı olmak üzere dört kampüsü bulunmaktadır. Yükseköğretim Derecelendirme Kuruluşu QS’in, 2019 yılı “Gelişmekte Olan Avrupa Ülkeleri ve Orta Asya Üniversiteleri Sıralaması”nda BİLGİ, en iyi 140 üniversite arasında yer almaktadır. İstanbul Bilgi Üniversitesi hakkında ayrıntılı bilgiye www.bilgi.edu.tradresinden ulaşılabilir.

Haber : Helin ÖDEN

1555482778_2.jpg1555482778_11.jpg1555482778_24.jpg1555482778_26.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 722 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim