• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Gaziemir’in virüs avcıları!
16 Nisan 2020 Perşembe 00:44

Gaziemir’in virüs avcıları!

Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgının Türkiye ulaşmasıyla oluşturduğu ilaçlama ekibi, 1 ayda 550 noktada 8 bin 500 litre dezenfektan kullandı. Gaziemirlilerin “virüs avcıları” adını taktığı ekip, bugüne kadar her mahallede en az 4 kez ilaçlama çalışma

Gaziemir Belediyesi, Koronavirüs salgının Türkiye ulaşmasıyla oluşturduğu ilaçlama ekibi, 1 ayda 550 noktada 8 bin 500 litre dezenfektan kullandı. Gaziemirlilerin “virüs avcıları” adını taktığı ekip, bugüne kadar her mahallede en az 4 kez ilaçlama çalışması yaptı. İlaçlama çalışmaları kapsamında toplamda İzmir’den Köln’e kadar olan 3 bin kilometrelik yolu kat etti.
4 kişiden oluşan ekip, tek kullanımlık tulum giyiyor ve maske, eldiven, gözlük gibi kişisel koruyucu ekipmanlarını takıyor. Görevde kullanılan tüm araçlar da her vardiya sonrasında dezenfekte ediliyor. 
Virüs avcıları, her sabah mesai ile birlikte hazırlıklarını yaparak yola çıkıyor. Belirlenen program çerçevesinde bir haftada 16 mahallede ilaçlama yapan ekip bugüne kadar toplam 3 bin kilometre yol kat etti. Tüm hastaneler, kamu kurumları, ATM’ler, eczaneler, parklar, bahçeler, banklar, duraklar başta olmak üzere halkın temas edebileceği alanlarda ilaçlama çalışması yapan ekip, salgın bitene kadar görevine devam edecek. Sırtlarında 17 litrelik dezenfekte makinesi taşıyan virüs avcıları bu zor görevi halkın sağlığı için en iyi şekilde yerine getiriyor.

Sokakta vatandaşların ilaçlama ekibini “virüs avcıları” olarak tanımladığını belirten Cemal Özcan, “Daha önce belediyemizde böyle bir birim yoktu. Salgının ülkemize ulaşmasıyla bu konuda Ege Üniversitesi’nde eğitim aldık ve hemen göreve başladık. 17 litrelik makineyi sırtımızda tüm gün boyu taşımak gerçekten zor ancak halkımızın virüsten korunması için bu çalışmayı severek yapıyoruz. Biz Gaziemirliler için çalışıyoruz, hemşerilerimiz de kendi sağlıkları için evde kalsınlar” dedi.
Ekipte yer alan Cengiz Avcı, “Yaptığımız işin çok önemli olduğunu biliyoruz. İnsanlık çok zorlu bir virüs ile karşı karşıya. Kullandığımız ilaç virüse karşı oldukça etkili. Tüm gün ekip arkadaşlarımla kamu kurumları, parklar, bahçeler, banklar, ATM’ler, banklar, duraklar dahil olmak üzere bir çok yüzeyi ilaçlıyoruz. Halkımızın temas edebileceği noktalarda virüse müdahale ediyoruz. Bizi sokakta görenler ‘virüs avcıları’ geldi diyor. Bu lakap bizi motive ediyor” diye konuştu. 

Vatandaşlarımız çok memnun
Virüs salgınının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren ilaçlama ekibi kurduklarının altını çizen Gaziemir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Derya Dizman Kayar, “İlaçlama ekiplerimizi kurmaktaki amacımız kamusal alanları ilaçlayarak sağlıklı hale getirmek. Çok yoğun tempoda çalışan ekiplerimiz bugüne kadar 3 bin kilometre yol yürüdüler, 8 bin 500 litre de dezenfektan kullandılar. 550 noktada işlem yaptılar. Ekibimizin çalışmalarından vatandaşlarımız çok memnun. Salgın sol bulana kadar ekibimiz ilaçlama çalışmaları sürdürecek” dedi.

İnsanüstü gayret ile çalışıyorlar
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda da, ilaçlama ekibinin insanüstü gayret ile çalıştığını söyledi. Başkan Arda, “Salgından önce belediyemizde böyle bir ekip yoktu. Salgının yayılma hızını öğrendikten sonra hemen ekibi oluşturduk. Ekibin gerekli eğitimleri almasını sağladık. Ardından göreve başladılar. Dere tepe yağmur çamur demeden ilçemizde ilaçlama çalışması yürütüyorlar. Sırtlarında taşıdıkları makine oldukça ağır. Tüm gün tulumu, maskenin içinde olmak da oldukça zor. İlçedeki tüm yurttaşlarım adına kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Bu haber toplam 1423 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim