• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GEKA EGE TANITIM GÜNLERİ’NE KATILDI
15 Kasım 2016 Salı 15:26

GEKA EGE TANITIM GÜNLERİ’NE KATILDI

GEKA, Egem Platformu tarafından 10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’ne Güney Ege tanıtımı için katıldı.

GEKA, Egem Platformu tarafından 10-13 Kasım 2016 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen 9. Ege İlleri Türkiye Tanıtım Günleri’ne Güney Ege tanıtımı için katıldı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın faaliyet alanı illerden biri olan Muğla’nın tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte katılarak ev sahibi kent olduğu etkinlikte, GEKA’nın tahsis ettiği stant alanında da Güney Ege Bölgesi her yönüyle tanıtıldı.

Ajansın stant alanında illerinin tanıtımını yapan kurumların yanı sıra, Denizli’den geleneksel Yatağan Bıçakları ve Buldan dokumalarından örnekler de sergilendi. Bunun yanında standı Muğla Valisi ve GEKA Yön. Kur. Bşk. Amir Çiçek, Bölge milletvekilleri Mehmet Erdem, Kazım Arslan, Melike Basmacı ve Mehmet Erdoğan, eski İçişleri Bakanı İsmet Sezgin ile bürokratlar ziyaret etti. Yatağan Bıçakçısı ve Buldan Bezi etkinliğe katılan ziyaretçiler tarafından  yoğun ilgi görürken iller için hazırlanan tanıtım materyalleri de ziyaretçilere dağıtıldı.  

Dokuzuncu Ege İlleri Tanıtım Günleri’nde, Aydın ili “dağlarından yağ ovalarından bal akar” sözüne yakışır şekilde incir, zeytin, zeytinyağı vb. ürünlerin tanıtımını ön plana çıkartırken ziyaretçilere Aydın, Denizli ve Muğla illerinden farklı zeybek gösterileri sunuldu. Denizli ilinin geçmişi Osmanlı’ya kadar uzanan geleneksel el sanatları ürünleri olan Buldan dokumaları ve Yatağan Bıçakları ile misafirler geçmişe yolculuk yaparken etkinlikte, ev sahibi kent olan Muğla ili ise, 4 gün boyunca geleneksel yörük kültürünün bir ürünü olan Muğla keşkeğini ziyaretçilere ikram etti.

Etkinliğe katılan ziyaretçiler; Ege Bölgesi’ne özgü yemekleri tadarken, yakından görme ve izleme fırsatı yakaladıkları el sanatları ürünleri ve halk oyunları gösterileri ile kendilerini Ege Bölgesi’nde hissettiler. Ege Bölgesi’nin güzellikleri ve bölgede yapılan çalışmaların anlatıldığı 4 günlük organizasyonda, Ankara ve çevre illerden gelen vatandaşlar, Ege’nin eşsiz doğası, turizmi sanatı, sosyal ve kültürel hayatı, ticaret ve sanayiisini yakından görerek Ankara’da Ege havasını yaşadılar.

Atatürk Kültür Merkezi’nin içerisine kurulan stantlarda bölgenin valilikleri, il ve ilçe belediyeleri, kaymakamlıkları, ticaret ve sanayi odaları, borsalar, yöresel el sanatları, üreticileri, basın kuruluşları, kültür ve sanat insanları ile doğa sporları kulüpleri yöre kültürünü sergileyip Ege’nin güzelliklerini ziyaretçilere doyasıya hissettirdiler. 

AydınÖzel

mehmet-erdem-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim