• Aydın21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GEKA, YATIRIM STRATEJİSİNİ BELİRLİYOR
18 Aralık 2016 Pazar 19:22

GEKA, YATIRIM STRATEJİSİNİ BELİRLİYOR

Güney Ege Kalkınma Ajansı, illerin yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırım destek ve yatırım olanaklarının tanıtımına ilişkin somut hedefler

Güney Ege Kalkınma Ajansı, illerin yatırım ortamının iyileştirilmesi, yatırım destek ve yatırım olanaklarının tanıtımına ilişkin somut hedefler ve 2017 yılında bu hedeflere ulaşmak için illerdeki kurumlarca gerçekleştirilecek eylemleri belirlemek amacıyla Muğla, Aydın ve Denizli’de “İl Yatırım Destek ve Tanıtım Çalıştayları” düzenledi.

Çalışma, illerdeki yatırım destek ve tanıtımı konusunda; yatırımların gelişmesinin önündeki engelleri tespit etmek, kısa, orta ve uzun vadeli ortak öncelik ve faaliyetleri belirlemek, ilin rekabet gücü ve potansiyeli olan sektörlerine odaklanmayı sağlayacak yönlendirme ve destek faaliyetlerini tespit etmek amacıyla bu alanda ilgili kurum kuruluşları bir araya getirerek aralarında hedef birliği sağlamak amacıyla Kalkınma Ajansları’nın koordinatörlüğünde “İl Yatırım Destek ve Tanıtım Strateji” belgelerinin hazırlanması için yapılıyor.

Söz konusu stratejilerin hazırlanması kapsamında GEKA, Aydın, Denizli ve Muğla’da geçtiğimiz ay çalışmalara başladı. Öncelikle illerdeki ilgili kurum ve kuruluşlarının katılımıyla odak toplantıları düzenleyen GEKA çalışanları, bu toplantılarda diğer kurum ve kuruluşların da görüşleri doğrultusunda üzerinde çalışılacak sorun alanlarını belirledi. Ardından sırasıyla; 13 Aralık’ta Muğla’da, 14 Aralık’ta Aydın’da ve son olarak 15 Aralık 2016 tarihinde Denizli’de “İl Yatırım Destek ve Tanıtım Çalıştayları” gerçekleştirildi.

Stratejiler yürürlüğe girdikten sonra düzenli izleme toplantıları ile 2017 yılında yapılması planlanan eylemlere ilişkin gelişmeler takip edilerek sonuç ve gelişmelerle ilgili Kalkınma Bakanlığı ayrıca bilgilendirilecek. 

AydınÖzel

unnamed-038.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1338 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim