• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Genetik Saç Dökülmesi Ertelenebilir
09 Ocak 2019 Çarşamba 10:00

Genetik Saç Dökülmesi Ertelenebilir

Erkeklerin hemen hemen % 50’si erkek tipi saç dökülmesi problemiyle karşı karşı karşıya kalıyor. Genetik yatkınlığa bağlı olarak gelişen bu dökülmeler; beslenme düzeni, stres ve yaşlanmanın da etkisiyle artış gösterebiliyor. Birçok erkek genetik yatkınlığ

Erkeklerin hemen hemen % 50’si erkek tipi saç dökülmesi problemiyle karşı karşı karşıya kalıyor. Genetik yatkınlığa bağlı olarak gelişen bu dökülmeler; beslenme düzeni, stres ve yaşlanmanın da etkisiyle artış gösterebiliyor. Birçok erkek genetik yatkınlığı bulunduğu takdirde bu erkek tipi saç dökülmesine maruz kalabiliyor.

 

Günümüzde birçok insan saç dökülmesi problemi ile uzmanlara başvuruyor. Saç dökülmesi birçok hastalığa bağlı olarak gelişebildiği gibi hormonal değişimler ve stres gibi faktörlerde de kendini gösteriyor. Bununla birlikte erkeklerde saç dökülmesi, %90 oranında genetik yatkınlıktan dolayı ortaya çıkıyor. Erkeklerin büyük bir çoğunluğu 40 yaşına kadar genetik kaynaklı saç dökülmesi problemiyle karşı karşıya kalıyor. Estecenter Plastik Cerrahi Merkezi’nde görev yapan Op. Dr. Emirali Hamiloğlu dökülmelerin ilk olarak kafanın tepe ve ön kısımlarında görülmeye başlandığını ve bu bölgedeki saçlar dökülürken ense ve kulak arkası bölgelerinin bu dökülmeden etkilenmediğini belirtiyor.

 

Saç kayıplarını geciktirmek mümkün

Genetik sebeplerden dolayı ortaya çıkan saç dökülmelerinin bugünkü koşullarda engellenmesi mümkün değildir. Ailesinde saç dökülmesi problemi olan bireylerde saç dökülme probleminin ortaya çıkma ihtimali diğer insanlara göre çok daha fazla. Her ne kadar bu problem kalıcı olarak engellenemese de, uzmanlar genetik kaynaklı saç dökülmelerinin geciktirilebileceğini söylüyor. Genellikle 16-40 yaşları arasında ortaya çıkan genetik saç dökülmeleri, ağızdan alınan ilaçlarla ya da kullanılan dermokozmetik ürünlerle kontrol altına alınabiliyor. Bununla birlikte uygulanan saç mezoterapisi, prp gibi medikal tedavi yöntemleri saç kayıplarını en aza indirmede yardımcı oluyor.

 

Dengeli bir beslenme programı şart

Yetersiz ve dengesiz bir beslenme saç dökülmesi problemini ciddi oranda arttırıyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Emirali Hamiloğlu, saçların yeterli vitamin ve mineralleri almadığında dökülmeye daha yatkın olduğunu belirterek şunları ekliyor: ‘Saç sağlığının dengeli ve düzenli beslenme ile doğrudan bir ilişkisi vardır. Bolca tüketilen sebze ve meyveler saç sağlığınızı koruyarak dökülmelerin azalmasına yardımcı olur. Bunların yanında protein ve vitamin ağırlıklı beslenme saçlarınızın güçlenmesi ve saç köklerinin kalınlaşması açısından büyük önem taşır. Özellikle genetik kaynaklı dökülmelerde, beslenme programı büyük önem taşıyarak yaşanan dökülmeleri azaltır ve genetik saç dökülmesinin gecikmesine yardımcı olur. Bununla birlikte saça uygulanan lazer tedavileri, mezoterapi gibi medikal tedaviler de genetik kaynaklı dökülmeleri ertelemenize yardımcı olur.

Haber : Helin ÖDEN

1546873362_1_.jpg1546873391_2.jpg1546873410_3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 667 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim