• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Germencik Dünya İncir Merkezi Olacak
02 Mart 2017 Perşembe 13:20

Germencik Dünya İncir Merkezi Olacak

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın incir üreticileri ve Tüccarlar ile bir araya gelerek Dünya İncir Merkezi ile ilgili Germencik Belediyesi Konferans Salonunda tanıtım gerçekleştirdi.

Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın incir üreticileri ve Tüccarlar ile bir araya gelerek Dünya İncir Merkezi ile ilgili Germencik Belediyesi Konferans Salonunda tanıtım gerçekleştirdi. Germencik’te bulunan Tüccarların ve incir üreticilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı sonrası Başkan Akın bilgi alış verişinde bulundu.

Dünya İncir  incir borsasına en fazla katkısı olan Germencik İncirinin İncir üretiminin en çok Toplantıya Belediye Başkanı Ümmet Akın’ın yanı sıra Germencik ve yakın ilçelerde incir ticareti yapmakta olan işadamları ve üreticiler katıldı. Başkan Akın’ın göze çarpan bu projesi katılımcılar tarafından olumlu karşılanırken, bazı fikirlerde katılımcılar tarafından toplantıda iletildi. Germencik belediye Başkan Yardımcısı Adem Toy, Dünya İncir Merkezi ile ilgili projeyi sine vizyon gösterimi ile tanıttıktan sonra konuşmasını gerçekleştiren Başkan Akın ‘’Germencik inciri bizim göz bebeğimiz, Dünya İncir Borsasına en fazla katkıyı sağlayan Germencik inciridir ve biz incirimizi en iyi şartlarda üretimini sağlayan üreticimize de faydalı olmak istiyoruz. Üreticilerimiz gelip incirlerini burada diledikleri işletmeye daha uygun şartlar ve hijyen ortamında verecekler. Germencik incirinin adını daha fazla kesime iletmek için elimizden geleni yapmak ise Germencik Belediyesinin görevlerinden birisi olmalıdır. Bu anlamda bizde üzerimize düşeni yapmak için kolları sıvadık ve Germencik’te Dünya İncir Alışveriş Merkezi yapmayı amaçladık. Belediye olarak güzel bir proje ortaya çıkartmaya çalışıyoruz ve bu tanıtımda da işletme sahiplerinin bilgisini de almak istiyoruz. Yapılan imar değişikliği ile 1/5000 lik harita uygulama planları hazırlandı ve bu proje alanı organize tarım alanı ilan edildi. Germencik belediyesi olarak konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Buraya gelecek ve incir konusunda yatırım yapmak isteyen yatırımcılara da gerekli yardımı sağlamak istiyoruz. Projemizde Sosyal tesisler ve 21 işletme olacak. Bin 250 metrekare alanda faaliyet gösterecek ve 10 milyon TL civarında bir tutara yapılması planlanıyor. Ne zaman çalışmalara başlayacağımıza en kısa zamanda karar vereceğiz” dedi.

Dünya İncir merkezinin Sezona yetiştirilmesi planlanıyor. 

unnamed-(1)-037.jpgunnamed-(2)-032.jpgunnamed-(3)-032.jpgunnamed-(5)-022.jpgunnamed-(6)-018.jpgunnamed-(7)-016.jpgunnamed-(8)-013.jpgunnamed-(9)-011.jpgunnamed-(10)-010.jpgmanset-066.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1763 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim