• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
GROHE , DGNB Gümüş Sertifika Ödülünü Aldı
13 Şubat 2019 Çarşamba 12:16

GROHE , DGNB Gümüş Sertifika Ödülünü Aldı

GROHE’nin 2017’de yenilenen Tayland’daki tesisi Güneydoğu Asya'nın “En Sürdürülebilir Üretim Tesisi” seçildi ve DGNB Gümüş Sertifika ödülünün sahibi oldu

GROHE’nin 2017’de yenilenen Tayland’daki tesisi Güneydoğu Asya'nın “En Sürdürülebilir Üretim Tesisi” seçildi ve DGNB Gümüş Sertifika ödülünün sahibi oldu

 

 

Dünyanın lider banyo ve mutfak çözümleri markası GROHE, Alman Sürdürülebilir Yapı Konseyi'nden (DGNB) gümüş sertifika ödülünü aldı. Ödül GROHE'ye, Tayland'ın Klaeng kentindeki üretim tesisinin 2017 yılında yapılan yenileme çalışmalarının ardından Güneydoğu Asya'da sektörünün en sürdürülebilir üretim tesisi haline gelmesi nedeniyle verildi.

 

GROHE, DGNB gümüş sertifikasını alabilmek için fabrikanın genişleme çalışmaları sırasında çeşitli sürdürülebilirlik önlemleri aldı. Fabrikanın iklim konsepti, uzun dalga radyasyonun azaltılması ve klima sistemi bulunmayan fabrikada konforlu bir sıcaklık sağlanması için çatının yalıtılmasını içeriyor. GROHE aynı zamanda doğal havalandırma için binanın temiz hava girişi ve kirli hava çıkışı arasında basınç farkını koruyarak hem havanın sürekli yenilenmesini, hem de rahat bir sıcaklıkta kalmasını sağlıyor. Bu sayede fabrikada yoğun enerji tüketen klimaların kullanılmasına gerek kalmıyor.

Fotovoltaik Sistemlerle Karbon Salımında Azalma

 

12 bin metrekarelik fabrika binasının çatısına yerleştirilen güneş panelleri, yılda yaklaşık 1000 ton karbon salımının önüne geçiyor. Atık su konusunda da yüksek standartlar uygulanmakta. Biyolojik arıtmadan geçirilen ve duş yapılabilecek temizliğe getirilen atık sular, rezervuarlarda ve sulamada kullanılıyor. Tesisin sürdürülebilir özelliklerinden biri de fabrika içinde ve dışındaki yeşil dinlenme köşeleri.

Yeni GROHE Fabrikası, Sektöründe Güneydoğu Asya'nın En Sürdürülebilir Tesisi

“GROHE için sürdürülebilirlik önlemleri büyük önem taşır ve yeni üretim tesislerinin tasarımına da mutlaka entegre edilir. DGNB gümüş sertifika da bunun kanıtıdır" diyen GROHE Operasyondan Sorumlu Direktör ve sürdürülebilirlikten sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Thomas Fuhr, şöyle devam etti: “DGNB sertifikası, bir yapının ekonomik, ekolojik, sosyokültürel ve işlevsel kalitesi arasında başarılı bir denge kurulmasını ödüllendirir. Yeni GROHE fabrikamızın bu ölçütleri karşılaması ve Güneydoğu Asya'da sektörünün en sürdürülebilir tesisi olmasından ötürü çok mutluyuz."

Sürdürülebilirlik, GROHE'nin Marka Değerleri Arasında

 

Sıhhi tesisatta yenilikçi ürünlerin markası GROHE için kalite, teknoloji, tasarım ve sürdürülebilirlik gibi marka değerleri, kurumsal kimliğin en önemli unsurunu oluşturur. GROHE'nin sürdürülebilirliğe 360 derecelik yaklaşımında, çalışanlar, tedarikçiler, tesis ve süreçler, ürünler ve topluma katkı büyük rol oynuyor. Global marka aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi'ni (SKH) de desteklemekte. Bunlar arasında 6 numaralı SKH olan su ve atık suyun sürdürülebilir yönetimi de yer alıyor.

Haber :Helin ÖDEN

1550048186_grohe_logo.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 790 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim