• Aydın24 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Her İki KOBİ’den Biri Dışarıdan Sunucu Kiralıyor
12 Mart 2019 Salı 10:05

Her İki KOBİ’den Biri Dışarıdan Sunucu Kiralıyor

Yapılan araştırmaya göre KOBİ’lerin yüzde 75’i sunucu hizmetlerinden yararlanırken, çoğunlukla dışarıdan kiralanan sanal sunucular tercih ediliyor

Yapılan araştırmaya göre KOBİ’lerin yüzde 75’i sunucu hizmetlerinden yararlanırken, çoğunlukla dışarıdan kiralanan sanal sunucular tercih ediliyor

 

Türkiye’nin Veri Merkezi Radore, KOBİ’lerin sunucu kullanım alışkanlıklarını açıklıyor. Akademetre’nin araştırma sonuçlarına göre, her dört KOBİ’den üçü sunucu hizmetinden yararlanıyor. Sunucu hizmeti alan KOBİ’lerin yarısı sunucu kiralama yöntemini tercih ediyor. Bünyesinde sunucu barındırmayı sürdürenlerin oranı ise yüzde 24. Sunucusunu dışarıdan kiralayan KOBİ’lerin büyük çoğunluğu ise sanal sunucuları tercih ediyor.

 

KOBİ’lerin sunucular için yüksek ilk yatırım maliyeti yerine kiralama yoluna gittiklerini belirten Radore Veri Merkezi Satış ve Pazarlama Direktörü Ergin Kılınç, “Altyapı olarak hizmet çözümleri arttıkça KOBİ’lerin de bünyesinde sunucu barındırma oranı azalıyor. Sanallaştırılmış, ortak sunucuların kullanıldığı platformlar, avantajlı fiyatları ve esnek seçenekleri ile KOBİ’ler tarafından daha çok tercih ediliyor. Bulut teknolojilerindeki gelişim ve farkındalığın artması da sanal sunuculardaki talebi artırıyor” dedi. Araştırmaya göre, KOBİ’lerin yüzde 45’i bulut teknolojilerini kullanırken, en çok alınan hizmetlerin başında sunucular yer alıyor.

 

Radore’de bulutta üç yıldır yüzde 100 büyüyor

2018 yılında Radore veri merkezinde bulut altyapısına ayrılan kaynaklar yüzde 100, bulut hizmeti kullanan müşteri sayısı ise yüzde 75 oranında arttı. Radore, son üç yıldır bulut hizmetlerinde yüzde 100’ün üzerinde büyümeye devam ediyor.

 

Türkiye’deki sayılı VMware bulut iş ortakları arasında yer alan Radore, VMware vCloud Partner Program servisine dâhil olan on binlerce servis sağlayıcının pek çok farklı bulut hizmetini kullanıcılara ulaştırabiliyor.

 

7/24 hizmet sunan operasyon merkezinde, deneyimli ekibiyle hizmet veren Radore, KOBİ’lerin ihtiyaçları doğrultusunda sunduğu özelleştirilebilen veri merkezi çözümleriyle, doğru BT altyapısının kurgulanması için yardımcı oluyor. Radore’nin VMware altyapısıyla oluşturduğu kurumsal bulut çözümleri hakkında daha detaylı bilgi için radore.com/cloud-server#r-enterprise-cloud adresini kullanabilirsiniz.

Haber : Helin ÖDEN

1552372186_infografik_linkedn_3.jpg1552372186_infografik_linkedn_4.jpg1552372186_infografik_linkedn_6.jpg1552372203_ergin_kilinc_radore_veri_merkezi_satis_ve_pazarlama_direktoru_1_.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 658 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim