• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Hoofman Kuru Temizleme Sahibi Osman HIRAÖZLÜ Röportajı
04 Aralık 2016 Pazar 20:33

Hoofman Kuru Temizleme Sahibi Osman HIRAÖZLÜ Röportajı

Aydın Özel Gazetesi Muhabiri Hasret Varol Hoofman Kuru Temizleme Sahibi Osman HIRAÖZLÜ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Aydın Özel Gazetesi Muhabiri Hasret Varol Hoofman Kuru Temizleme Sahibi Osman HIRAÖZLÜ ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Hasret VAROL : Öncelikle nerede doğdunuz, nerelisiniz, hangi eğitimleri aldınız?

Osman HIRAÖZLÜ : Abim Ustamdı

İlkokul mezunuyum. Denizli Tavas’ta doğdum. 1971’de Aydın İncirliova Sandıklı Köyüne geldik. 1973 yılında rahmetli abim ile beraber kuru temizleme işine başladık, ustam oydu.

Osman HIRAÖZLÜ : Askere Gidene Kadar Pamukkale Kuru Temizlemede Çalıştım

 Askere gidinceye kadar İncirliova da Pamukkale Kuru Temizleme’de çalıştık. Pamukkale kuru temizlemede Mustafa beyin yanında yetiştik. 80’li yıllarda Atlas Kuru Temizlemeyi kendimiz açtık. Ben askere gittiğim dönem yani iki üç ay sonra bu Hoofman Kuru Temizlemeyi devraldım. Askerden geldikten sonra tekrar abimle beraber devam ettik.

Hasret VAROL : Babanızdan mı devraldınız?

Osman HIRAÖZLÜ :  Ustam, Kalfam, Patronum Abimdi

Babam çiftçiydi, madenciydi. Beni yetiştiren ustam, kalfam, patronum her şeyim abimdi, hiç kimsenin yanında çalışmadım. İyi bir büyüme sağladık. Abim 2003’ün onuncu ayında vefat etti. Vefat edince ben dayanamadım.

Osman HIRAÖZLÜ :  KOSGEB Desteği Aldım

Ramazanpaşa’da geçti 20-25 yılım. Ben dışarıya gittim, daha sonra pazarcılık yapmaya başladım. 2010’un 7.-8. ayında kurslara katıldım. Orada başarı gösterdim ve desteği aldık. KOSGEB devlet desteği alarak 2012’nin 3. ayının 26’sında Hoofman’ı tekrar kurduk. Bu sefer kuru temizlemeden ziyade çamaşırhane olarak kurduk.

Hasret VAROL : KOSGEB hakkında bilgi verir misiniz desteği almak zor mu?

Osman HIRAÖZLÜ :  Görevli Hocalar Yardımcı Oluyorlar

İş bulma kurumuna kaydedecekler kendilerini, sonra ben yeni iş geliştirme desteği almak istiyorum diye müracaat edecekler, KOSGEB’in kurslarına katılacaklar. Kurstaki görevli hocalar gereken desteği sağlıyorlar. Sertifikanı aldıktan sonra ne iş kuracaksan onun projesini hazırlıyorsun, komisyona girip çıkıyorsun. Başarı gösterirsen komisyondan geçiyorsun. Geçemezsen 20 gün daha bekliyorsun. Geçmemen için bir sebep yok.

Osman HIRAÖZLÜ :  14 Bin Lira Hibe aldım

Herhangi bir ücret talep etmiyorlar. 27 bin lira hibe alacaktım ama ben hepsini kullanmadım. 14 bin lira devletin vermiş olduğu para, kendi imkanlarımla da kredi çekerek 2012’de yukarıya kurduk. 2013’te buraya taşındım. Tekrar kredi kullandım Didim’e çamaşırhane kurudum.Daha sonra yükselme aşamasına geçtim. Çamaşırhaneye 4 ton üzerinde kapasiteli bir çamaşırhane kurdum. 

Hasret VAROL : Sizden büyük rakiplerin var mı yoksa en büyük çamaşırhane sizde mi ?

Osman HIRAÖZLÜ : 550 Ton Çamaşır

Birinde en büyük benim. 4 ton kapasiteli çamaşırhanedir. Didim’de çamaşırhane burada kuru temizleme dükkanım var. Bu sene sezon kötü geçti kendimiz işlettik ama 2015 de 550 ton çamaşır işi 10 kişi ile yapmıştık. 14 Bin TL benim yolumu açtı.

Hasret VAROL : Vatandaşla hangi türde kıyafet ağırlıklı olarak getiriyor ?

Osman HIRAÖZLÜ :  Burada Yok Yok

Buraya her türlü kıyafet getiriliyor. Ceket, kaban, deri, battaniye, yorgan, nevresim, otel malzemeleri, düğün salonları malzemeleri gibi herkesin işini yapıyoruz. Yok yok burada. Günlük ütü getiriliyor. Hakimler savcılar getiriyorlar. Burada günlük 70-80 Liranın üzerinde iş değişiyor. Kuru temizle, yıkama, ütü işlerini yapıyoruz.    

Hasret VAROL : Anlaşmalı otel veya kurum var mı ?

Osman HIRAÖZLÜ :  Türkiye’nin Her Yerinde Bu Var

 Didim de anlaşmalı oteller var. Polis Akademisi ile bir sözleşmemiz var. Ama şuan çalışmıyoruz. Çalışabileceğiz gibi diyorlar ama beklemede. Ama orada 4-5 tane daha otelim var. Yine de en kötü kriz ortamına göre orada 200 Bin Liranın içinde işlem gördüm ama oda zarar, yapılmadı. Eğer benim bu üniversitedeki konularım olmasaydı sıkıntı olurdu. Allaha şükür rahatız şimdilik. Genel olarak Türkiye’nin her yerinde bu var.

Osman HIRAÖZLÜ : Allah Hep Dürüst İnsanlar Çıkarsın

2 oğlum var. Biri İstanbul Acıbademde okuyor. Biri de Anadolu Teknik Lisesinde okuyor. Üniversitedeki odyometri okuyor bu sene son bitecek. Lisede ki de Bilgisayar okuyor. Allah hep dürüst insanlarla karşılaştırsın.

Röportaj : Hasret VAROL

_dsc3606.jpg_dsc3619.jpg_dsc3602.jpg_dsc3621.jpghoofman.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4763 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim