• Aydın18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
HÜSEYİN YILDIZ'DAN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ
29 Aralık 2020 Salı 11:46

HÜSEYİN YILDIZ'DAN ASGARİ ÜCRET DEĞERLENDİRMESİ

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Asgari Ücretin açıklanmasından sonra bir değerlendirme yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin YILDIZ, Asgari Ücretin açıklanmasından sonra bir değerlendirme yaptı.

Değerli Basın Emekçileri

Kıymetli Vatandaşlarımız

2021 yılı Asgari ücret tutarı 2825 Lira 90 Kuruş olarak, Türkiye’de yoksulluk olmadığını ifade eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı tarafından açıklandı.

Bu ücreti açıklayanlar; ekmeğe ve bir avuç şekere hasretiz diyeni görmeyen, sokağa çıkma yasağı günü gidecek yerim yok diyen halka ceza kesenlerdir. Atık kağıt işçisinin, yumurta satarak para kazanmaya çalışan yaşlı teyzelerin tezgahlarına el koyanlardır. Geçinemediği için kendi canına kıyanların düzenini yaratanlar; halkı hastalık, yoksulluk ve açlığa mahkum edenler , saraylardan halka yukarıdan bakanlardır. Emekçilerden her türlü vergiyi alırken, şirketlerin vergi borcunu bir kalemde silenlerdir.

Vatandaşı kuru ekmeğe, askıda ekmeğe muhtaç ve mecbur bırakıp intihara sürükleyenler, yandaşlarını vatandaşın ödediği vergilerle çatlayıncaya kadar yedirdiler. Pandemi ve ekonomik buhranda reva görülen Asgari Ücret net 2.825 TL. Vergiden muaf değil. “İtibardan tasarruf olmaz.” diyenler, bilmelidir ki itibar sırça saraylarda oturup halkını açlığa mahkum etmekle kazanılmaz. İtibar tam da bu zor dönemlerde halka verilen destekle kazanılır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak haftalardır asgari ücret vergiden muaf şekilde en az 3100 TL olmalıdır dedik. Ama bugünkü tabloda ülkeyi yoksulluğa mahkum edip vergilerle sefalete sürükleyenler her gün bir para babasının vergi borcunu affediyor . Kuru ekmek yiyorlarsa aç değiller diyenlerin , sarayın sofralarında lüks içinde yüzenlerin, emekçiyi muhtaç ettiği yoksulluğun resmidir. Yandaşa, çetelere, tefecilere gelince “kepçeyle” emekçiye gelince “kuruşla”… Cumhuriyet Halk Partisi olarak söz veriyoruz ki Emekçilerin, asgari ücretlinin sesi olmaya devam edecek  ve milleti yoksulluktan kurtarıp,  bu düzeni değiştirmek için elimizden gelen her şeyi yapacağız… 

Simit- Çay hesabıyla geldiler,  günlük 10 milyon TL gideri olan Saraylarıyla  gidecekler….

#EMEKÇİLERSANDIKTAHESAPSORACAK

Hüseyin YILDIZ

CHP Aydın Milletvekili

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi

Bu haber toplam 6036 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim