• Aydın15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İÇİNDE MİLLET BAHÇESİ OLAN 300 KONUTLUK TOKİ KONUTLARI SÖKE’YE HAYIRLI OLSUN
12 Haziran 2020 Cuma 08:00

İÇİNDE MİLLET BAHÇESİ OLAN 300 KONUTLUK TOKİ KONUTLARI SÖKE’YE HAYIRLI OLSUN

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ülkemiz genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek adına

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ülkemiz genelinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızı ev sahibi yapabilmek adına 100 bin yeni sosyal konut projesi için başvuru süreci geçtiğimiz aylarda tamamlanmış ve ilçemizde yapılması planlanan 200 konutun kura çekiminin 27 Nisan’da yapılması planlanmıştı. Fakat malum Koronavirüs salgını nedeniyle kura çekimlerini ileri bir tarihe ertelenmiştik.
Normalleşme sürecine girdiğimiz bu günlerde değerli hemşehrilerimizin merakla beklediği kura çekimlerini dün itibariyle gerçekleştirmiş bulunuruz. 200 Konut için asil ve yedek hak sahiplerinin belirlendiği kura çekiminin ilçemize ve değerli hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

TOKİ KONUTLARI AKÇAKONAK MAHALLESİNDE 800 KONUTLUK ALANDA YAPILACAK

100 Bin Konut projesi kapsamında ilçemizde yapılması planlanan 200 Adet konutun TOKİ tarafından Yenikent Mahallesi Granta mevkiindeki şehir mezarlığı karşısında bulunan 1330 Ada, 9 Parsel’e ait 72.747,19 m2’lik alana yapılması düşünülmekteydi. Şehir merkezi dışı olması ve yerin konumu itibariyle konut sahiplerinin ulaşımları başta olmak üzere bir takım zorluklar ile karşı karşıya kalmamalarını sağlamak adına bugün TOKİ İdare Başkanı Sn. Ömer Bulut’u makamında ziyaret ederek, Granta mevkiinde yapımı planlanan TOKİ alanında, konutların yapımı sonrasında vatandaşlarımızın sosyal yaşam bakımından bu alanın yeterli olamayacağı yönünde görüş birliğine vardık. Bu vesile ile TOKİ’ye devredilen ilçemizin farklı lokasyonlarında bulunan alanlar üzerinde yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda Akçakonak Mahallemizdeki, Güllübahçe yoluna sınır bölgede yer alan 123 Ada, 6 Parsel’deki 138.210,28 m2’lik alanın 800 Konutluk TOKİ alanı olarak yeniden planlanmasının çok daha uygun olacağı konusunda görüş birliğine vardık. Allah nasip ederse, TOKİ Konutlarını buraya yapacağız. Bu noktaya yapılacak konutlarda yaşayacak olan değerli hemşehrilerimiz şehir merkezine olan ulaşımlarını çok daha rahat yapabileceklerdir.

SÖKE’YE 300 KONUT YAPILACAK

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından ilçemiz Söke’de 200 konutluk projenin yeni belirlenen 800 Konutluk yeni alanda yapılması kararı sonrasında planlanan konut sayısının arttırılmasının ilçemize fayda sağlayacağı şüphesizdir. Bu vesile ile TOKİ Başkanı Sn. Ömer Bulut’a bu yönde bir talebimiz oldu. Sağolsun değerli TOKİ Başkanımız memnuniyet ile karşıladı ve 200 olan konut sayısının 300 Konut olarak yeniden planlanacağını ifade etti.

SÖKE’YE MİLLET BAHÇESİ

TOKİ Başkanımız Sn. Ömer Bulut ile yapmış olduğumuz istişarelerde, Akçakonak Mahallemizde bulunan 138 dönümlük alana yapılacak olan TOKİ Konutlarına ek olarak, arazinin büyük olması ve burada yaşayacak olan değerli hemşehrilerimizin sosyal yaşamlarına ayrıca katkı sağlamak amacıyla bir de Millet Bahçesi yapılmasını rica ettik. Sn. Bulut bu isteğimizi de geri çevirmeyerek kabul etti.
Söke’mize yeni yerinde yapılacak olan 300 konutluk içerisinde Millet Bahçesi olan TOKİ projesi hayırlı olsun. Misafirperverliğinden ve desteklerinden dolayı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanımız Sn. Ömer Bulut’a teşekkür ediyorum.

 
 
 
Bu haber toplam 715 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim