• Aydın22 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İMDER Ve İSDER UR-GE Projesi İle Firmalar Dünyaya Açılıyor
14 Mayıs 2019 Salı 13:11

İMDER Ve İSDER UR-GE Projesi İle Firmalar Dünyaya Açılıyor

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Ticaret Bakanlığı desteğiyle Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi’ni yürütüyor

Türkiye İş Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) Ticaret Bakanlığı desteğiyle Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi’ni yürütüyor. Birincisinin başarıyla tamamlanmasının ardından ikincisi başlatılan UR-GE projesine katılan firmaların ihracata yönelik faaliyetlerinin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor. Proje kapsamında ilk faaliyet geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi ve katılımcı firmalara ‘Stratejik Yönetim Eğitimi’ verildi.

 

Stratejik Yönetim Eğitimi, firmalara, sektörel, konjonktürel ve finansal risklere karşı hazırlıklı olmalarını sağlayacak doğru analiz yöntemleri ile stratejiler geliştirmeleri ve bu stratejileri firma hedefleri ile ilişkilendirme kabiliyeti sağlamak amacıyla 3-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirildi. 2 günlük eğitim süresince katılımcı firmalara, örnekler ve uygulamalarla “Stratejik Yönetim” konusu bütüncül bir şekilde aktarıldı. Kurum kültürü bilinci oluşturulmasını da amaçlayan eğitim oldukça ilgi gördü.

 

PROJEYE KATILAN ÜYE FIRMALAR IHRACAT PAYLARINI ARTIRDI

UR-GE Projesi, ihracata yeni başlamış ya da mevcut ihracat kapasitesini geliştirmek isteyen firmaların proje süresince uluslararası pazarlardaki rekabet güçlerini artırmayı hedefliyor. İMDER ve İSDER tarafından yürütülen projede, firmaların ihracata yönelik gerçekleştirecekleri faaliyetlerin yüzde 75’i Ticaret Bakanlığı tarafından destekleniyor. UR-GE Projesi’nin birincisi 2017 yılında başarıyla tamamlandı. Projeye katılan üye firmalar ihracat paylarını artırdı, farklı coğrafyalarda yeni iş birliklerine imza atıp, ortaklıklar kurdu ve yurtdışı bayiliği açtı.

 

2’İNCİ UR-GE PROJESİ’NDE ÜYE SAYISI 12’YE ÇIKTI

İlk projeden memnun ayrılan üye firmaların da desteğiyle ikinci UR-GE Projesi hız kesmeden başladı. İMDER ve İSDER, 2’inci UR-GE Projesi’nde gücüne güç katarak projenin üye sayısını 12’ye çıkardı. 3 yıllık proje süresince, ortak hedef pazarlara yönelik yurtdışı faaliyetleri gerçekleştirilecek, yurtdışından sektörel satın alma heyetleri Türkiye’ye davet edilecek ve UR-GE üyeleri ile heyet arasında B2B iş görüşmeleri sağlanacak organizasyonlar düzenlenecek.

 

UR-GE projesi istihdamdan, eğitime, yurtdışı pazarlamadan, tanıtım faaliyetlerine kadar birçok konuda üyelerine avantajlar sunuyor. Projenin amacı, üretim yapan firmaların alt yapısını geliştirerek onları dünya piyasalarındaki rekabete hazır hale getirmek.

Haber : Helin ÖDEN

1557821244_1.jpg1557821248_2.jpg1557821249_4.jpg1557821251_3.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim