• Aydın19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamu Bankalarından Sosyal Hayatı Destek Kredi Paketlerinin Sektöre Hareketlilik Kazandırmasını Bekliyoruz
11 Haziran 2020 Perşembe 08:00

Kamu Bankalarından Sosyal Hayatı Destek Kredi Paketlerinin Sektöre Hareketlilik Kazandırmasını Bekliyoruz

Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması ile tüketicilerin doğacak finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi ve yerli üretim yapan firmaların desteklenmesi amacıyla Katkı Paylı Faturalı Tüketici Kredisi ve Faturalı Tüketici Kr

Normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması ile tüketicilerin doğacak finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanabilmesi ve yerli üretim yapan firmaların desteklenmesi amacıyla Katkı Paylı Faturalı Tüketici Kredisi ve Faturalı Tüketici Kredisi paketi açıklandı.

Kamu bankaları olan Ziraat Bankası Halkbank, Vakıfbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım tarafından finansman desteği sağlanacak.

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Dayanıklı Tüketim Malları ticareti yapan üyeleri temsil eden 6. Meslek komitesi üyesi İsmet Kartal verilen desteğin tüketiciyi ve ticaret erbabına katkı sunacağını ifade etti.

Covid-19 Pandemi sürecinde ihtiyaçlarını erteleyen vatandaşların çok uygun koşullarda yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarından alışveriş yapabileceğini söyledi. Kartal “ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren dayanıklı tüketim malları üretimi ve ticaretini yapan işletmelere de önemli katkı sunacak olan bu destekten dolayı Devlete ve Kamu Bankalarına teşekkür ediyoruz” dedi.

Katkı Paylı Faturalı Tüketici Kredisi

3.000’den 30.000 TL’ye kadar, Azami 6 ay ödemesiz dönemli, Azami 60 ay vade ve Aylık %0.55 faiz oranıyla kredi sağlanacaktır.

Finansman sağlayan bankaların anlaşmalı olduğu yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet firmalarından alışveriş yaparak harcama tutarını kredilendirmek isteyenler Katkı Paylı Faturalı Tüketici Kredisinden faydalanabilir.

Satın alınacak ürüne ilişkin ödeme tutarını gösteren proforma veya kesin fatura ve yapılan ödemeye İlişkin Taahhütname (firmadan alınacak) ile birlikte anlaşmalı banka şubelerine başvurulabilir.

Anlaşmalı firmalar finansman alınacak bankaların web sitelerinde yayınlanmıştır.

Katkı Paylı Faturalı Tüketici Kredisi kapsamında açılan krediler firma hesabına aktarılacaktır.

Faturalı Tüketici Kredisi

3.000’den 30.000 TL’ye kadar, Azami 6 ay ödemesiz dönemli, Azami 60 ay vade, Aylık %0,82 faiz oranıyla kredi sağlanacaktır.

Kredi anlaşması bulunmayan, yerli üretim yapan firmalardan satın alacağı mobilya, kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz ve bisiklet harcamalarını kredilendirmek isteyen tüm tüketiciler Faturalı Tüketici Kredisinden faydalanabilir.

Satın alınan ürüne ilişkin ödeme tutarını gösteren, proforma veya kesin fatura ile birlikte kamu bankalarının şubelerine başvurabilir.

Faturalı Tüketici Kredisi kapsamında açılan krediler firma hesabına aktarılacaktır.

 
 
 
 
 
Attachments area
 
 
 
Bu haber toplam 596 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim