• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Karabağlar'da sokak hayvanlarına mama desteği
12 Nisan 2020 Pazar 12:29

Karabağlar'da sokak hayvanlarına mama desteği

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama dağıtımına başladı.

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgını nedeniyle sokakta yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları için mama dağıtımına başladı. Başta parklar olmak üzere köpeklerin çoğunlukta bulunduğu tüm noktalara kuru mama bırakan ekipler, ayrıca su kaplarını da kontrol ediyor. Ekipler bu sıkıntılı süreç boyunca düzenli dağıtım yaparak can dostları yalnız bırakmayacak.

Koronavirüs salgını tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Bu hafta sonu tüm vatandaşlara, hafta içi de 20 yaş altıyla 65 yaş üstüne uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle, sokak hayvanları yiyeceğe ulaşmakta sıkıntı yaşıyor. Özellikle işyerlerinin kapanmasıyla mama bulmakta zorlanan sokak köpeklerine, Karabağlar Belediyesi yardım elini uzattı.

Karabağlar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri sokak köpeklerine kuru mama dağıtımı yapmaya başladı. İlçedeki parkların yanı sıra vatandaşların gidemediği her noktaya mamaları bırakan ekipler, parklarda bulunan sulukları da kontrol eriyor. Ekipler bu hassas süreçte kuru mama dağıtımını ve suluk kontrollerini düzenli olarak yapmaya devam edecek. Yaş sınırlaması nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşlar, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 414 81 81 numaralı telefonunu arayarak, bölgelerindeki sokak köpekleri için mama talebinde bulunabilecek.

‘ONLARIN DA YANINDAYIZ

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, koronavirüs salgını nedeniyle sokak hayvanlarının aç kalmaması gerektiği vurgulayarak, gereken çalışmayı bu süre boyunca artırarak sürdüreceklerini vurguladı. Başkan Selvitopu, “Olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu salgın insanların sağlığını tehdit ettiği kadar, can dostlarımızın da yiyeceğe ulaşmasını engelliyor. Bu nedenle tüm gücümüzle, onların da yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim