• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KARBEM'de online eğitim
09 Nisan 2020 Perşembe 22:52

KARBEM'de online eğitim

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşın öğrencileri yalnız bırakmadı

Karabağlar Belediyesi, koronavirüs salgınına karşın öğrencileri yalnız bırakmadı

 

KARBEM’de online eğitim

 

Karabağlar Belediyesi’nin önemli sosyal projelerinden Karabağlar Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi (KARBEM), koronavirüs salgınına karşın ücretsiz eğitim verdiği öğrencileri yalnız bırakmadı. Eğitimlerini online olarak evlerinden, rehberlik öğretmenlerinin gözetiminde sürdürmeye devam eden yüzlerce öğrenci, sınavlara girip başarı durumlarını da ölçebiliyor.

Karabağlar Belediyesi’nin tüm olanaklarını seferber ettiği KARBEM, sosyal belediyecilik anlayışına örnek oluşturmaya devam ediyor. Lise ve üniversiteye hazırlanan yüzlerce gencin yararlandığı merkezde eğitim, koronavirüs salgınına karşın durmadı. Bu kapsamda öğrenciler evlerinden çıkmadan, online eğitim almaya başladı. Karabağlar Belediyesi’nin kendilerine tahsis ettiği online eğitim platformuna KARBEM’deki öğrenci numaralarıyla giren öğrenciler, dersleri istedikleri zaman ve sayıda takip edebiliyor. Deneme sınavlarını da rehberlik öğretmenlerinin verdiği sürede tamamlayarak, başarılarını ölçebiliyor. Ayrıca kendi net ve puanlarını görebildikleri gibi, Türkiye sıralamalarını da öğrenebiliyor. Rehber öğretmen de öğrenci puanlarını sistem üzerinden izleyebiliyor.

KARBEM’in online eğitim platformundan, 6, 7 ve 8. sınıflardan 1100, 10,11 ve 12. sınıflardan da 716 öğrenci yararlanıyor.

 

EĞİTİM ÖNCELİĞİMİZ!

 

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, eğitime destek olmaya, içinde bulunduğumuz olağanüstü koşullarda da devam edeceklerini vurguladı. Bunun için gerekli teknolojik altyapıyı öğrencilerin kullanımına ücretsiz olarak sunduklarını belirten Başkan Selvitopu, “Onlar bizim geleceğimiz. Her tür koşulda gençlerimizin yanında olmaya, eğitimlerine katkı sağlamaya devam edeceğiz. Onlardan isteğimiz, bugünlerde zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamaları ve eğitimlerine sanki KARBEM merkezlerindeymiş gibi devam etmeleri. Hepsine kolaylıklar, zihin açıklığı ve başarılar diliyorum” dedi.

KARBEM’de ücretsiz eğitim alan gençler, kazandıkları başarılarla dikkat çekiyor. Geçen yıl sınava giren öğrencilerin tamamına yakını üniversiteyi kazanmayı başardı. KARBEM, salgın tehdidi geçtikten sonra Devrim Mahallesi’ndeki merkez ve Aydın Mahallesi’ndeki şube olmak üzere 2 ayrı noktada hizmet vermeye devam edecek.

Bu haber toplam 495 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim