• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KOÇ ÜNİVERSİTESİ ONLINE DİYABET EĞİTİMLERİNE BAŞLADI
14 Kasım 2016 Pazartesi 21:06

KOÇ ÜNİVERSİTESİ ONLINE DİYABET EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü, ‘Online Diyabet Eğitimleri’ne başladı.

Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü, ‘Online Diyabet Eğitimleri’ne başladı. 2017 yılı Kasım ayına kadar devam edecek olan eğitimlerin ilki, 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında düzenlendi. “Okulda Diyabet Bakımı: Ailelere, öğretmenlere, okul hemşirelerine ve servis şoförlerine düşen görevler” başlıklı eğitim programında çocuklarda görülen diyabetin % 95’den fazlasının Tip 1 diyabet olduğunu aktaran Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü’nden Prof. Dr. Şükrü Hatun, “livepublic.vkvhealth.orgadresinden canlı ya da sonrasında kayıt üzerinden izlenebilecek eğitim programları başlattık. Bu eğitim programında her ay bir konu ele alınacak. Bu programla, Tip 1 diyabetli çocuklar ve ailelerine en yeni bilgileri sunmanın yanı sıra ülke çapında diyabetliler arasında bir etkileşim platformu kurmayı amaçlıyoruz.” dedi.

 

Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü 14 Kasım Dünya Diyabet Günü’nde “Okulda Diyabet Bakımı: Ailelere, Öğretmenlere, okul hemşirelerine ve servis şoförlerine düşen görevler” konulu seminere ev sahipliği yaptı. 2017 yılı Kasım ayına kadar devam edecek olan eğitimlerin ilki, 14 Kasım Dünya Diyabet günü kapsamında Koç Üniversitesi Hastanesi ArtLab Salonu’nda gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Koç Üniversitesi Hastanesi Çocuk Endokrinoloji ve Diyabet Bölümü’nden Prof. Dr. Şükrü Hatun, diyabet hastalığına yönelik bilinmesi gerekenleri aktardı. Diyabet hastalığına dikkat çekmek ve bu doğrultuda eğitimler düzenlemeyi amaçladıklarını ifade eden Prof. Dr. Şükrü Hatun,livepublic.vkvhealth.org adresinden canlı ya da sonrasında kayıt üzerinden izlenebilecek eğitim programları başlattıklarını aktardı.

 

Online çocuk diyabet eğitim platformu

livepublic.vkvhealth.org adresi üzerinden takip edilmesi planlanan eğitim programında, her ay bir konu ele alınması planlanıyor. Bu programla, Tip 1 diyabetli çocuklar ve ailelerine en yeni bilgileri sunmanın yanı sıra ülke çapında diyabetliler arasında bir etkileşim platformu kurmayı amaçlanıyor.

Eğitim programları kapsamında gelecek dönemde, “Karbonhidrat sayısı niçin gerekli? Yağları ve proteinleri de saymak gerekli mi?”, “Yapay pankreas ne kadar yakın? Türkiye’ye ne zaman gelecek?”, “İnsülin pompa tedavisi ve kan şekeri ölçüm sistemlerinde yenilikler”, “Tip1 diyabetli bir profesörün yaşam deneyimleri”, “Diyabetli bir çocuk annesinin deneyimleri ve önerileri” ve “İnsülin enjeksiyonu sanıldığı kadar basit mi? Sık yapılan hatlar ve yeni teknolojiler” gibi konu başlıkları ele alınacak.

 

Koç Üniversitesi Hastanesi:

2010 - 2011 eğitim yılında ilk öğrencileriyle öğretim yaşamına başlayan Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi, yenilikçi anlayışı ve dinamik kadrosuyla üst düzeyde klinik tıp anlayışına sahip doktorlar yetiştirmektedir. Koç Üniversitesi Hastanesi, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin eğitim, araştırma ve uygulama hastanesidir. 2012 yılında hastanenin temel atma töreni gerçekleştirilmiş, Eylül 2014’te projenin birinci etabı tamamlanmıştır. Bu etap bitiminde hastane, Kuzey Amerika standartlarında 24 yatak kapasiteli 8 servis ile toplamda 191 tek kişilik hasta odası, 14 kemik iliği transplantasyon odası, 13 ameliyathane, 55 yatak kapasiteli (16 genel, 16 çocuk, 8 kalp cerrahisi ve 15 yeni doğan) yoğun bakım ünitesi, ve 49 yataklı anestezi girişim ve ameliyat öncesi & sonrası bakım ünitesiyle hizmete açılmıştır. 10.000 m2’lik bir alanda yer alan Çocuk Hastanemiz ise, yatan hasta servislerini, kemik iliği transplantasyon ünitesini, çocuk yoğun bakım servisini, yeni doğan yoğun bakım servisini ve poliklinikleri içermektedir. 2. etap inşaat süreci de Kasım 2014’te başlamış olup, 220.000 m2’lik kullanım alanlı kompleksin Ekim 2016’da tamamlanması planlanmaktadır. Kampüs; hastane grubu, eğitim ve araştırma alanları, ileri düzey simülasyon & uygulama merkezi, oditoryum, sınıflar ve sosyal alanları kapsayacak şekilde tasarlanmıştır.

AydınÖzel

1479130543_sukru_hatun.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1681 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim