• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
KUTO Girişimcilik Eğitimleri Başladı
21 Kasım 2016 Pazartesi 21:26

KUTO Girişimcilik Eğitimleri Başladı

Kuşadası’ndaki girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimleri, yapılan seçmelerin ardından başladı.

Kuşadası’ndaki girişimcilik potansiyelini artırmak amacıyla Kuşadası Ticaret Odası tarafından düzenlenen girişimcilik eğitimleri, yapılan seçmelerin ardından başladı.

Girişimcilik eğitimine katılmaya hak kazananlar, Kuşadası Ticaret Odası Konferans Salonunda yapılan mülakatlar sonucunda belirlendi. Kuşadası ticari hayatına hareket getirecek ve ekonomik girdi sağlayacak olan eğitimlerden 4 ayrı grupta, kendi işini kurmak isteyen toplam 120 kişi yararlanıyor.
Toplamda 32’şer saat eğitim görecek adaylar, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları, iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlar konularında eğitim alacaklar ve eğitimlerin sonunda alacakları katılım belgesi ve hazırlayacakları iş planları ile KOSGEB desteklerinden yararlanabilecekler.

GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLİYORUZ

Girişimciliğin ülke ve Kuşadası ekonomisi için çok önemli olduğunu söyleyen Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, girişimcilik eğitimlerinin ardından sağlıklı ve uzun ömürlü işletmelerin kurularak işsizlikte azalma olacağını belirtti ve  girişimcileri her zaman desteklediklerini söyledi. KOSGEB’in desteğiyle, ekonominin çok da iyi olmadığı bu dönemde ilçemize sıcak para girişi olacağını sözlerine ekleyen Akdoğan; yoğun talep sonucu açılan kurslarla bir çok sektörde bilinçli girişimcilerin kazanılacağını dile getirdi ve Kuşadası Ticaret Odası tarafından daha önce açılan kurslara devam ederek KOSGEB desteğiyle  işyerlerini açan pek çok başarılı girişimci olduğunu sözlerine ekledi.

12 Aralık 2016 tarihine kadar devam edecek eğitimlerin sonunda katılımcılar düzenlenecek tören ile sertifikalarını alacaklar.

AydınÖzel

unnamed-(5)-012.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1134 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim