• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Londra Türk Filmleri Haftası’nda Dijital Sanatlar’dan İki Film
24 Nisan 2019 Çarşamba 10:56

​Londra Türk Filmleri Haftası’nda Dijital Sanatlar’dan İki Film

İngiltere’de Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Londra Türk Filmleri Haftası’nda, Dijital Sanatlar Yapımevi’nin yapımcılığını üstlendiği “Çiçero” ve “Türk İşi Dondurma” filmleri, Regent Street Sineması’nda izleyicilerle buluşacak.

İngiltere’de Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen Londra Türk Filmleri Haftası’nda, Dijital Sanatlar Yapımevi’nin yapımcılığını üstlendiği “Çiçero” ve “Türk İşi Dondurma” filmleri, Regent Street Sineması’nda izleyicilerle buluşacak.

 

 

Londra Yunus Emre Enstitüsü tarafından, bu yıl 24-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenen “2. Londra Türk Filmleri Haftası”nda, Dijital Sanatlar Yapımevi tarafından çekilen iki film de gösterilecek.

 

Yönetmenliğini Serdar Akar’ın üstlendiği, Erdal Beşikçioğlu ve Burcu Biricik’in başrolleri paylaştığı ÇİÇERO ve Can Ulkay’ın yönettiği Ali Atay, Erkan Kolçak Köstendil ve Şebnem Bozoklu’nun başrolde olduğu TÜRK İŞİ DONDURMA Regent Street Sineması’nda olacak.

 

İkinci Dünya Savaşı tüm yıkıcılığıyla sürerken herkesin aklındaki soru aynıydı; Türkiye savaşa girecek mi? O günlerde, Ankara’daki İngiliz Büyükelçiliği’nin kalbinde uşak olarak görev yapan, kod adı Çiçero olan İlyas Bazna, İngiltere’nin gizli belge ve bilgilerini Hitler Almanya’sına sızdırmaya başlar ve olaylar gelişir… Bazna, bu nefes kesen faaliyetleriyle Türkiye’yle birlikte tüm dünya devletlerinin de kaderini değiştirir. Erdal Beşikçioğlu’nu Çiçero rolünde izlediğimiz film, 26 Nisan Cuma günü, İngiltere saatiyle 19.30’da sinemaseverlerle buluşacak.

 

Birinci Dünya Savaşı sırasında Avustralya’da yaşayan dondurmacı ve deveci iki Türk’ün hayatından esinlenerek sinemaya uyarlanan, tek istedikleri ülkelerine dönmek olan iki yakın arkadaşın yaşadığı çıkmaza odaklanan Türk İşi Dondurma ise 28 Nisan Pazar günü İngiltere saatiyle 20.30’da izleyiciyle buluşacak. Film, Can Ulkay’ın katılımıyla geçtiğimiz ay, Londra Türk Filmleri Haftası’nın ilk etkinliği olarak, sinema sektörünün temsilcileri ve basın mensuplarına gösterilmişti.

Haber : Merve GÜLMEZ

1556088505_tu__rk_i__s__i_dondurma2.jpg1556088556_tu__rk_i__s__i_dondurma1.jpg1556088645_c__i__c__ero.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 727 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim