• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mega Cam Balkon Sahibi Çetin ÇAVDAR Röportajı
29 Aralık 2016 Perşembe 20:35

Mega Cam Balkon Sahibi Çetin ÇAVDAR Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Mega Cam Balkon Sahibi Çetin ÇAVDAR ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Mega Cam Balkon Sahibi Çetin ÇAVDAR ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misiniz ?

Çetin ÇAVDAR :  7 Yıldır Aydın Halkına Hizmet Ediyoruz

Denizli Buldanlıyım. Aşağı yukarı cam balkon sektörünün içinde 16-17 yıldır bulunuyorum. Aydın’a geleli 7 yıl gibi bir süre oluyor. 7 yıldır kendi işletmemizi çalıştırıyoruz. İncirliova’da bir şubemiz var. Aydın merkezde bir şubemiz var. 8 personelimiz çalışıyor. Her gün 4 veya 5 cam balkon kuruyoruz. Bu konuda da Aydın halkına hizmet ediyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Cam balkon ilk işiniz mi yoksa daha öncesinde bir yerlerde çalıştınız mı ?

Çetin ÇAVDAR : İlk Mesleğim Alüminyum Doğrama

İlk mesleğim alüminyum doğruma ustalığıdır. Daha sonra cam balkona geçtim. Bu yüzden daha öncesinde alüminyum ustalığında çalıştım bir süre cam balkon işinde çalıştım ve daha sonrasında da tamamen cam balkon sektörüne geçtim.

Osman ÇELİKKOL : Kendi firmanızı açmak nereden aklınıza geldi ?

Çetin ÇAVDAR : Aydında Mega Cam Balkon

Bir anda oluşan bir şey. Çalıştığım yerde olumsuz şartlar bunda en büyük etkiyi sağlamıştı. Çünkü sigortamı yapacaklarını söylemişlerdi.  9 ay gibi bir süre sigortasız çalıştım. Baktım hala daha yapılmayınca bende dedim; ben bu ekmeğimi başkasının yanında kazanabiliyorsam kendim de kazanabilirim. Sonra da bu yola çıktık. O zaman Nazilli Cam Balkon olarak açmıştık. Şirket statüsüne geçtiğimizden ve patent durumundan dolayı ismi değiştirmek zorunda kaldık. Artık Mega Cam Balkon olarak Aydında faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Neden alüminyum değil de cam balkon ?

Çetin ÇAVDAR : Yeni Bir Nefes Almak İstedim

Aslında alüminyum ve cam balkon sektörü birbirine çok yakındır. Alüminyum sektöründe herkes bu işi yapıyor. Demircisi de alüminyum yapıyor plastik doğramacısı da alüminyum doğramacılık yapıyor. Bende yeni bir sektör yeni bir nefes almak zorunda kaldım.

Çetin ÇAVDAR : Londra’ya da Gönderdik

Yeniliklere doğru bir yönelimim var. Aynı zamanda benim bu işte ustalığımda var. Bu işi daha öncede yaptığım için bana yakın geldi. Personelime ben eğitim verdim. Şükürler olsun cam balkon sektöründe kendimizi kanıtladık. Yurt dışına dahi malzeme yolladık. Bundan 2 hafta önce Londra’ya tırlar ile yolladık. İnternet üzerinden yazışmalar ve bir arkadaşımız tarafından tanıştık.  

Osman ÇELİKKOL : Ürün yelpazenizi biz broşürlerinizden görüyoruz. Peki bunların ne özellikleri var ?

Çetin ÇAVDAR : Hırsızları Kilit Tutmaz

Kış bahçesi sistemi; kamelya olan yerleri bilirsiniz. Buranın etrafını cam balkon ile kapattığımız takdir de kış bahçesi oluyor. Yaz, kış müşterimiz burada rahat bir şekilde oturabiliyor. Dükkan kapama sistemleri tamamen camdan oluyor. Sürgülü, askılı, kelebek türlerinde kırılma riski olmadan kullanılabiliyor. Darbelere karşı dayanıklıdır. Hırsızların için hiçbir zaman kilit olmaz. Yeri geliyor hırsız yan taraftan duvarı yıkıyor ama yine de yapacağından geri kalmıyor.

Çetin ÇAVDAR : Kırıldığında Silah Sesi Gibi Ses Veriyor

 Bir iki darbede büyük bir cisimle vurulduğunda kırılmaz lakin kırıldığı taktirde camlar temperli olduğu için silah patlama sesi gibi aynı bu ses gibi ses çıkararak mahalle de bulunan sakinlerden mutlaka birileri uyanır. Zamanında benim buradaki iş yerime hırsız girmeye kalkmıştı. 3 tane camı kırmış fakat bu cam kırıldığında çıkardığı sesten dolayı apartman sakinleri uyanıyor ve hırsız kaçıp gidiyor. Kamera kayıtlarından bunu izledik. Her türlü yola başvurmuş fakat camı bir türlü geçemeyince büyük darbelerle kırmaya çalışmış.

Çetin ÇAVDAR : Karbon Gazı Dolduruyoruz

Plastik ve alüminyum doğramanın ısı camlısı bilirsiniz. Isı cam sisteminde çift cam, bunun içerisine karbon gazını doldurarak aynı sistemi burada uyguluyoruz. Camların hepsi içten ve dıştan tamperlidir. Bu şekilde camlar daha kalın ve daha dayanıklı olmaktadır.

Osman ÇELİKKOL : Sektörünüzde çok fazla işyeri var. Bazıları ucuz bazıları fiyatları daha yüksekte satmakta. Bunları fiyatları nelere göre değişmektedir ?

Çetin ÇAVDAR : 35 Yıl Garanti

Eğer ithal cam kullanırsa maliyeti düşürür. Yandik malzemesini tek hazneli kullanır maliyetini düşürür. Yandik malzemesini slikonlu değil de düz malzeme kullanırsa yine maliyeti düşürür. Orta fitilleri benimkilerin alüminyumdur. 35 yılda garanti veririm.  Ama diğerleri 1-2 yıl sonra sararıp kırılmaya başlıyor. Bu işin hilesi çok. Biz Allah’a şükür yalanlarla işimiz olmadığı için müşteri portföyümüz çok güzel. Şuan da Aydın ve İncirliova da önde gelen firmalardan biriyiz.

Osman ÇELİKKOL : Kendinizi bir Aydınlı olarak hissediyor musunuz ve ileride geri dönmeyi düşünüyor musunuz ?

Çetin ÇAVDAR : Denizli Aşığıyım

Öncelikle ben Denizli’nin aşığıyım. Allah izin verirse ölmez ve sağ kalırsam, emekli olup, buradaki işimi de çocuklarıma devredebilirsem hala daha gitmeye niyetim var. Denizli benim için bambaşka bir yer. 1. memleketim Denizli 2. memleketim Aydın.

Osman ÇELİKKOL : Herhangi bir parti ile ilişiğiniz var mı ?

Çetin ÇAVDAR : Herkese Saygı Duyarım

Hiçbir partiye üyeliğim yok. Ama şöyle bir durum da var. AKP’sine de gider konuşurum, CHP ’sinede gider konuşurum, MHP’sine de gider konuşurum. Her parti ile aram iyidir. Şunun görüşü bana ters bununla konuşmak istemiyorum değil , herkes bir birey olarak özgür düşüncesini belirttiği için saygı duyarım. Kendine saygı duymuyorsan yaratana saygı duymak lazım diyerekten biz konuşuruz.

Osman ÇELİKKOL :  İleri dönük planlarınız, hayalleriniz var mı?

Çetin ÇAVDAR : 3. Şubeyi Açacağız

Aydında Ege Bölgesinde olmayan bir tane alüminyum fabrikası kurmak istiyorum. Tabi ki de bu bir hayal. Bu yüzden işlerimi genişletmem gerekiyor. Şubeler açılacak. Yanımızda çalışan arkadaşlara dükkanları devredeceğiz. Nasip olursa 2017’nin 6. Ayında yanımızda çalışan bir arkadaşımıza dükkan açacağız. 3. Şubemizi arkadaşımızın üstüne ve kazancının tamamını arkadaşa ait olacak. Biz sadece desteğimizi sunacağız.

Osman ÇELİKKOL :  İyi bir patron musunuz ?

Çetin ÇAVDAR : Kimse Yoğurdum Ekşi Demez

Kim olursa olsun kimse yoğurdum ekşi demez. A firması içinde geçerli B firması içinde geçerli. Beni eşime, dostuma, çalışanlarıma, çevremdeki insanlara, hizmette bulunduğumuz şahıslara sorabilirsiniz. Bana sorulduğunda iyi bir patron musunuz diye ben kendime kötü demem. Örneğin bugün 4 tane müşterim geldi. 4’üde Polis. Onlarda birbirlerinin tavsiyeleri üzerine gelmişler.

Osman ÇELİKKOL :   İşin bir tehlikesi var mı ?

Çetin ÇAVDAR : Biz Gerekli Emniyeti Alıyoruz

Bu işin artı yönü de var eksi yönü de var. Çalışırken korkuluğun üzerinden düşme gibi durum olabilir. Fakat biz bunların bütün gerekli ekipmanlarını emniyetini alıyoruz. Bu riski biz ortadan kaldırıyoruz. Bunlar paraşüt kemeridir, kasktır, personel eğimlerinden, personelin o anki psikolojik durumu dahi takip etmek gerekiyor. Örnek vermek gerekirse siz bir personelsiniz diyelim. Dün sevdiğiniz bir insandan, sevgilinizden ayrıldınız veya tartıştınız diyelim. İster istemez aklınız hep orada olacaktır. O anda siz balkonun üzerine çıktığınızda sizin oradan düşme durumunuz %75’tir. Bunun en iyi çözümü sizin o gün çalışmaya götürmek yerine işyerinde bırakmak daha doğru bir yaklaşım olur. Yeri gelir haftalık izin verirsin veya aylık izin verirsin. Duruma göre bakılıp ona göre bir yol izlenir.

Osman ÇELİKKOL :   Söylemek istediğiniz son olarak bir şeyler var mı ?

Çetin ÇAVDAR : Aydın Sanayi Bakımından Çok Zayıf

Ben gördüğüm kadarıyla bir şeyleri ifade edeyim. Denizli’yi az çok biliyorsunuzdur. Sanayisi her geçen gün gelişmekte olan bir ilimiz. Aydın da bu yok. Sanayisinde bir gelişme yok. Nazilli Aydın’ın bir ilçesi. Nazilli’de bir arabanın parçası, herhangi bir malzeme olur vb. Nazilli’de bulunan Aydın’da yok. İş sahası yok. Sayın Özlem ÇERÇİOĞLU’na şunu söyleyebilirim. Bir şekilde destek vererek Aydın’ın sanayisini geliştirmek gerekiyor. Burada herkesin bildiği çiftçilik. Eleman bulma sıkıntısı da var. Benim burada 8 tane personelim var. 1 tanesi Aydında diğer arkadaşlarımızın hepsi il dışından. Aydın sanayi bakımından çok zayıf bu bölgede. Bir proje oluşturulup bu sanayileşmenin önünün açılması gerekmekte.

Osman ÇELİKKOL :    Aydında Havaalanı olsa iyi olur mu ?

Çetin ÇAVDAR : İş Adamlarının Önünü Açmaları Gerekiyor

Aydında çok iyi iş adamları var. Fakat ilk önce sanayinin önü açılması gerekmekte. Şimdi buraya diyelim her gün 1 uçak insin. Bu uçak kalkabilmesi yolcu alması gerekiyor. O yolcuları da kazanabilmesi için ilk olarak iş adamlarının önünü açılması gerekiyor. Önündeki engellerin kaldırılması gerekmektedir. Ya da yeni iş sahaları gösterilmesi gerekiyor. Babam eskiden şöyle derdi. Bizim ne zaman Aydın gibi bir yolumuz olacak. Şimdi bizim köylerimize bile sıcak asfalt yapıldı.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

AydınÖzel

_dsc6072.jpg_dsc6083.jpgsablon-016.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6577 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim