• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mesut GÜMÜŞ : 1404 TL Çok Düşük
30 Aralık 2016 Cuma 03:03

Mesut GÜMÜŞ : 1404 TL Çok Düşük

Ülkücü İşçiler Derneği Aydın Şube Başkanı Mesaut GÜMÜŞ, 2017 yılı için 1404 TL olarak belirlenen Asgari Ücret hakkında bir açıklama yayımladı.

Ülkücü İşçiler Derneği Aydın Şube Başkanı Mesaut GÜMÜŞ, 2017 yılı için 1404 TL olarak belirlenen Asgari Ücret hakkında bir açıklama yayımladı. 

Çalışma hayatının temel unsurlarından olan asgari ücret, uygulanması zorunlu olan ücretin en düşük sınırını ifade etmekte olduğunu hepimiz bugün idrak etmiş bulunmaktayız.

Anayasamızın devletimize verdiği en önemli görevlerden birisi de çalışanların yaptıkları işe uygun adaletli bir ücret elde etmeleri için gerekli tedbirleri almaktır. Lakin Türkiye’ de ki yaşam şartlarına baktığımızda asgari ücretin adil olmadığını ve pek çok ailenin asgari ücret ile açlık sınırının da altında yaşamlarını idame etmeye çalıştığını görüyoruz.

Asgari ücretin insanlık onuruna uygun bir yaşayış sağlaması gerektiğine inananlar olarak 29 Aralık’ta yani bugün toplanarak asgari ücreti belirleyen komisyonunun her bir üyesini sadece 1 ay Türk İşçisinin mahkum edildiği asgari ücret ile yaşamayı tecrübe etmelerini istiyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığı 2016 yılı ramazan ayı için en düşük fitre miktarına 15 TL olarak açıklamıştır. Bir kişinin bir günlük doyabileceği miktara göre belirlenen bu hesaba göre 5 kişilik bir ailenin asgari geçimi aylık 2250 TL. yi buluyor. Diyanet’in yaptığı bu açıklamaya göre asgari ücretin en az 2 bin 250 lira olması gerekiyor. Buna kira, faturalar, sağlık, eğitim gibi diğer temel ihtiyaçlar da eklendiğinde başta asgari ücretli olmak üzere toplumun önemli kesiminin geçinebilmesi mümkün gözükmüyor.

Bugün itibariyle geldiğimiz noktaya baktığımızda 2017 yılı asgari ücret zammı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Mehmet MÜEZZİNOĞLU açıklamış olup asgari ücret zammının %8 olarak belirlendiğini, böylelikle asgari ücretin brüt 1777,50 kuruş, net 1404,60 kuruş olmuştur. Bu zamdan sonra 3 çocuklu 5 kişilik bir asgari ücretli çalışanın eline 1500 TL. geçecek. Bu durumda başta asgari ücret ile geçinmekte olan büyük çoğunlukta ki vatandaşlarımız yaşamlarını büyük zorluklar içerisinde sürdürmeye devam edeceklerdir.

Ülkücü İşçiler Derneği olarak alın teri ile helal kazanç peşinde ter dökerek canı pahasına çalışan Türk İşçisinin her daim yanında olacağımıza ve haklarının gasp edilmemesi için gerekli mücadeleyi vereceğimizi buradan beyan ederiz.

AydınÖzel

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1360 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim