• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Mobilya Sektöründen Asgari Ücret Artışına Tam Destek
25 Aralık 2018 Salı 15:49

Mobilya Sektöründen Asgari Ücret Artışına Tam Destek

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2019 yılı asgari ücret tutarı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Zehra Zümrü Selçuk, 2019 yılı için asgari ücreti 2 bin 20 TL olarak açıkladı. Bu farkındalıkla emek yo

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2019 yılı asgari ücret tutarı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. Toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Zehra Zümrü Selçuk, 2019 yılı için asgari ücreti 2 bin 20 TL olarak açıkladı. Bu farkındalıkla emek yoğun bir sektör olarak asgari ücret artışını olumlu bulduklarının altını çizen MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, devlet, işveren ve işçi sınıfın aynı masada oturarak ortak bir karar vermesinin Cumhurbaşkanlığı sisteminin olumlu bir yansıması olarak gördüklerini belirtti.

 

Mobilya sektörünün gelişimi için yoğun olarak çalışan Mobilya Dernekleri Federasyonu Başkanı Ahmet Güleç, bugün açıklanan asgari ücret zammını sektör olarak olumlu bulduklarını söyledi.

 

“Vergilerin indirilmesi gerekli”

Mobilya sektörünün emek yoğun bir sektör olduğunun altını çizen Güleç, komisyonda devlet, işveren ve işçinin bir arada olmasının rakamın bu seviyelere ulaşmasında önemli rol üstlendiğini söyledi. Mobilya sektörün istihdam dostu bir sektör olduğunu belirten Güleç, sektörün de desteğiyle 2019'da işsizlik oranının tekrar tek haneli rakamlara gerileyeceğini öngördüklerini belirtti. Öte yandan sektör temsilcileri olarak istihdam üzerindeki vergilerin düşürülmesi konusunda hemfikir olduklarını ve bu konuda devletten destek beklediklerini aktaran Güleç, enflasyonun aşağı seviyeye gerilemesi ve milli gerilin artırılması için vergilerin düşürülmesi gerekliliğini belirtti.

Haber : Merve GÜLMEZ

mosfed-baskani-ahmet-gulec.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 739 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim