• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Nil Kuru Temizleme Hatice - Cengiz GÜMÜŞTAŞ Röportajı
12 Ağustos 2017 Cumartesi 18:02

Nil Kuru Temizleme Hatice - Cengiz GÜMÜŞTAŞ Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Nil Kuru Temizleme İşletmecileri Hatice - Cengiz GÜMÜŞTAŞ ile Çok Özel Röportaj gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Adnan AYTAŞKIN, Nil Kuru Temizleme İşletmecileri Hatice - Cengiz GÜMÜŞTAŞ ile Çok Özel Röportaj gerçekleştirdi.

-Kendinizi tanıtır mısnız? Nerelisiniz? Nerede doğdunuz? Hangi eğitimleri aldınız?

Cengiz GÜMÜŞTAŞ : Aydınlıyım

Aydınlıyım, ilk ve orta öğrenimimi Aydında tamamladım

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Milaslıyım

Milaslıyım ilk öğrenimimi Milas ta orta öğrenimimi Aydında tamamladım. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum.

-Kuru temizleme sektörüne ne zaman girdiniz, sektörden bahseder misiniz?

Cengiz GÜMÜŞTAŞ : 37 Senedir Kuru Temizlemeciyim

Kuru temizleme işine 1980 yılında başladım, uzun süre bu sektörde faaliyet gösterdim, kısa bir süre işime ara verdim ama daha sonra kendi iş yerimi açarak bu Kuru Temizleme Sektörüne devam etme kararı aldım.

-Hatice hanım sizin ilk tiyatro deneyiminiz ne zaman başladı. Rol aldığınız tiyatro dizi ve sinemaları anlatır mısınız?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : 1999 Yılında Tiyatro'ya Başladım

Öğrencilik yıllarımda okuldaki yıl sonu müsamereleri haricinde ilk olarak 1999 yılında lise 3. sınıftayken Aykaryay tiyatroda başladım. 72. koğuş, köşe kapmaca, kasabanın alileri, komşu köyün delisi, iletişim yoluyla dolandırıcılık gibi çeşitli tiyatro oyunlarının yanı sıra bazı etkinliklerin skeçlerinde rol aldım. 2012 yılında Faik Ahmet Akıncı'nın yönettiği 3 kadın 3 kader isimli sinema filminde kocasından şiddet gören üste kuma getirilen 4 çocuğuyla sokağa atılarak kaderine terk edilen bir kadını canlandırdım.

-Kaç çocuğunuz var, çocuklarınızdan bahseder misiniz?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : 3 Çocuğumuz Var

3 çocuğumuz var, büyük kızımız 16 yaşında 11 sınıfta, küçük kızımız 4 yaşında oğlumuz 2,5 yaşında.ikisi de kreşe gidiyorlar. Büyük kızımız müziğe ve spora meraklı, küçük kızımız Tiyatroya ilgi duyuyor. Oğlumuz da arabalarla yakından ilgilenir her birinin ilgi alanları çok farklı şu an bakalım gelecekte nasıl olacak.

-Son aldığınız makine dahil sektördeki ilerlemenizden bahseder misiniz?

Cengiz GÜMÜŞTAŞ : İşyerimizi KOSGEB Desteğiyle Açtık

İşletmemizi KOSGEB desteğiyle açtık. Önce yaptığımız fizibilitenin verimliliğini görmek amacıyla mikro ölçüde yatırım yaptık, zamanla müşteri portföyümüz genişledikçe makine yatırımımızı artırdık. Son olarak dijital son sistem bergparma kuru temizleme makinemizi aldık.. İş potansiyelinin artması dolayısıyla kapasite artırımı yapmayı, farklı özelliklerde 2 makine daha almayı planlıyoruz.

-Kuru Temizleme sektöründe hedeflediğiniz başarı noktası nedir?

Cengiz GÜMÜŞTAŞ : Servis Hizmeti Veriyoruz

Hedefimiz müşterilerimize en kaliteli hizmeti en kısa sürede sunarak daha geniş kitlelere ulaşabilmek ve hitap edebilmek. Takdir edersiniz ki modern yaşamın getirdiği en büyük sıkıntı zaman konusunda karşımıza çıkıyor. Biz de müşterilerimize bu anlamda daha iyi hizmet sunabilmek amacıyla istedikleri takdirde evlerine ya da işyerlerine servis hizmeti veriyoruz. Kendimizi yaptığımız iş ile kanıtlayarak hizmetteki kalitemizin sürekliliğini sağlamak müşteri memnuiyetini kalıcı kılmak en önemli önceliğimizdir.

-Hatice hanım siz bir Sanatçı olarak hedeflediğiniz başarı noktasından bahseder misiniz?

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Sanat Süreklilik ve Yenilikçilik Gerektiriyor

Sanat süreklilik ve yenilikçilik gerektiren bir kavram diye düşünüyorum. Yeniliklere açık olmak zorunda olduğunuz gibi gelenekselle de bunu harmanlamak, pekiştirmek durumundasınız. Sanata hele hele tiyatroya bir kere bulaştıysanız, tabiri caizse sahne tozunu bir kere yuttuysanız zaten kopmanız mümkün değil. her sezonun sonunda "evet bu kez çok yoruldum biraz ara vereceğim" diyerek o sezonu noktalayıp, bir sonraki oyun dönemi başlayacağı zaman kanınızın kaynaması demektir sanat.her seferinde Amerika'yı yeniden keşfetmek gibi bir şey yani. Aynı oyunda defalarca oynasanız bile her bir repliğin tadını yeniden çıkarmak. Sanatta başarı bu demek benim için oyunun sonunda aldığınız alkış, hatta insanların sizi ayakta alkışlaması, oyun sonunda tebrik edip fotoğraf çektirebilmek için gülen gözleriyle yanınıza gelmesidir.

Hatice GÜMÜŞTAŞ : Başarı Bana Göre Anımsanmaktır

Başarı bana göre belli otoritelerin verdiği ödülden ziyade, yıllar önce oynadığınız oyunun yıllar sonra da anımsanmasıdır. Ben yıllardır bu hazzı yaşadığımdan benim için başarı kriteri budur. Her sezon sabırsızlıkla sahneye çıkma isteği heyecanı olduğu sürece başarı kaçınılmaz oluyor zaten. Yönetmeniniz her sezon arayıp "bu yılda birlikte miyiz" diye soruyorsa asıl başarı budur. Ben bunu yıllarca Hüsnü ERTUNG ve Coşkun KEMER Hocamla yaşadım. Umarım bundan sonra da bu şekilde devam edip gider.

_dsc8109.jpg_dsc8111.jpg_dsc8135.jpg_dsc8152.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5978 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim