• Aydın23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ödemiş Belediyesi’nden sağlık çalışanlarına yüz siperliği
03 Nisan 2020 Cuma 19:32

Ödemiş Belediyesi’nden sağlık çalışanlarına yüz siperliği

Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı önlemlerini alan Ödemiş Belediyesi, halkın sağlığı için fedakarca mücadele veren sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasına destek amacıyla yeni bir çalışma başlattı.

Koronavirüs (COVID-19) salgınına karşı önlemlerini alan Ödemiş Belediyesi, halkın sağlığı için fedakarca mücadele veren sağlık çalışanlarının sağlığının korunmasına destek amacıyla yeni bir çalışma başlattı. Ödemiş Belediyesi FabLab’da üç boyutlu yazıcılarla yüz siperliği üretimi başladı.

Koronavirüs salgınına karşı kent genelinde dezenfeksiyon faaliyetlerini aralıksız sürdüren, işyerlerinin kapanması nedeniyle mağduriyet yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteği sunan Ödemiş Belediyesi, sağlık çalışanları için harekete geçti. Ödemiş Belediyesi bünyesindeki FabLab’da bulunan üç boyutlu (3D) yazıcılarla yüz siperliği üretimi yapılıyor. Devlet Hastanesi, Aile Sağlığı Merkezleri ve Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü çalışanlarına verilen yüz siperliklerinin üretimine gece-gündüz devam ediliyor.

 

Başkan Eriş: “Gün dayanışma günü”

“Gün dayanışma günü” diyen Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, “Bugünleri birlik-beraberlikle, fedakarlıkla geride bırakacağız. Kriz Belediyeciliği ile hem kent genelindeki genel kullanım alanlarında tedbirlerimizi sürdürüyoruz, hem de bu süreçte yaşanan mağduriyetleri en aza indirmek için vatandaşlarımıza destek sunuyoruz. Her gün mutfağımızda hemşehrilerimizin de katkılarıyla dayanışmanın en güzel örneği yaşanıyor.

Hemşehrilerimizin yardımına koşarken bir yandan hepimiz için fedakarca görevde olan sağlık çalışanlarımızın sağlığının korunmasını da düşünüyoruz.

Bu amaçla Belediyemiz bünyesindeki FabLab’da siperli maske üretimini üç boyutlu yazıcı teknolojisi ile gerçekleştiriyoruz. Hastanemize, aile sağlığı merkezlerimize ve belediyemizin sağlık çalışanlarına maskelerimizi ulaştırmaya başladık. Üretim aralıksız devam ediyor. Biz hepimizin sağlığı için buradayız, hemşehrilerimiz lütfen mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmasınlar. Dayanışmayla, tedbirlerimizi eksiksiz alarak hep birlikte başaracağımıza yürekten inanıyor, tüm hemşehrilerimize sağlık dolu günler diliyoruz” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 468 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim