• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Özge ÇİLOĞLU Planlama ve Hafriyat Sahibi Özge ÇİLOĞLU Röportajı
29 Aralık 2016 Perşembe 19:20

Özge ÇİLOĞLU Planlama ve Hafriyat Sahibi Özge ÇİLOĞLU Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabirlerinden Ayşe YILDIZ Özge ÇİLOĞLU Planlama ve Hafriyat Şirket Sahibi Özge ÇİLOĞLU ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Ayşe YILDIZ : Kendinizi Tanıtır mısınız?

Özge ÇİLOĞLU : Süleyman Demirel ve Dokuz Eylül Üniversitesinde Eğitim Gördüm

1992 Aydın doğumluyum. Süleyman Demirel Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama bölümünde okudum. Farabi ile 1 yıl Dokuz Eylül Üniversitesinde eğitim gördüm. 2015 yılında mezun oldum. Muğla merkezde 1 yıl boyunca çalıştım, daha sonra Bodrum’a geçtim bir süre Bodrum’da çalıştım. 1 yıl önce Aydın’a döndüm.

Özge ÇİLOĞLU : Yeniden İş arama Düşüncesi Cazip Gelmedi

İş arama düşüncesi bana pek cazip gelmedi. Kendi iş yerimi açmayı düşünüyordum, iki iş deneyimim olunca kendi iş yerimi açmak için daha fazla beklemek istemedim. Mesleğimi sevdiğim için cesarette aldım. Sıkılsam böyle bir cesarette bulunamazdım.

Özge ÇİLOĞLU : Hayalimi Gerçekleştirdim

Mesleğimi sevdiğim için kısa sürede kendi iş yerimi açma hayalimi gerçekleştirdim. 2016 Ağustos ayında açılışımızı yaptık ve sonra tamamen kendimi işime adadım. Koşturuyorum, yeni insanlarla tanışıyorum. Hafriyat işine kendimi adapte etmeye çalışıyorum. İlerleyen zamanlarda inşaat işine girmeyi de planlıyorum. Tabi kendi mesleğimden uzaklaşmadan.

Ayşe YILDIZ : Müteahhitlik Yapmayı Düşünüyor musunuz?

Özge ÇİLOĞLU : Kepçelerimizin Sayısını Arttırmayı Planlıyorum

Elimizdeki kepçe sayısını arttırmayı planlıyorum. Kepçelerimiz çalışırken yeni bir talep daha geliyor. Hafriyat işine tamamen girdikten sonra müteahhitlik neden olmasın ki? İnşaat sektöründe bulunmak isterim nasip olursa tabii.

Özge ÇİLOĞLU : Rutin Çalışmak Bana Cazip Gelmiyor

İnsanlar bana neden Belediye’yi değil de özel sektörü tercih ettiğimi sorarlar. Kendi işim olunca gece geç saatlere kadar çalışacağımı belli bir mesai saatimin olmadığını biliyorum. Ama bu kadar rutin olmak bana cazip gelmiyor. Kendi işim olunca ve severek yapınca, yorulduğumu fark etmiyorum.

Ayşe YILDIZ : Kendi iş yerinizi açarken kendi birikiminiz var mıydı? Maddi destek aldınız mı?

Özge ÇİLOĞLU : Ben Kadın Olarak Başarabileceğimi Kanıtlamak İstiyorum

Çalıştığım dönemlerde pek bir birikimim olmadı, ailemin desteğiyle burayı açtım. İnşallah kazanacağım da. Bir kadın olarak birçok kişiyle çalışıyorum, sektörde genellikle erkekler var. Ben bir kadın olarak bunu başarabileceğimi göstermek istiyorum. Yaşımın küçük olmasından dolayı ‘’ Yapabilecek misin?’’ sorularıyla çok karşılaşıyorum. Ama oturup iş konuşunca ‘’ Evet Özge Hanım yapabilirsiniz’’ yorumlarını duyuyorum.

Ayşe YILDIZ : Planlama ve hafriyat şirketi olarak yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?

Özge ÇİLOĞLU : Farklı Projelere de Açığız  

Plan değişikliği, plan tadilatı işleriyle ilgileniyorum. Farklı projelerde gelecek gibi, henüz konuşma aşamasındayız. Hafriyat işinde kepçemiz Güriş’te belediyenin atık toplama merkezinde çalıştı, şimdi Güriş Jeotermal santralde çalışıyor. Yıkım işleri içinde kullanıyoruz. İş yoğunluğu var.İlk işim plan tadilatı, çekme mesafesiyle ilgili sonrasında görüştüğüm büyük baş hayvan çiftliği çalışmamız var, eğitim alanında bir çalışmamız var. Bunlar henüz görüşme aşamasında geri dönüş bekliyoruz.

Ayşe YILDIZ : Hafriyat alanında anlaşmalı olduğunuz inşaat firmaları var mı?

Özge ÇİLOĞLU : Kepçenin Çalışma Süresi Dolmadan Yeni Teklif Geliyor

 Genelde diyalog halinde olduğum için kepçenin çalışma süresi dolmadan yeni bir teklif geliyor. Kepçenin çalışması olduğunu şuan dolu olduğunu söylüyoruz, iş bittikten sonra gerekli yerlere yönlendiriyoruz. Anlayacağınız kepçe boşta kalmıyor.

Ayşe YILDIZ : Size Göre Aydın İmarında Ne Gibi Eksiklikler Var

Özge ÇİLOĞLU : Aydın’da Çok Güzel Yerler Var Buraları Değerlendirebiliriz.

 İnsanlarla konuştuğumuzda ‘’Özge Hanım Zafer Meydanı’ndaki ulaşımın hali ne olacak bu sorunu çözün ’’ diyorlar. Yani müteahhitlere bakılırsa her yer imara açılır. Bence güzel olan şeylerin kıymeti bilinmeli. Sırf iş olsun diye orayı burayı yıkalım zihniyeti olmamalı. Korumamız gereken yerlere sahip çıkıp, aynı zamanda değerlendirmemiz gereken yerleri değerlendirirsek güzel şeylerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Hiç iş yapmayalım ya da her yeri yıkalım anlamına gelmiyor. Aydın’da çok güzel yerler var buraları değerlendirebiliriz.

Özge ÇİLOĞLU : Genç Girişimcilere Kendilerini Göstermeleri İçin Fırsat verilmeli

Mesleğinin erbabı insanlar genç girişimcilere kendilerini göstermeleri için fırsat vermeli, önleri açılmalı, gençlerin elinden tutulmalı diye düşünüyorum. Kendi iş yerimi açtığımda insanlar ‘’Bana bu işi bu kadar zamandır yapan belli başlı insanlar var sana iş vermezler’’ dediler. Bu durum beni korkutmuyor, bunlar zamanla aşılacak şeyler, işlerim düşündüğümden çok daha hareketli geçiyor sürekli dışarıda bir yerlere koşturuyorum.

Ayşe YILDIZ : Çalışmalarınız sadece Aydın sınırları içerisinde mi?

 

Özge ÇİLOĞLU : İzmir’de, Ağrı’da İş Yapabilirim

 Komşu illerde şimdilik bir çalışmamız yok ama Denizli ve İzmir için konuşma aşamasındayım. Şehir dışındaki akrabalarım bana iş yönlendiriyor. İzmir’de de Ağrı’da da iş yapabilirim.

Ayşe YILDIZ : İşyerinizi Aydın’da açmanızda aile faktörü var mı?

Özge ÇİLOĞLU : Çevremizin Aydın’da Olmasından Dolayı Aydın’da Açtım

 Hem ailemin burada olması, hem de burada geniş bir çevremizin olması nedeniyle Aydın bana cazip geldi.

Ayşe YILDIZ : Şehir Bölge Planlamacısı olarak Aydın Kent Meydanını yorumlar mısınız?

Özge ÇİLOĞLU : Meydan Demek Büyük Bir Boşluk Demek Değil

Ağaçların kesilmesine çok üzüldüm. Ben Aydınlıyım dershaneye yürüyerek gider gelirdim, Kent Meydanından geçerdim. Benim için oraya o canlılığı veren yeşil alandı, ağaçlardı. Parası olmayan insanlar orada rahatlıkla oturabiliyorken şimdi oturmak için bir çay parası olması gerekiyor. Anne ve babamın eski Kent Meydanında çektikleri fotoğraflara bakıyorum da bence orası korunup daha farklı proje yapılabilirdi. Çocukların, yaşlıların rahatlıkla orada oturup dinlenebileceği, oyun oynayabileceği bir alan yapılabilirdi. Meydan demek büyük bir boşluk demek değil bence, oraya buz pateni pisti yapıldıysa, buz pateninin eğitimi de verilmeli

Ayşe YILDIZ : Sıkça karşılaştığınız sorular neler?

Özge ÇİLOĞLU: Yaptığım İşi Bilmiyorlar

Genelde şehir plancısı ne iş yapar sorusuyla çok karşılaşıyorum. İmar Planı dediğimde insanların kafasında ne iş yaptığım canlanıyor.

Ayşe YILDIZ : Kendinizi 5 Yıl Sonra Nerede Görüyorsunuz?

Özge ÇİLOĞLU : Aydın Sınırlarını Aşmayı Düşünüyorum

 İş anlamında Aydın sınırlarını aşmayı ve personel sayımızı arttırmayı düşünüyorum. Çalışmalarımız boyunca ne bizim ne de karşı tarafın mağdur olmamasına özen gösteriyoruz. İnsanların üzerinde iyi bir iz bırakmak isteriz. ‘’Bu işi yapabilir mi?’’ diye düşünmelerinden ziyade ‘’Evet çok iyi iş çıkardı’’ yorumlarını duymak istiyorum.

Ayşe YILDIZ : Aydın’ın İmarı Üzerinde Ne Gibi Değişiklikler Yapmayı Planlıyorsunuz?

Özge ÇİLOĞLU : Konut Alanını Ticaret Alanına Dönüştürüyoruz

Halkımız yatırım amaçlı arsalar satın alıyor. Bir zaman sonra çocuğuma, torunuma kalsın diye buralara ev yapmak istiyor. Arazinin parseli küçük olması ya da çekme mesafesinin az olmasından kaynaklı engellerle karşılaşıyorlar.

Özge ÇİLOĞLU : Halk Bilinçlenmeli

Kendi alanı resmi kurum alanına çevrildiği için 50 yıl boyunca bu sorunlarla uğraşan insanlar var. İnsanların yıllarca alın teriyle biriktirip aldığı yatırım amaçlı arsalar bir zaman sonra o insanlara dert olmamalı bence, halk bu konuda bilinçlendirilmeli.

Özge ÇİLOĞLU : İhtiyaç Varsa Konut Alanını Ticaret Alanı Yapıyoruz

İmar planında konut olarak görünen arsa var ama mülk sahibi burada ticaret yapmak istiyor. Biz bu alanı inceleyip, ihtiyaç var mı diye bakıyoruz, ihtiyaç dahilinde biz konut alanından ticaret alanına dönüştürüyoruz.

Ayşe YILDIZ : Aydın’ın trafik sorununun çözülmesi için neler yapılabilir?

Özge ÇİLOĞLU : Aynı Evde 2-3 Tane Araba Var

En büyük sorunlardan biri otopark, arabamı park edecek yer bulamayınca Kipa’nın otoparkına park ediyorum. Bu soruna çözüm bulunmalı çünkü Aydın’da taşıt sayısı gittikçe artıyor, aynı evde 2-3 tane araba var.

Ayşe YILDIZ : Gördüğünüz eksiklikleri gerekli mercilere bildirdiniz mi?

Özge ÇİLOĞLU : Eksikleri Dile Getireceğim

Gerekli yerlerle henüz irtibata geçmedim. Ama insanlar bana ‘’Özge artık şu battı, çıktılara bir çözüm bulunsun’’  diye isyan ediyor. Bu tür sorunlar için Şehir Plancılarla ortak bir çalışma gerekli, böyle bir ortam bulduğumda eksiklikleri dile getireceğim. 

Röportaj : Ayşe YILDIZ

_dsc6044.jpg_dsc6046.jpg_dsc6051.jpg_dsc6053.jpg_dsc6055.jpgmanset-037.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9547 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim