• Aydın9 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PAGEV BAŞKANI EROĞLU’NDAN POŞET ÜRETİCİLERİNE MÜJDE
15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:10

PAGEV BAŞKANI EROĞLU’NDAN POŞET ÜRETİCİLERİNE MÜJDE

Plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi. Gebze ve Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin mezuniyet tö

Plastik sektörünün birleştirici gücü PAGEV, üyelerini ve sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlediği geleneksel iftar yemeğinde bir araya getirdi. Gebze ve Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin mezuniyet töreninin de yapıldığı iftara PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu’nun konuşmasında yer verdiği Eximbank’tan yapılandırma müjdesi damga vurdu. Eroğlu, Eximbank’ın plastik poşet üreticilerinin borçlarını yapılandıracağını belirtti. Böylece yılın başından bu yana PAGEV’in ücretli plastik poşet uygulaması ile ilgili gündeme getirdiği bir sorun çözüme kavuştu.

 

 

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma, Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV), sektör temsilcilerini İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen geleneksel iftar yemeğinde ağırladı. Türkiye’nin en hızlı büyüyen sektörlerinden Türkiye plastik sektörü, iftar gecesinde Gebze ve Küçükçekmece PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri öğrencilerinin mezuniyet heyecanına da tanık oldu. PAGEV’in ev sahipliğinde organize edilen geceye; İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın yanı sıra kimya, plastik ve geri dönüşüm sektörünün önemli aktörleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sektöre destek veren çeşitli kurum ve kuruluşlardan pek çok davetli katıldı.

 

İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen iftar buluşmasında konuşan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, ücretli poşet uygulamasındaki yanlış uygulamaların plastik poşet üreticilerine büyük mağduriyet yaşattığını belirterek “Bugün yaklaşık 2 bin firmamız plastik poşet üreterek ülke ekonomimize katkı sağlıyor. Ancak yılbaşında uygulamaya konan ve usul ve esas bakımından pek çok eksiklikler barındıran ücretli plastik poşet uygulaması ile bu firmalarımız çok zor durumda kaldı. Üreticilerimiz poşetin ücretli olmasına hiçbir zaman karşı olmadılar sadece adil bir uygulama istediler. Bu noktada AB mevzuatı ile uyumlu bir uygulama talebimiz vardı. PAGEV olarak firmalarımızın sesi oluyor ve haklı taleplerini her platformda dile getirerek gerekli düzenlemelerin yapılması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda bugüne kadar ilgili 8 Bakanımız ile birebir görüşerek mevzuattaki eksikleri ve çözüm önerilerimizi kendilerine sunduk. Sektörler ile ilgili kararlar alınırken etki analizi çok iyi yapılarak kararlar alınmasında büyük fayda var. Mevzuatlar hazırlanırken sürece sektör temsilcileri de dahil edilerek etraflıca istişare edilmesi şart. Aksi takdirde üretime ve sanayiye çok ciddi zararlar veriyor. Hatta ne yazık ki insana dair kötü sonuçlar doğabiliyor. Maalesef geçtiğimiz günlerde zor durumda kalan bir plastik poşet üreticimizin hayatına son verdiği haberini üzülerek aldık. İşte böyle üzücü sonuçlar ile karşılaşmamak için atılan adımların çok iyi hesaplanması gerekiyor. Bu kanun yapılırken üreticilerimiz mağdur edildi, uygulamadan haberi olmayan firmalarımız çeşitli borçların altına girdi. Hatta öyle ki Ekonomi Bakanlığımız bile kanunun değişmesinden bir ay önce poşet üreticilerine teşvik veriyordu. Maalesef tüketiciden alınan 25 kuruşun 10 kuruşunu alan marketler bu sürecin arkasındaki büyük lobiyi oluşturdular. PAGEV olarak daha 2018 yılında planlanan bu süreci erteletmiştik. Ancak 2019’da bunu tekrar uygulatmayı başardılar. Sonuç olarak üretici firmalarımızın çoğunun bankalara ciddi borçları var. PAGEV olarak bu konuda yoğun çalışmalarımız oldu. Hükümet nezdinde ve Bankalar Birliği nezdinde vergi borçlarının ve bankalara olan kredi borçlarının yapılandırılmasını talep ettik. Bu çalışmalarımızın anlamlı sonuçlarından birini 10 Mayıs Cuma günü aldık. Eximbank’tan bize gelen yazıda plastik poşet üreticilerimizden kredi borçları olanların borçlarının yapılandırılması konusunun kabul edildiği müjdesi yer alıyordu. Dolayısıyla bu tarz borcu olan firmalarımız direkt Eximbank ile görüşerek yapılandırma talep edebilir. Sesimizi duyan ve sektörümüze destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Mevzuat ile ilgili diğer haklı taleplerimiz için de mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.

Haber : Merve GÜLMEZ

1557906684_pagev_meslek_okullar___2018_2019_mezuniyet.jpg1557906687_pagev___ftar_2.jpg1557906688_to_ba__kan_____ekib_avdagi__.jpg1557906689_pagev___ftar_1.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 680 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim