• Aydın10 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pazarlığa Açık Olanlar Tapusunu Nakde Çeviriyor
24 Nisan 2019 Çarşamba 09:49

Pazarlığa Açık Olanlar Tapusunu Nakde Çeviriyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ikinci el konut piyasası hareketleniyor.Veriler, Mart ayında Türkiye genelinde 60.000’den fazla ikinci el konut satışının gerçekleştiğini gösteriyor.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre ikinci el konut piyasası hareketleniyor.Veriler, Mart ayında Türkiye genelinde 60.000’den fazla ikinci el konut satışının gerçekleştiğini gösteriyor. Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin “İkinci el konut piyasasında yaşanan bu hareketlenmenin tüm emlak piyasasına yansıyacağını öngörüyoruz, konut satışlarında yaşanan bu artışta alıcılara sunulan ciddi indirimlerin etkisi büyük” diyor.

 

Kurulduğu günden bu yana geliştirmiş olduğu platform ve teknoloji sayesinde kurumsal satıcıların ekspertiz raporlu gayrimenkullerini hızla nakde çevirmesini sağlayan Tapu.com, ikinci el konut piyasası ve bu piyasadaki indirimleri masaya yatırdı.

 

İkinci el konut piyasasının lideri İstanbul

TÜİK verilerine göre ikinci el konut piyasası hareketleniyor.Verilere göre, Türkiye genelinde ikinci el konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre %1,1 artış göstererek 60.883 oldu. İkinci el konut satışlarında dikkat çeken illerin başında ise İstanbul, Ankara ve Antalya geliyor. Mart ayında tüm Türkiye genelinde,İstanbul 10.000’den fazla ikinci el konut satışıyla liste başında yer aldı. İstanbul’u, 7.000’den fazla satışla Ankara ve 3.500 satışla Antalya izledi.

 

İkinci el konut piyasasındaki hareketlenmeyi yorumlayan Tapu.com kurucu ortağı Emre Erşahin, “İkinci el emlak piyasasında yaşanan bu hareketlenmenin temelinde, alıcılara ciddi indirimler sunan satıcıların etkisinin büyük olduğunu düşünüyoruz. TÜİK verileri Türkiye toplam gayrimenkul pazarında daralma göstermesine rağmen, aslında pazarda durgunluk yok; sadece fiyat inadı var. Özellikle son dönemde fiyatlarda ciddi indirimler sunan satıcıların kısa sürede ellerinde tapuları nakde çevirdiğini görüyoruz. Bu yönelimin kısa süre içinde pazarın geneline yayılacağını ve konut piyasasını hareketlendireceğini öngörüyoruz” diyor.

 

Finansal kurumlar ciddi indirimler sunuyor

Tapu.com’la çalışan finansal kurumların fırsat maliyetlerini düşünerek ciddi indirimler sunduklarını belirten Erşahin, “Emlak piyasasında zaman zaman yaşanan durgunluğun temel sebeplerinden birinin de fırsat maliyetlerinin göz ardı edilmesi olduğunu düşünüyoruz. Finansal kurumlar bu konuda tüm satıcılardan hızlı hareket ederek fiyatlarda ciddi indirimlere giderek ellerindeki portföyü eritiyor, bu sayede hem satıcı kazanmış oluyor hem de alıcı alırken kazanıyor.

 

Bankalar yasa gereği paradan para kazanmak durumunda, bu sebeple ellerindeki gayrimenkulleri hızla nakde çevirmeleri gerekmekte. Gayrimenkülleri 3 yıl içinde satma zorunluğu olan finansal kurumlar son dönemde ellerinde biriken gayrimenkulleri hızla nakde çevirmek yönünde hareket ediyor bu da ikinci el piyasasını hareketlendiriyor” dedi.

 

Tapu satışında hız rekoru

Tapu.com’da satılan tapuların ekspertiz raporuna sahip olduğunu ve buna paralel olarak dasatılan her 5 tapudan 1’inin 15 gün içerisinde satışının gerçekleştirildiğini ve 24 saat içinde bile topladığı tekliflerle rekor sayılacak hızlarda tapu devri aşamasına geçebildiklerinin altını çizenErşahin, “Gayrimenkul fiyatının şeffaf ve rekabetçi bir ortamda, alıcıların teklifleriyle belirlenmesini sağlıyoruz, şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine 3 yıl önce kurduğumuz sistemde her gün işlem yapıyoruz” diyor.

 

Tapu.com hakkında

Tapu.com, sadece ‘ekspertiz raporlu’ gayrimenkulleri alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesidir. Şeffaf bir piyasada bilinçli alıcıların vereceği tekliflerle bir gayrimenkulün piyasa değerini bulabileceği düşüncesi üzerine kurulan Tapu.com, 2015 yılında faaliyete geçmiştir ve bugüne kadar 72 ilimizde tapu devri tamamlamıştır.

 

Gayrimenkul piyasasındaki fiyatların, tıpkı dolar, petrol ve hisse senedi piyasalarında olduğu gibi ciddi alıcıların şeffaf ve rekabetçi teklifleriyle belirlenmesi gerektiğine inanan Tapu.com, alıcının daha hızlı ve daha doğru karar almasını sağlamaktadır.

Haber : Merve GÜLMEZ

1555944005_tapu.com_kurucu_orta_____emre_er__ahin.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 673 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim