• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PEK GÜZEL : Çelik Kapılar Akıllanıyor
02 Ocak 2017 Pazartesi 22:44

PEK GÜZEL : Çelik Kapılar Akıllanıyor

Çelik kapı sektörünün başarılı ismi Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel,

Çelik kapı sektörünün başarılı ismi Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, yakın gelecekte çelik kapı sektöründe de teknolojiye dayalı ürünlerin pazarda yoğun olarak karşımıza çıkacağının sinyallerini verdi. İleride anahtar kullanımın yüzde 1 seviyelerine kadar gerileyeceğini tahmin ettikleri söyleyen Pekgüzel, “Güvenlikte en önemli basamağı kapılar oluşturuyor. Bu bakış açısıyla dışardan gelebilecek olumsuz olaylara karşı kalkan görevi gören kapıların, akıllı teknolojiyle donatılmaması günümüzde pek mümkün değil” dedi.

 

Gün geçtikçe artan hırsızlık olayları karşısında yaşam alanlarımız için kalkan görevi gören kapılar, teknolojiyle buluşuyor. Kopyalanabilen anahtarlar, kolayca açılabilen kapı ve pencereler ev sahiplerinin korkulu rüyası olunca, gelişen teknoloji sayesinde kişiye özel tasarlanmış ve sahibini tanıyan çelik kapı sistemleri karşımıza çıkıyor. Bu bakış açısıyla yakın gelecekte çelik kapı sektöründe de akıllı teknolojilerin yoğun olarak kullanılacağını söyleyen Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, sağlam, dayanıklı ve son teknolojiye uygun olarak tasarlanan kapıların her evin ihtiyacı olduğunu belirtti.

 

Çelik kapı da kullanılan akıllı sistemlerin birden fazla olduğunu söyleyen Pekgüzel, “Parmak izi, şifreleme, biyometrik sistemler ve göz bebeklerinden tanıma gibi teknolojiler, günümüz kapılarında yer almaya başladı. Bu teknolojiler içinde sıkça kullanılan ise parmak izi ve tuşlu sistemler. Ayrıca akıllı teknolojiler sayesinde yaşam alanlarınızı uzaktan, evinizin dışından kumanda edebileceğiniz başka sistemleri de var. Bu akıllı otomasyon sitemleri sayesinde, çelik kapılarımızı da bu sistemlere entegre edebiliyoruz” dedi.

 

“Akıllı teknoloji üzerine yoğunlaştık”

Akıllı otomasyon sistemleri sayesinde, oluşabilecek bir alarm anında çelik kapıların da rahatlıkla açılabileceğini söyleyen Pekgüzel, bu sistemlerin insan yaşamına kolaylık ve güvenlik sağladığını ve gelecekte insanların anahtar taşıma zorunluluğunun ortadan kaldıracağını aktardı. Günümüz akıllı ev otomasyon sistemlerinin kişisel cep telefonlarıyla yönetilebildiğini belirten Sur Çelik Kapı Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Pekgüzel, “Bu türlü teknolojik çalışmalar, insan hayatını kolaylaştırıyor. Sevdiklerinizin güvenliğini sağlamak, geçiş noktalarını denetleyebiliyor olmak bizim için önemli kriterler. Bu bakış açsıyla çelik kapı sektöründe de elektronik ve teknolojik ürünlerin kullanımı kaçınılmaz hale geliyor. Yurt dışı örneklerine baktığımızda şu görüyoruz ki; ileride anahtar kullanımı neredeyse sıfıra inecek. Dolayısıyla Sur Çelik Kapı olarak, üstünde yoğun olarak çalıştığımız inovasyon harikası ürünlerimiz var. Çünkü sağlam ve dayanıklı bir kapının her evin ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. İnsanlar gece uyuduklarında, ya da kapılarını kilitleyip evden çıktıklarında, tedirgin olmamalılar. Bunun için araştırma yaparak ve araştırma sonucunda bulduklarımızı geliştirerek çalışmaya devam ediyoruz”diye açıkladı.

AydınÖzel

1483354675_sur_celik_kap___y__netim_kurulu_ba__kan___yal____n_pekg__zel.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1899 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim