• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
PEPSICO TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE DUYDUĞU GÜVENİ MANİSA’DAKİ YENİ FABRİKASIYLA TAÇLANDIRDI
07 Ocak 2019 Pazartesi 11:34

PEPSICO TÜRKİYE’NİN GELECEĞİNE DUYDUĞU GÜVENİ MANİSA’DAKİ YENİ FABRİKASIYLA TAÇLANDIRDI

Türkiye’de yaklaşık üç bin kişiye doğrudan ve 40 binden fazla kişiye dolaylı olarak istihdam imkânı sağlayarak ülke ekonomisine ve gelişimine önemli bir katkı sunan PepsiCo, Manisa’da açtığı 6. fabrikasıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor.
  • Türkiye’de yaklaşık üç bin kişiye doğrudan ve 40 binden fazla kişiye dolaylı olarak istihdam imkânı sağlayarak ülke ekonomisine ve gelişimine önemli bir katkı sunan PepsiCo, Manisa’da açtığı 6. fabrikasıyla Türkiye’deki yatırımlarına devam ediyor.
  • 300 kişinin istihdam edildiği fabrika, en yüksek kalite standartlarında, yerel tüketicilerin damak tadına uygun olarak Lay’s, Doritos ve Ruffles markalarına ait geniş bir yelpazede ürün sunuyor.
  • 2019 yılında yaklaşık 150 milyon paket Doritos, 100 milyon paket Lay’s ve Ruffles üretecek yeni fabrikadan Romanya, Bulgaristan, Moldova, Litvanya, Estonya, Polonya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan’a ihracat yapılıyor.
  • PepsiCo, 47 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik bir alana inşa ettiği dev fabrikasıyla Türkiye’nin geleceğine duyduğu güveni ve Türkiye ile birlikte büyümeyi amaçlayan uzun vadeli bir yatırımcı olduğunu bir kez daha kanıtlıyor.

6 Ocak 2019 – Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek şirketlerinden PepsiCo Türkiye’deki altıncı fabrikasını Manisa’da açtı. Açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın katıldı. Tören, PepsiCo Avrupa ve Sahra-altı Afrika Başkanı Silviu Popovici ile PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel’in ev sahipliğinde gerçekleşti.

 

PepsiCo’nun yeni fabrikası, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde 47 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplam 100 bin metrekarelik bir alan üzerine kuruldu. Bu alanın seçiminde, lojistik konumu, Organize Sanayi Bölgesi’nin yatırıma uygun altyapısı, eğitimli işgücü ve belirli hammadde kaynaklarına yakınlığı gibi bir dizi temel kriter rol oynadı.

 

 

Türkiye’de PepsiCo’nun altıncı fabrikası olan Manisa fabrikasında, en yüksek kalite standartlarında ve yerel tüketicilerin damak tadına uygun tariflere göre hazırlanmış Lay’s, Doritos ve Ruffles markalarının geniş çeşitliliğe sahip atıştırmalık ürünleri üretiliyor. Burada üretilen Doritos ürünlerinin yaklaşık yüzde 25’i Romanya, Bulgaristan, Moldova, Litvanya, Estonya, Polonya, Makedonya, Kosova, Arnavutluk ve Sırbistan’a ihraç ediliyor. İnşaatında 500 kişinin çalıştığı fabrika faaliyete geçmesiyle birlikte 300 kişiye iş olanağı yaratıyor.

 

Açılışta konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “PepsiCo’nun 100 m2 alanda kurulan, ilk etapta 350 sonrasında 500 kişiye istihdam sağlayacak bu yatırımını ülkemize kazandıran dostlarımıza teşekkür ediyorum. Bu yatırımın, istihdam dışında tarım kapasitesinin artışına da katkı sağlayacağını düşünüyorum. Dünyanın en büyük yiyecek ve içecek firmalarından PepsiCo’nun bu yatırımı, Türkiye’ye güvenin bir işaretidir,” dedi.

 

PepsiCo Avrupa ve Sahra-altı Afrika Başkanı Silviu Popovici tesis yatırımı ile ilgili şöyle konuştu: “PepsiCo olarak 56 yıldır Türkiye’nin zengin tarihinin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bugün ise, Manisa’da kurduğumuz yeni yiyecek fabrikamız, Türkiye’ye yatırımlarımızın önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor ve Türkiye halkına, ekonomisine ve geleceğine olan inancımızı simgeliyor.”

 

Bugün PepsiCo, Türkiye’nin 24 farklı şehrinde tarımsal faaliyet yürütüyor ve kullandığı patates ve mısırın yüzde 100’ünü yine Türkiye’nin yerel üreticilerinden satın alıyor. Manisa fabrikasının faaliyete geçmesiyle birlikte PepsiCo’nun yerel çiftçilerden satın aldığı patates ve mısır miktarı yüzde 14 oranında arttı.

 

PepsiCo Türkiye Genel Müdürü Levent Yüksel de yaptığı konuşmada şu görüşlere yer verdi: “PepsiCo olarak, ülkemizde yarım asırdan fazladır faaliyet göstermekteyiz. Tarım, işimizin tam merkezinde yer alıyor. Birlikte çalıştığımız 1000 çiftçimiz ve diğer ortaklarımızla büyük bir aileyiz. Sürdürülebilir Tarım Programımız ve PepsiCo Tarım Akademimiz aracılığıyla yeni inovasyonları ve en iyi uygulamaları çiftçilerimizle paylaşıyor ve gelişimlerini sürekli kılmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra, Türkiye’de yaklaşık üç bin kişiye doğrudan ve 40 binden fazla kişiye dolaylı olarak istihdam imkânı sağlayarak ülke ekonomisine ve geleceğine önemli bir katkı sunuyoruz.”

 

Bu yatırım aynı zamanda PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunu da destekliyor. Manisa fabrikası, çevresel, sosyal ve yetenek sürdürülebilirliği alanlarında verimliliği ve iş emniyetini güvence altına alan Yalın Üretim uygulamalarına uygun olarak tasarlandı. İlk tasarım aşamasından itibaren Sanayi 4.0’a entegre altyapısı ile en son teknoloji ve inovasyon yetkinlikleriyleinşa edilen fabrika, üretim planlama, anlık veriye ulaşım ve raporlamada dijitalleşme sayesinde, kağıtsız fabrika projesinin uygulanacağı dünyada ilk PepsiCo fabrikalardan biri olma özelliğini taşıyor. Bunun yanı sıra, 2020’de açılacak biyogaz üretim tesisinin kullanacağı elektriğin yüzde 30’u fabrikanın atıklarından elde edilecek ve fabrika, “sıfır atık” üretim tesisi olma özelliği de kazanacak.

 

PepsiCo, Türkiye’de çevreyi koruma ilkelerine olan bağlılığını; atık, geri dönüşüm ve ambalaj malzemeleri alanlarındaki sürdürülebilir uygulamalarıyla devam ettiriyor. Çevresel sürdürülebilirlik alanında PepsiCo Türkiye’nin yürüttüğü çalışmalar, Kasım 2017’de şirkete, ekolojik yenilikçilik aracılığıyla sürdürülebilir kalkınmaya yapılan en önemli katkıları ödüllendiren Avrupa Çevre İş Ödülleri’nin Çevre Yönetim kategorisinde ikincilik getirmişti.

 

***

 

 

PepsiCo Hakkında

PepsiCo ürünleri, dünyanın dört bir yanındaki 200’den fazla ülke ve bölgede, tüketicilerimiz tarafından günde bir milyar kez, beğeniyle tüketiliyor. PepsiCo; Frito Lay, Gatorade, Pepsi Cola, Quaker ve Tropicana şirketlerinin sunduğunu yiyecek ve içecek portföyü ile 2017 yılında 63 milyar dolar üzerinde net gelir elde etti. PepsiCo’nun geniş yiyecek ve içecek ürün portföyü, her biri yıllık 1 milyar doları aşan perakende satışına sahip 22 ayrı markanın dâhil olduğu yüzlerce yiyecek ve içecek ürününü kapsıyor.

 

PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans vizyonunun kalbinde, şirketimizin başarısının ayrılmaz bir şekilde sürdürülebilir bir dünya ile bağlantılı olduğuna dair temel inancımız yer alıyor. PepsiCo’nun toplum ve paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratan başarılı bir küresel şirket olarak faaliyet göstermesinin, satışa sunduğumuz ürün portföyümüzü sürekli geliştirmemiz, dünyayı korumak üzere operasyonlarımıza yön veren sorumluluk anlayışımız ve dünya genelinde insanları güçlendirmemiz ile mümkün olduğuna inanıyoruz. 

 

Haber : Helin ÖDEN

1546708232_pepsico_manisa_fabrika_gorsel1.jpg1546708234_acilisgorsel.jpg1546708238_pepsico_manisa_fabrika_gorsel2.jpg1546759938_soldansaga_silviupopovici_leventyuksel.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 937 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim