• Aydın26 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
"Rakam, Çalışanların Büyük Bölümünün Beklentilerini Karşılayacak Seviyede "
26 Aralık 2018 Çarşamba 12:43

"Rakam, Çalışanların Büyük Bölümünün Beklentilerini Karşılayacak Seviyede "

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2019 yılı asgari ücret tutarı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı için asgari ücreti 2 bin 20 TL olarak açıkladı. Konu özelinde açıklamad

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren 2019 yılı asgari ücret tutarı belli oldu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu 4. toplantısı sonrasında açıklama yapan Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, 2019 yılı için asgari ücreti 2 bin 20 TL olarak açıkladı. Konu özelinde açıklamada bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, “Bu rakamın çalışanların büyük bölümünün beklentilerini karşılayacak seviyede olduğunu görüyoruz. İşverenler açısından şu anki ekonomi koşullarında başlangıçta biraz zorlayıcı bir durum olabilir” dedi.

 

Bugün Bakan Zehra Zümrüt Selçuk tarafından açıklanan asgari ücret rakamlarıyla ilgili değerlendirmede bulunan Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar, asgari ücretin yüzde 26’lık bir zam oranı ile net 2 bin 20 TL olduğunu ve bu rakamın çalışanların büyük bölümünün beklentilerini karşılayacak seviyede olduğunu söyledi.

 

“Hem çalışan hem de işveren için dengelerin korunduğu bir çalışma”

İşverenler açısından şu anki ekonomi koşullarında başlangıçta biraz zorlayıcı bir durum olabileceğinin altını çizen Duyarlar, asgari ücret rakamının hemen ardından açıklanan teşviklerle birlikte işverenin üzerindeki yükün bir kısmının devlet tarafından üstlenileceğini öngördüklerini belirtti. 2018 yılında 9 ay uygulanan asgari ücret desteğinin 2019 yılında 12 boyunca devam edeceğini belirten Eleman.net Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Duyarlar,2019 ve 2020 yıllarında ilk defa işe alınacak her işçinin sigorta ve vergi giderlerini devlet üstlenecek. Hem çalışan hem de işveren için dengelerin korunarak bir çalışma yapıldığını söyleyebiliriz. Belirlenen asgari ücretin her iki tarafta nasıl karşılandığını düzenlediğimiz anketler üzerinden elde edilecek sonuçlara göre ayrıca değerlendirmesini yapacağız.”

Haber : Merve GÜLMEZ

eleman.net-yonetim-kurulu-uyesi-ozlem-duyarlar-(2).jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 993 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim