• Aydın25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Renault’dan Sezonun En İyi Derecesi
23 Ekim 2018 Salı 09:29

Renault’dan Sezonun En İyi Derecesi

Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg’in 6’ıncı, Carlos Sainz’in ise 7’inci sırada tamamladığı ABD Grand Prix’sinde sezonun en iyi derecesini elde etti. Bu sonuçlarla birlikte 4’üncü sıradaki yerini sağlamlaştıran Renault, 5’inci sıradaki Haas i

Renault Sport Formula 1 Takımı, Nico Hülkenberg’in 6’ıncı, Carlos Sainz’in ise 7’inci sırada tamamladığı ABD Grand Prix’sinde sezonun en iyi derecesini elde etti. Bu sonuçlarla birlikte 4’üncü sıradaki yerini sağlamlaştıran Renault, 5’inci sıradaki Haas ile puan farkını 22’ye çıkardı.

 

 

Nico Sainz “Renault ile yarışmaya başladığımdan bu yana en iyi takım performansını elde etmiş olmaktan çok mutluyum. Otomobilimizin yeterli hıza ulaşabildiğini ve son derece rekabetçi olduğumuzu göstermiş olduk. Sıralamada iyi bir pozisyonda olmanın ve temiz bir ilk tur çıkarmanın önemini de bir kez daha görmüş olduk. Hala çok şey yapabiliriz, önemli puanlar kazandığımızı düşünüyorum. Önümüzde üç yarış daha var ve aynı başarıyı sürdürmemiz gerekiyor.” dedi.

 

 

11’inci sırada başladığı yarışı 7’inci sırada tamamlayan Carlos Sainz, “Genel olarak hafta sonu performansımızdan memnunum. Takım olarak iyi bir sonuç elde ettik, buna çok ihtiyacımız vardı. Yarışı 6’ıncı ve 7’inci sırada tamamlamak, bize çok önemli puanlar kazandırdı. Bu harika takım çalışmasından ötürü herkesi tebrik etmek istiyorum. Yarışa oldukça iyi bir başlangıç yaparak ilk dönüşte önümde başlamış olan üç aracı geride bıraktım. Ferrari’nin arkasındayken virajı geniş aldım ve Estaban’ın beni geçmesine izin verdim. 6’ıncı turda ise onu temiz bir şekilde dışarıdan solladım, bu yüzden verilen cezayı anlamış değilim. Sonrasında ise tamamen lastik yönetimi ve yakıt tasarrufuna odaklandım. 7’inci sırayı elde etmiş olmaktan ve takımın gösterdiği çabadan dolayı mutluyum.” dedi.

 

 

Renault Sport Formula 1 Takım Direktörü Cyril Abiteboul, “Takım olarak birlikte hareket ettiğimizde neler başarabileceğimizi gördük. Pist koşullarından dolayı herkes için zorlu geçen bir hafta sonunun ardından istediğimiz sonuçları elde ettik. Son üç yarışa girerken şampiyonada daha iyi bir pozisyon elde ettik ve bu durum takıma ve sürücülerimize güven verdi.’’ dedi.

Haber : Merve GÜLMEZ

1540213957_21218510_2018___season_s_best_in_austin.jpg1540213958_21218511_2018___season_s_best_in_austin.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 648 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim