• Aydın14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
RİZELİLER, AYDIN ZEYTİNYAĞINA İLGİ GÖSTERDİ
28 Temmuz 2019 Pazar 19:08

RİZELİLER, AYDIN ZEYTİNYAĞINA İLGİ GÖSTERDİ

Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım faaliyetlerinin altıncısı Rize Deniz Caddesinde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleşti.

Aydın Ticaret Borsası tarafından başlatılan ikinci etap Tadım ve Tanıtım faaliyetlerinin altıncısı Rize Deniz Caddesinde ziyaretçilerin  yoğun ilgisi ile gerçekleşti. 

Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım Etkinliğine; Aydın Ticaret Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri katılım sağladı. Aydın Ticaret Borsası heyetine Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş, Meclis Üyesi Mehmet İsmailoğlu ve Genel Sekreter İsmail Kocaman  eşlik etti. 

Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur; Zeytinyağı Tadım ve Tanıtım etkinliğimizin altıncısını Kardeş Borsamız olan Rize Ticaret Borsasımızın destekleriyle Deniz Caddesinde ziyaretçilerin yoğun ilgisi ile gerçekleştirdik. İki gün süren etkinliğimizde, 1000 ziyaretçiye Uluslararası Zeytin  Konseyinden (International Olive Council / IOC) akredite olan, Aydın Ticaret Borsası Tadım Paneli Uzmanları İdris Kurt ve Barış Şenol  tarafından, tüketicilere birebir “doğru zeytinyağının nasıl olması gerektiği” tadım yaptırılarak anlatıldı. Tanıtım faaliyetleri ile, tüketiciler kaliteli zeytinyağını nasıl ayırt edebilecekleri, kaliteli zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilgilendirildiler.  Etkinliğimiz ile tadım kriterleri ve kimyasal özelliklerine göre üstün kalitede olan zeytinyağının tanınırlığını ve bilinirliğini arttırmaya “Bilinçli bir tüketici kitlesi oluşturarak, ülkemizde düşük olan zeytinyağı tüketiminin arttırılmasına” katkıda bulunulacaktır. Tadım ile zeytinyağının değerlendirmesini yapan tüketiciler  zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler hakkında bilinçlendiği için tağşişe yönelim azalacaktır. Rize  etkinliğimizde Borsamıza destek veren, kardeş Borsamız Rize Ticaret Borsası’na teşekkürlerimi sunuyorum. İfadelerine yer verdi. 

Rize Ticaret Borsası Meclis Başkanı Resul Okumuş; Kardeş Borsamız Aydın Ticaret Borsası’nın  Rize'de gerçekleştirdikleri Zeytinyağı tadımı ile tüketicilere zeytinyağında olması ve olmaması gereken özellikler anlatılarak, Rizelilerin doğru zeytinyağı tüketmesi için bilgilendirdiler. Teşekkür ediyoruz. İfadelerine yer verdi.

Aydın Ticaret Borsası tarafından gerçekleştirilen zeytinyağı tadım ve tanıtım etkinliğinde standına ayrıca İyidere Belediye Başkanı Saffet Dere, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim ve Meclis  Üyeleri, Esnaf ve sanatkar Odası Başkanı Güven Aksoy da ziyaret ederek Zeytinyağı tadımı yaptılar.

sablon-yildiz-001.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 767 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim