• Aydın13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Sağlıklı Yaşamın Sırları Bu Fuarda Çözülüyor
17 Aralık 2018 Pazartesi 10:56

​Sağlıklı Yaşamın Sırları Bu Fuarda Çözülüyor

Türkiye ve Dünya’da organik, doğal ve sağlıklı ürünlere ilgi her geçen gün artıyor. Organik Tarım Araştırmaları Enstitüsü (FIBL) ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu’nun (IFOAM) küresel organik ürün pazarına yönelik "Organik Tarım Dünyası

Türkiye ve Dünya’da organik, doğal ve sağlıklı ürünlere ilgi her geçen gün artıyor. Organik Tarım Araştırmaları Enstitüsü (FIBL) ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu’nun (IFOAM) küresel organik ürün pazarına yönelik "Organik Tarım Dünyası" başlıklı son raporuna göre 1996 yılında Türkiye'de sadece 8 ürün organik olarak üretilirken bu sayı, son veriler ışığında 238'e yükseldi. Gittikçe büyüyen ve önem kazanan bir sektörü uluslararası alanda bir araya getiren tek ihtisas fuarı olma özelliği taşıyanDoğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı Exponatura19,10-13 Ocak 2019 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde 9’uncu kez kapılarını açacak. Fuar, gıdadan, doğal kozmetik ürünlere, bitkisel tedavi ürünlerinden anne-bebek ürünlerine kadar birçok ürüne ev sahipliği yaparken yeni ticari bağlantıların oluşmasına da katkı yapacak.

 

 

Günümüzde gelişmiş ülkeler başta olmak üzere, dünyadaki birçok ülkede doğal ve organik ürünlere olan talep giderek artıyor. Bu talebi karşılayan tek fuar olma özelliği taşıyan Tureks Uluslararası Fuarcılık tarafından organize edilen Exponatura, 20 bin ziyaretçi ile sektöre yeni bir soluk kazandıracak. Fuarda, tüm bölgelerde yetişen ve şifalı doğal ve organik ürünler, beslenme ve diyet ürünler, anne – bebek ürünleri, vejeteryan – vegan ürünler, bitkisel kozmetik ve güzellik, doğal tedaviler – bitkisel ilaçlar ve içecekler gibi birçok bitkisel ürün grubu yer alacak.

 

Konuk Ülke İran

 

Türkiye’nin ve Dünya’nın farklı yerlerinden birçok sektör profesyonelini tek çatı altında buluşturan fuar eczanelerden, marketlere organik ürün alıcılarından aktarlara, doğal ürün üreticilerinden ithalatçılarına kadar geniş bir ticari hedef kitlesine sahip. Fuar hem sektörün gelişimine katkı sağlarken hem de gerçekleşecek ticari faaliyetler ile ülke ekonomisine katkı yapacak. Konuk ülke olarak İran’ı ağırlayacak olan Exponatura’ya İran Cumhurbaşkanı yardımcısı ile birlikte 40 kişilik heyetin katılımı bekleniyor.

Haber : Merve GÜLMEZ

1544430471_exponatura__3_.jpg1544430479_exponatura__2_.jpg1544432945_exponatura3.jpg1544432976_exponatura2.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 654 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim