• Aydın11 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şahin Dekor Sahibi Ramazan ŞAHİN Röportajı
22 Aralık 2016 Perşembe 17:35

Şahin Dekor Sahibi Ramazan ŞAHİN Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Şahin Dekor Sahibi Ramazan ŞAHİN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Osman ÇELİKKOL Şahin Dekor Sahibi Ramazan ŞAHİN ile Çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Osman ÇELİKKOL : Biraz kendinizden bahseder misin ?

Ramazan ŞAHİN :  2003 Yılında İnşaat Sektörüne Giriş Yaptım

1985 Aydın doğumluyum. Aydın İmamköy Mahallesinde dünyaya geldim. Bundan 5 yıl öncesine kadar İmamköy’de ikamet ediyordum. Lise mezunuyum. Bir süre Üniversite deneyimim oldu fakat daha sonrasında okulu bıraktım. Muhasebe bölümü okuyordum. Ticaret hayatı biraz daha bana yakın olduğunu düşündüğüm için bu sektöre geçtim. 2003 yılında ilk olarak inşaat sektörüne giriş yaptım.

Ramazan ŞAHİN :  2004 İlk İşyeri

İlk başlarda dekorasyon olarak başladım. Şahin dekorasyon olarak 2004 yılında ilk iş yerimi kurdum. 2007 yılında Şahin dekorasyon, Şahin Dekor Yapı Tasarım olarak isim değişikliğine gidildi. Aynı zamanda 2007 yılında taşeronlukta yapmaya başlamıştım. Yap – sat anlamında değil; okul inşaatı, yurt inşaatı, fabrika inşaatı gibi bunların taşeronluğunu yapmaya başladım.

Ramazan ŞAHİN : 2011’de İlk Ortaklığım

2010 yılında şubelerimiz açıldı. Köşk’te bir şube, Aydın’da Cumhuriyet Caddesinde halen mevcut olduğumuz yerimizi açtık. Ana merkezimiz Vakıflar Lojmanın altı idi. Tabi yıkıldı daha sonrasında. Bir diğer yanda 2011’de Digi Giyim sahibi Erol DİKMEN ile birlikte Rüya Düğün Salonunu kurduk. 5 yıl kadar da bu salonun işletmesini kendimiz yaptık ve daha sonrasında devrettik.

Ramazan ŞAHİN : 2015’de Şahin Dekorpen Pvc Fabrikası

2015 yılında PVC doğrama üzerine Şahin Dekorpen adı altında bir fabrika kurdum. Şuanda Astis’de faaliyetlerini sürdürüyor. Yaklaşık fabrikada çalışan 20 personelimiz var. Yapı Tasarımda da yaklaşık 30’a yakın personelimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda 2015 yılında emlak ofisimizi faaliyete geçirdik. Kendi merkez ofisimizde 5 kişi ve emlak ofisimizde de 5 kişi çalışmaktadır.

Ramazan ŞAHİN : Troya Konutları Projesi

2015’in sonuna doğru İbrahim YAVUZ ile birlikte ortak olarak inşaat yapmaya başladık. Adnan Mendereste bir proje yaptık, Efelerde bir proje gerçekleştirdik. Kıbrıs Caddesinde yeni bir projemiz var. 2016 senesinde de Troya Konutları adı altında Umurlu’ya ciddi bir yatırım yapma kararı aldık. Bunun içinde yanımıza yeni bir ortak aldık. Kebapix’in sahibi Özcan AKKAŞ ile birlikte de Şahin Dekor Yapı Tasarım elini güçlendirmiş oldu.

Ramazan ŞAHİN : 17 Milyon TL’lik İlk Etap Başlayacak

 Kendi öz sermayemiz ile bu işe girdik. Bu projenin yapımı kendi öz sermayemizi aştığı için yeni ortağımız ile birlikte sermayelerimizi birleştirerek bu projede yol almaya başladık. Bu projenin de altından rahat bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Troya Konutlarını biz öncelikle etaplı olarak yapacağız. İlk başta 17 Milyon TL’lik bir kısmını başlatacağız. Çok fazla riske girmek istemiyoruz. Bakacağız ve önümüzü göreceğiz. Daha sonrasında da inşaatlarımıza devam edeceğiz.

Osman ÇELİKKOL : Mimar olarak anlaştığınız biri var mı ?

Ramazan ŞAHİN : Farklı Görseller Sunmaya Çalışıyoruz

Tek bir mimar ile çalışmıyoruz. Birkaç tane mimarımız ve bunlar ile çalışıyoruz. Yapacağımız projelerde ortak karar alıyoruz. İç tasarım olsun dış tasarım olsun genelde Ar-Ge’sini yaparak Umurlu’ya nasıl evler gider gibi düşünerekten yola çıkıyoruz. Aydın’da yapılmayan bir inşaatı daha farklı bir dizayn ile sunmaya çalışıyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Troya Konutlarında dairelerin alanları ne kadar ?

Ramazan ŞAHİN : Kendi Sınıfında En İyisi

Dairelerimizin 3+1’leri 120 net 145 brüt olması bekleniyor. 2+1’ler 90 metrekare net 110 metre kare brüt olmak şartı ile sunulacak. Daire metrajları gayet iyi bir durumda. Yerden ısıtmalı, doğal gaza uyumlu tesisatlar döşenecek. Akıllı ev modun da olacak. Modern bir evde olması gereken her şeyi yapmaya çalışacağız. Kendi sınıfında en iyisi diyebiliriz.

Osman ÇELİKKOL : Troya Konutları şuan da proje halinde. Müşteriler bu inşaat başlamadan önce istekleri olursa bu doğrultuda değişikliğe gider misiniz ?

Ramazan ŞAHİN : Müşteri Memnuniyeti Bizim İçin Çok Önemli

Dış görsel bakımından değişikliğe gidemeyiz. Aynı zamanda iç kapı ve çelik kapılarda da bir değişiklik yapamayız. Fakat isterse müşterilerimiz mutfak dolaplarımız kırmızı renk olsun elbette ki bu doğrultuda çalışmalarımızı yaparız. İç dekorasyon anlamında birçoğunu değiştirebiliriz. Burada müşteri memnuniyeti tabi ki de çok önemli. Tabi bu proje başlamadan istenilirse yapabiliriz. Daha önceki projelerimizde de bunun örnekleri mevcuttur. Şuana kadar da taşeronluk olarak 800-900 civarı yapımı tamamlanmış ve verilmiş dairelerimiz var. Bu işin en alt kısmından geliyorum sonuçta. 14 senedir de bu sektördeyiz.

Osman ÇELİKKOL : Bu işin zorlukları var mı ?

Ramazan ŞAHİN : Titiz Çalışmalarımız Sonucunda Herhangi Bir Kaza Olayı Yaşamadık

Her işin bir zorluğu olduğu gibi inşaatında bir zorluğu var. Ama benim için insan hayatı çok önemli. İşçime ve çevremdeki insanların sağlığına zarar verebilecek her türlü şeyin önlemini alıyoruz. Kaza olabilir mi diye düşünürsek olabilir. Fakat biz önlemimizi önceden aldıktan sonra sorun olacağını düşünmüyorum. Bugüne kadar da şükürler olsun titiz çalışmalarımız sonucunda herhangi bir kaza olayı olmadı.

Osman ÇELİKKOL : Aydın Merkezde projeleriniz oldu mu ? Yollar dar ve bu inşaat yapımında çok büyük sorunlara yol açtığını düşünüyorum.

Ramazan ŞAHİN : Kendi Kriterlerimiz Var

Efelerde yapıyoruz, Adnan Menderes Mahallesinde yaptık. Dar sokaklarda da ben inşaat yapmıyorum. Genelde kupon yerlere giriyoruz. Şuan ki projemiz dahi geniş bir caddede bulunuyor. Anlayacağınız ben her daireye girmiyorum. Örneğin Orta Mahallede geliyor arsa bize. Şahin Dekor Yapı Grubu olarak yapar mısınız diye soruluyor. Bizde hayır orada yapmıyoruz diyerekten o bölgedeki inşaatlara girmiyoruz. Kendi kriterlerimiz var. Mahalle seçimleri yapıyoruz, kupon yerleri tercih ediyoruz.

Osman ÇELİKKOL : Bir Markalaşmaya mı gidiyorsunuz ?

Ramazan ŞAHİN : Kebapix Bize Dahil Olduktan Sonra Firmamız Daha da Güçlendi

Şahin Dekor Grubu’nu yeni kurduk. Birleşerek geldik. Şahin Yapı Tasarım, Şahin Dekor Emlak, Şahin Dekorpen fabrika ile birlikte Kebapix’te bize dahil oldu. Haliyle firmamız daha da güçlendi. Kendi inşaatımızın pimapenleri kendimiz yapıyoruz. Aydında bulunan çoğu müteahhitlere hizmet veriyoruz. Ciddi anlamda bir hizmet veriyoruz. Aynı zamanda kendi inşaatlarımızın mutfak, kapı, pencere, fayans döşemelerini vb.’lerini kendimiz yapıyoruz. Bu şekilde olunca da maliyetler düşüyor ve bizim fiyatlarımız piyasaya göre hem kaliteli daire hem fiyatı daha uygun oluyor.

Osman ÇELİKKOL : Daha da büyüyelim Türkiye çapında bir marka olalım gibi bir düşünceniz var mı ?

Ramazan ŞAHİN : Kaliteli Evi Uygun Fiyata Sunmak

Bizim hayallerimizi anlatmak istersek şöyle izah edeyim; ortaklarımız ile aldığımız karar şu şekilde. Biz uygun fiyatlarda kaliteli evi yapıp bunu müşteriye sunmak istiyoruz. Yapayım daireyi %100 para kazanayım derdinde değiliz. Ondan dolayı Aydın çevresinde işlerimizi icra ediyoruz. Şuan Umurlu Mahallesinde yapacağız. Umurlu’nun dışına da çıkmayacağız. İlerleyen zamanlarda ne olur bilemeyiz. Kuşadası’nda Villa projesi yapmak istiyoruz. Bunu site bazında yapıp çok abartılı bir miktarda değil normal miktarlarda yapmak istiyoruz.

Ramazan ŞAHİN : Aydın Dışına Açılmak Gibi Bir Durum Yok

Aydın ilimiz her geçen daha da büyüyor. Şimdi çok aşırı büyürüz dışarılara çıkarız fakat o ileride görebileceğimiz bir durum. Şuan ki mevcut işletmemiz dahilinde Aydın dışına açılmak gibi bir durum söz konusu değil.

Osman ÇELİKKOL : Aydında sizin gibi kendi malzemeleri ile inşaat yapan var mı ?

Ramazan ŞAHİN : Bir Müşteri Ev Aldığında O Ev 5 senede Geçse Aynı Kalitede Durmalı

Hem malzeme satışı hem dekorasyon yapan birçok arkadaşımız var. Onlarda kendi alanlarında başarılı insanlar. Ben kolay kolay beğenebilen bir insan değilim. Kendi yaptığımız dairelerde her geçen gün daha iyilerini, daha güzellerini, daha kalitelilerini sunmaya çalışıyoruz. Kendim tasarımcı olduğum için önce kendim beğenmem gerekiyor. Beğenmediğim bir ev yapamam. Görsel olarak kendimi doyurmam gerekiyor ki ondan sonra sunabileyim. Yani bir evi müşterimiz aldığında 5 sene sonrada gelse o ev aynı kalitede durması gerekiyor. Hemen yıpranmaması gerekiyor. Bu yüzden yaptığım her ev kesinlikle en iyi kalitede olmalı.

Osman ÇELİKKOL : Hiç şikayet aldınız mı ?

Ramazan ŞAHİN : Hatalarımızın Arkasında Durmayı Bildik

Herkesin mutlaka hataları olur. Ben hiç hata yapmadım diyen bir insana güvenmem. Tabi bizler yapılmış olan hatalardan dolayı daha çok tecrübe ve bilgi sahibi olduk. Her zamanda hatalarımızın arkasında durmayı da bildik. Ustamız bir yanlış yapmıştır. Biz de müşteriye gidip hayır öyle bir hata yok yapılmadı gibi cümleler kurmayız. Gözde yummadık.

Osman ÇELİKKOL : Daha yapılmadan daire satın alan oldu mu ?

Ramazan ŞAHİN : Gelen Müşterilerimize Yaptığımız Evleri Gösteriyoruz

Kimse benim görünüşüme, muhabbetime bakarak ev almıyor veya firmanın gücüne bakarak olmuyor. Müşteri geldiği zaman ben daha önce yapmış olduğumuz daireleri göstererek ve yapılacak olan inşaatın bitiminde dairelerin nasıl olduğunu gösteriyorum. Çeşitli bölgelerde de icra ettiklerimizi gösteriyoruz. Gelen müşterilerde hepsini beğendiler. Zaten ilk başta bir görsel doyum oluyor ve ondan sonra bir sözleşme yapılıyor. Sadece bilgisayar ortamında 3 boyutlu veya fotoğraflarla olmuyor bu işler. Önce yaptığımız yerleri gezdiriyoruz.

Röportaj : Osman ÇELİKKOL

_dsc5185.jpgsablon-014.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 7309 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim