• Aydın12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Şehr-i Yar Sahibi Erçin TEMURAYAK Röportajı
05 Aralık 2016 Pazartesi 21:37

Şehr-i Yar Sahibi Erçin TEMURAYAK Röportajı

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Şehr-i Yar Sahibi Erçin TEMURAYAK ile çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

AydınÖzel Gazetesi Muhabiri Emrullah TURGUT, Şehr-i Yar Sahibi Erçin TEMURAYAK ile çok Özel Röportaj Gerçekleştirdi.

Emrullah TURGUT : Öncelikle kendinizi biraz tanıtır mısınız?

Erçin TEMURAYAK : 25 Sene Satış ve Pazarlama Sektöründe Görev Yaptım

Aydın İncirliova da doğdum. Lise mezunuyum. 25 sene satış ve pazarlama sektöründe görev yaptım. Daha sonra hizmet sektörüne giriş yaptım ve Şehr-i Yar projesi ortaya çıktı. Daha büyük daha kapsamlı bir projeydi aslında. Fakat elimizdeki imkanlar ve yatırımlar doğrultusunda bu noktaya gelinebilindi. Ayrıca hizmet sektörü çok zor.

Erçin TEMURAYAK : Şehr-i Yar’ı 18 Ay Önce Açtık

 18 ay önce Şehr-i Yar’ı açtık. Öncelikle düğünler ile başladık. Daha sonra alakart, ızgara ve mutfak bölümünü açtık. Sonra da kahvaltı geldi. 1 buçuk yıl sadece serpme kahvaltı verdik. Bu senenin başında açık büfeye döndük. Çünkü gelen ve giden müşteri sayısı çok fazla. İşimizi de titizlik ve incelikle devam ettiriyoruz. Ürünlerimizin lezzetli olması ve geniş alana sahip olmamız, çocukların daha rahat oyun oynayabilmesi insanları buraya çekiyor.

Emrullah TURGUT :  Buradaki çocuk parkı, gelen müşterilerin çocukları için yeterli bir alana sahip mi ?

 Erçin TEMURAYAK : Dinlenebilecekleri Sakin Bir Ortam Sağlıyoruz

Aslında çocuklar çim alanlarda oynuyor ama parkı da kullananlar var. Şuanda da bu konuda yeni bir yatırım düşünüyoruz. Aydınlılara bir sürprizimiz olacak. Burada daha fazla zaman geçirebilmek, anne ve babanın da daha rahat edebileceği bir ortam sağlamaya çalışıyoruz. Hem düğün sektöründe hem hizmet sektöründe hem de Aydın’a yakın yeşil bir alan ve vakit geçirebilecek, daha rahat dinlenebilecekleri sakin bir ortam sağlıyoruz. Her sene de bu anlamda kendimizi yenilemeye çalışıyoruz.

Emrullah TURGUT : 2 Tane düğün sezonu geçirdiniz. 1.  ve 2. Seneniz nasıldı. Bir artış oldu mu?

Erçin TEMURAYAK : 2. Yılda 85’in Üzerinde Düğün Yaptık

Buralı olmam sebebiyle ciddi bir anlamda çevremiz var. Bu sosyal çevreninde verdiği katkı doğrultusunda bize güvenen, inanan müşterilerimiz  çok fazla. Yaptığımız işlerde de bu güveni boşa çıkarmadık. 2. yılda yaklaşık 85’in üzerinde düğün yaptık. Bunu yarı sezon olarak düşünüyoruz tabi ki. Çünkü mayısta açtık işletmemizi. Geçtiğimiz yılda 60’a yakın düğün yaptık.

Emrullah TURGUT : Önümüzdeki sezon bu sayının artacağını düşünüyor musunuz ?

Erçin TEMURAYAK : Büyükşehirlerde Günde 3 Düğün Yapılıyor

İnsanlar için belli bir gün ve bir sayı var. Kır düğünü yaptığımız için biz o sayıyı tespit edemiyoruz. Genelde müşterilerimiz tespit ediyor. Aydın’ın da küçük bir yer olması dolayısı ile bu sayı tahmin edilebiliyor. Dışarıdan düğün organizasyonu için gelenler de çok olduğundan, örneğin; İzmir, Ankara, İstanbul gibi günlük yoğun potansiyeli olan şehirlerde bir düğün salonu günde 3 düğün yapıyor. Öğlen düğünü dediğimiz, öğleden sonra nikah dediğimiz ve bistro tarzı aktivasyonlar bizde çok olmuyor.

Erçin TEMURAYAK : Kır Düğünü Konseptine Bağlı Kalıyoruz

 Mutlaka dış taraftan birileri geliyor ve tercih edilen günler genellikle hafta sonu olduğu için bu sayı herkeste de kısıtlı. Biz prensip olarak iki düğünü bir arada yapmıyoruz. O yüzden kapalı düğün salonu yapmak da istemedik. Belki ileride çok farklı bir konsept anlamında yine Aydın’a bir ilki kazandırabiliriz diye düşünüyorum. Belki 1-2 yıl içerisinde bu olabilir ama ağırlıklı olarak kır düğünü konseptine bağlı kalacağız.

Emrullah TURGUT : Bu doğrultuda bir hedefiniz var mı ?

Erçin TEMURAYAK : Günün Müsaade Ettiği Kadar Hedef Belirliyoruz

Hedef günün müsaade ettiği kadar diyoruz. Çünkü insanlar hafta içinde çok fazla gelmiyorlar. Hafta sonunda da sayı kısıtlı olduğu için, zaten 4 buçuk aylık bir sezon var. Bu sezonu da geçen seneye nazaran ben daha iyi bir şekilde kapatacağımıza inanıyorum.        

Emrullah TURGUT : Düğün organizasyonunda müşteriye sunduğunuz imkanlar nelerdir ? 

 Erçin TEMURAYAK : Standart Bir Paketimiz Var

Standart bir paketimiz var. Orkestra, kamera, fotoğraf, meşrubat ve bununla beraber düğün sahibi talep ederse diğer ikramlar. Fakat standart düğün paketinin içerisinde fazla bir ikram yok. Pasta-kola dediğimiz diğer tabiriyle biraz basit bir tabir ya da eğlence sektörü içerisinde kendi adını belirttiği kuruyemiş, kuru pasta tarzı ikramlar sunuyoruz.

Erçin TEMURAYAK : Önümüzdeki Yıl Müşterilerimizin Taleplerini Daha İyi Karşılayacağız

Yemekli düğünlerde artık gündemde. Ama gün geçtikçe onlarda da yavaş yavaş sayı düşüyor. Yemekli düğün olursa davetli sayısı da düşüyor. İkram sayısı da azalıyor bu işin maliyeti doğrultusunda. Ama müşteri ne isterse sloganımızdaki gibi  ‘’ Düşlediğiniz gibi ‘’ yerine getiriyoruz. Buna imkanımız var. 2  kapalı bir açık olmak üzere 3 tane mutfağımız var. Bu konuda ekipman anlamında da kendimize güvenimiz fazla. Kendi bünyemizde ki fotoğraf çekimi ve aynı zamanda pasta ve unlu mamuller üretimine de sahibiz. Önümüzdeki yıl bizim bu talepleri daha iyi karşılayacağımızı gösterir.

Erçin TEMURAYAK : Düğün Sahiplerine Asistan Temin Ediyoruz

İyi bir ortam sağlanması, temiz, haşerelerden rahatsız olmadan yani ferah bir ortam, gerek aydınlatma, gerekse hizmet anlamında tercih sebebiyiz. Dediğim gibi düğün sahibinin talebi doğrultusunda o ikramı istediği kadar uzatabilecek bir kapasitemiz var. Elimizdeki mevcut renkler doğrultusunda düğün konseptini oluşturuyoruz. Sonra asistan temin ediyoruz. Bu konuda organizasyon müdürü düğün boyunca başlangıçtan sona kadar, gelin, damat ve düğün sahiplerine yardımcı oluyor. Bu konuda zorlanmıyoruz. Onlarda rahat bir şekilde düğünlerine konsantre olabiliyorlar. Bu şekilde de müşteri portföyümüz oluştu.

Erçin TEMURAYAK : Biz Burayı Tutmaya Geldik Diyorlar

Gelenlerin memnuniyeti, gelecek olanların  teminatı  oluyor. Örneğin bazı düğün sahipleri geliyorlar ve doğrudan biz burayı tutmaya geldik diyebiliyorlar. Zaten mutlaka araştırarak geliyorlar ki Aydın da düğün salonu işleten birçok arkadaşım da var. Ama dışarıdan göründüğü gibi o sorumluluğu almak gerçekten kolay bir iş değil.

Erçin TEMURAYAK : %100 Memnuniyet Olamayabiliyor

Geçen yıl sadece düğünlerde 65 bin kişiyi ağırlamışız. Bunun içinde mezuniyetler var, kahvaltı organizasyonları var yani ciddi anlamda yıllık insan akışımız hemen hemen 100 bin civarında. Mutlaka %100 memnuniyet olamayabiliyor. Açık alanda çalışıyorsun sonuçta. Çevresel etkenler çok fazla. Kır düğünü konsepti artı kır bahçesi anlamında ki önümüzdeki yıl girecek yan hizmetlerle de bu konuda Aydın ilimize bir katkı sağlayacağız.

Erçin TEMURAYAK : 14 Ülkeden Bizi Görebiliyorlar

 Hatırladığım kadarı ile Aydın da Şehr-i Yar ismi hiç reklam olmadı. Hiç tanıtım broşürü veya bu konuda bir şey yapmamamıza rağmen, internet üzerinden rekabet piyasasında 1. Sıradayız. Hem tıklama hem düğün.com’un bize sağladığı imkanlarla bunu başarabiliyoruz. Şu anda da düğün.com’un V.İ.P müşterisiyiz ve 14 ülkeden bizi görebiliyorlar. 3 kategoride hizmet veriyoruz. Şehriyar Stackhouse  Şehr-i Yar düğün salonu ve Şehr-i Yar kır düğün ve kahvaltı alanı anlamında. İnşallah daha iyi olacağız.

Erçin TEMURAYAK : 35 Çeşit Ürünümüz İle Açık Büfe Kahvaltı Veriyoruz

Müşterilerimizin talebi doğrultusunda en son atılımımız açık büfe. Çünkü kahvaltı açık bir öğün. İnsanlar bekliyorlar.  Sayı fazla olunca sıcak servisten yana olduğumuz lezzetli veya lezzeti aktarmaktan yana olduğumuz ürünlerimiz için serpme yapıp bekletmiyoruz. Herkes kendi kahvaltısını önüne alsın diye beklerken orada hizmet anlamında ne kadar çok personel çalıştırsak da sıkıntı yaşadık. Bu yıl sezona girdiğimiz Eylül ayından itibaren açık büfe kahvaltı veriyoruz ve 35 çeşit ürünümüzle bu konuda başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Daha da iyi olacağız. Yaklaşık 4-5 haftadır açık büfe kahvaltı veriyoruz.  440’lı rakamlara kadar çıktık.

Emrullah TURGUT : Açık büfe kahvaltıda organizasyonlardan veya kurumlardan rezervasyon alıyor musunuz ?

Erçin TEMURAYAK : %85 Oranında Rezervasyonla Çalışıyoruz

Perşembe, Cuma bizim kesinleşen rezervasyonlarımız gelir. Gerek fiyat alma, gerekse hizmeti tanıma anlamında sürekli arıyorlar. Ağırlıklı olarak, %85 oranında rezervasyon ile çalışıyoruz. Özellikle okulların tanışma toplantıları, sınıfların kendi aralarında düzenledikleri kaynaşma kahvaltıları, bazı kurumsal firmaların aktivasyon olarak düşündükleri veya devlet kurumlarında kır kahvaltısı yapalım, bir köy kahvaltısı yapalım isteği ile açık havada bir aktivasyon olarak da bize ulaşıp rezervasyon yapıyorlar.

Erçin TEMURAYAK : Daha İyisini Nasıl Yapabiliriz Düşüncesindeyiz

Tabi bunla sınırlı değiliz. Doğum günleri açısından da çok fazla hizmet veriyoruz. Şehr-i Yar gelip oturup istediğiniz gibi doğum günü kutlayabileceğiniz bir yer. Gelişmeye çok açık bir iş ve gerçekten de iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz ama bu bizim için bir güvence değil daha iyisini nasıl yapabiliriz peşindeyiz.

Emrullah TURGUT : Açık büfe kahvaltıda organizasyonlardan veya kurumlardan rezervasyon alıyor musunuz ?

Erçin TEMURAYAK : %85 Rezervasyon

Perşembe, Cuma günleri bizim kesinleşen rezervasyonlarımız gelir. Zaten sağ olsunlar devamlı arıyorlar. Gerek fiyat alma gerekse bu konuda hizmeti tanıma anlamında. Ağırlıklı olarak %85 rezervasyon ile çalışıyoruz. Özellikle okulların tanışma toplantıları, sınıfların kendi aralarında düzenledikleri kaynaşma kahvaltıları, bazı kurumsal firmaların aktivasyon olarak düşündükleri veya devlet kurumlarında işte kır kahvaltısı yapalım bir köy kahvaltısı yapalım mantığı ile açık hava bir aktivasyon olaraktan da tabi bunla sınırlı değiliz.

Erçin TEMURAYAK : Gelişmeye Açık Bir İş

Doğum günleri açısından da çok fazla hizmet veriyoruz. Şehr-i Yar’a gelip oturup istediğiniz gibi doğum günü kutlayabileceğiniz bir yer. İşte biz 20 kişi geldik masamızı açar mısınız denildiğinde, meşrubatını çayını demlikle veriyoruz. Gelişmeye çok açık bir iş  ve gerçekten de iyi hizmet verdiğimize inanıyoruz. Bu bizim için bir güvence değil ama daha iyisini nasıl yapabilirim peşindeyiz.

Emrullah TURGUT: Rezervasyon yaptırmadan 30-40 kişilik bir grup geldiğinde bir problem yaşar mısınız ?

Erçin TEMURAYAK: Kapalı Alanda 450, Açık Alanda 400 Kişiyi

Biraz zaman alabilir. Açıklamak gerekirse normal müşteri beklentisini, %20-25 bir opsiyon tanıyoruz. Diyelim ki hafta sonu 200 kişilik rezervasyonumuz var. Biz hazırlığımızı 275-300 kişilik olarak hazır tutuyoruz. Bu doğrultuda onların ekstra bir talebi olmadığı sürece sıkıntımız yok. Eğer oturma düzeni şöyle olsun yada biz böyle yapmak istiyoruz derlerse o zaman ayrı bir konu yine sorun değil. İnsanları ağırlama konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Çünkü kapasite olarak da kapalı alanda 450 kişiyi, açık alanda da 400 kişiye hizmet verebilecek potansiyelimiz var.

Emrullah TURGUT: Çok geniş bir alana sahipsiniz.

Erçin TEMURAYAK: Açık ve Geniş Alan Olması Avantaj

Zaten müşterilerimiz ondan dolayı tercih ediyor. Müşteri geliyor kahvaltısını yapıyor. Çocuk burada okuldaki aktifliğini devam ediyor. İp atlıyor, top oynuyor, voleybol oynayarak eğleniyorlar. Yani açık ve geniş bir alan olması avantaj.

Emrullah TURGUT: Bir sürpriz projemiz var demiştiniz. Ondan ufaktan bahsetmek ister misiniz ?

Erçin TEMURAYAK: Bir Eğlence Merkezi Oluşturmayı Düşünüyoruz

Oyuna yönelik olacak. Sadece anne babayı rahatlatacak bir ortam. Aynen bir game land gibi düşünüyoruz. Çocuklara yönelik olacak. Bu hem düğün ve sünnet organizasyonlarında düğün alanlarında çocuklar ne yapacak diye düşünmeyip anne baba peşinden koşmayacak. İkici olarak kahvaltı organizasyonlarında buraya gelen öğrencilerin,  çok daha iyi ve kaliteli bir zaman geçirmesi açısından, şişme oynayacaklar, jetonlu oynayacaklar akülü arabalar gibi böyle kontrolümüz dahilinde vakit geçirecek günün stresini atabilecek derecede bir eğlence merkezi oluşturmayı düşünüyoruz.

Emrullah TURGUT: Gençlere yönelikte olacak mı ?

Erçin TEMURAYAK: Paint Ball Olaraktan da Devreye Girebiliriz

Önümüzdeki yıl bir planda var belki. Şu anda çok net değil. Belki bir paint ball düşünüldü. Bu yer konusunda konuştuk bakalım o da netleşebilir. Belki Şehr-i Yar paint ball olarak da devreye gelebilir. Bu konuda alt yapısı olan kendi kadromuzda çalışan arkadaşlar var. Yan taraf ile görüştük kiralama anlamında bize tamam verdiler. Belki onunla da ilgili bir aktivite olabilir.

Erçin TEMURAYAK: Sahnede Konser Düzeni Olacak

Alan geniş ciddi anlamda, talepte çok ama şimdi her şeyi birden yapıp, işin bocalamaktansa, kademe kademe gitmek daha iyidir.  Örneğin düğün alanında da bu sene çok değişiklik yapacağız. Sahneye konser düzeni kuracağız. Sahneyi yükselteceğiz. Yürüyüş yolumuzu çiçeklendirme ve biraz daha yeşillik anlamında çevre yeşilliği ve görselliği bozmadan düzenleyeceğiz. Ona yönelik çalışmalarımız var ve bunların alt yapısı hazır.

Emrullah TURGUT: Sadece kahvaltı mı var?

Erçin TEMURAYAK: Kendin Pişir

Sabah kahvaltımız var, aperatiflerimiz var. Dediğim gibi önümüzdeki ayın 15’inden itibaren artık ciddi anlamda sabah kahvaltısı brunch, aperatif,  tatlı menüsü, akşam yemeği, ızgaramız ve bu konuda da yeni bir çalışmamız var. Kendin pişir anlamında bir 20 mangal masa düşünüyoruz. Onu da yapacağız.

Erçin TEMURAYAK: Yatırım Tarafını Düşünmek Zorundayız

Dediğim gibi bunlar hepsi bir proje ama hepsinin de bir anda gerçekleşmesi zor. Ya hepsini birden halledeceğiz yada hepsinin içinde o şekilde yürüyeceğiz. Ama kademe kademe gitmekte fayda var. Çünkü  yatırım tarafını da düşünmek zorundayız. Sonuçta belli bir çalışan kapasitesi, belli bir gider kapasitesi, bir de ciddi anlamda ihtiyaç bitmiyor açık bu tarz mekanlarda. Yani korumak istediğiniz kadar korusanız da alan geniş olduğundan gerek sarp malzemesi  gerek  kullanılan malzeme kırıldı, döküldü, yenilendi. Çünkü taleplerde durmuyor.  Yeni ve en geniş konseptte ya da 1250-1300 kişilik yemekli düğün konseptinde bu konuda iyi olduğumuzu düşünüyoruz:

Emrullah TURGUT: Buraya gelecek olan kişiler için otopark konusunda bir sıkıntı var mı ?

Erçin TEMURAYAK: Otopark İçin Girişimlerimiz Var

Bu konuda kalabalık düğünlerde ya da çok büyük organizasyonlarda sıkıntı yaşamıyor değiliz. Bu da fiziki şartlardan ve çevreden kaynaklanıyor. Özellikle çevrede bu konuda bir alan temin etmeye çalışıyoruz ama çevredekilerde bu konuda duyarlı davranmıyorlar. Bu sene bununla ilgili girişimlerimiz var. Bu yol üzerinde iki tane arazi var 2000 metrekare toplam.

Erçin TEMURAYAK: Önümüzdeki Sezon Otopark Sorununu Çözeceğiz

İkisi ile de herhalde sözleşme yapacağız. Önümüzdeki sezonda bu otopark ile ilgili sanırım bir sorun olmayacak. Fakat şöyle bir durumda var. Aydınlı araçları ile her yere gitmeyi çok sevdiği için bir kişi de olsa araba ile geliyor, iki kişide olsa araba ile geliyor. Zaten büyük bütün aktivasyonlarda, Aydındaki bir çok düğün salonu bunu kaldıramadığını bizlerde görüyoruz. Gerek yol üzerinde olanlar gerek diğerlerinde de bu sıkıntı yaşanıyor.

Emrullah TURGUT: Aydın genelinde bir park etme sıkıntısı var değil mi ?

Erçin TEMURAYAK: Yapılabilecek İmkanlar İle Çözmeye Çalışacağız

O her yerde geçerli bir durum. Yani burada 1000 araçlı bir otopark yeri dahi olsa belki öyle çözülebilir ama 1000 araçlı bir otoparkı şehre bu kadar yakın bir mekanda bulabilmekte, temin edebilmekte çok zor. Yani bu tesis kadar büyük bir yer daha temin etmek gerekiyor ki sıkıntılar hafiflesin. Fakat öyle bir arazi zaten yok. Biz bunu dediğim gibi çevremizden yapılabilecek imkanlarla çözmeye çalışacağız.

Emrullah TURGUT: Eklemek istediğiniz müşterilerinize söylemek istediğiniz bir şey var mı ?

Erçin TEMURAYAK: Bizi Tercih Sebebi Olarak Gören Müşterilerimize Teşekkür Ederiz

Müşterilerime söylemek istediğim, gelişmemiz için bizi yönlendirsinler. Bu konuda taleplerini bizden uzak tutmasınlar. Mutlaka hatalarımız, kusurlarımız ya da  düzeltmeye çalıştığımız şeyler vardır. Fakat iyi niyetle burada bu ortamı sağlayıp, geleceğe yönelik burada, rezidanslar bittikten sonra, iki üç yıla kadar burası, Aydın’ın Menderes Parkı Turistik Parkı şekline dönecek. Yani bu hizmette de sağlam adımlarla giderek ve sağlam bir ekip ile müşterilerde, bize bu konuda desteğiyle de daha iyi şeyler yapacağımızı düşünüyoruz. Bize tevessül eden ve bu konuda bizi tercih sebebi olarak gören tüm müşterilerimize buradan teşekkür ediyoruz. 

Röportaj : Emrullah TURGUT

_dsc2906.jpgphotshop.jpgmanset-008.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 9312 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Aydın Özel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0544 8148480 | Haber Yazılımı: CM Bilişim